26.06.2019,  17:29:41 | 0 comentarii | 1220 vizualizari
Vulcan / Cineva iubește kitsch-ul, cine, oare?
de Gheorghe OLTEANU

Încep cu un nume, cel al doamnei Oana Nebunu, președintele filialei vulcănene a USR, și cu o previziune personală legată de dumneaei în ceea ce privește prezența sa neîndoielnică în componența de peste un an a Consiliului Local al municipiului Vulcan. Componență care va fi total diferită de cea actuală.

În mod sigur
previziunea asta îi va deranja pe mulți, dar eu sunt în stare să pariez că așa va fi. I-am amintit numele doamnei Oana Nebunu, fiindcă are o oarecare legătură cu ceea ce este scris în aceste rânduri. Prezentă ca orice persoană fizică, prin dreptul conferit de lege, la ședințele ordinare ale consiliului local vulcănean, la sfârșitul aceleia în care s-a discutat bugetul local pe anul 2019 dumneaei a pus o întrebare care l-a cam deranjat pe primarul Ile și care a rămas fără răspuns. Am mai zis despre asta, dar e bine de reamintit.

Întrebarea la care
doamna Oana Nebunu solicita răspuns era legată de alocarea din bugetul local a sumei de 350.000 de lei, trei miliarde și jumătate de lei vechi, pentru construirea de garduri în municipiul Vulcan. Ca și contribuabil, dumneaei ar fi vrut să afle despre ce garduri e vorba și unde vor fi ele amplasate? Răspunsul, mai mult la mișto, al lui Ile, vizibil deranjat de curajul tinerei, a fost simplu: în tot orașul. Femeia nu a mai zis nimic, dar, în mod sigur, că va veni clipa în care va avea și ea un cuvânt de spus.

Ziceam de un fel
de legătură între întrebarea legată de bani și rândurile de față. În luna mai s-a vorbit, în consiliul local, despre necesitatea mutării trecerii de pietoni aflate în partea nordică a tronsonului străzii Preparației, acolo unde ea, înainte de a se continua de la liceu în jos, se intersectează cu strada Nicolae Titulescu. Marți, „zebrele” trecerii au fost trasate undeva la circa cincisprezece-douăzeci de metri mai la sud, cam pe unde sunt tarabele din piață. S-a rezolvat, în acest fel, problema care îngreuna traficul auto de pe Titulescu, din cauza autovehiculelor care erau nevoite să oprească, atunci când fosta trecere era folosită de pietoni. Ceea ce-i foarte bine.

Numai că,
înainte de asta, trecătorii, fie pe jos, fie cu mașina, au făcut ochii mari văzând că, pe o porțiune a trotuarului de vizavi de liceu și pe ambele ale tronsonului al străzii Preparației despre care vorbesc, au apărut garduri de lemn asemănătoare acelora care străjuiesc Nicolae Titulescu începând de la „Mercur” și până la piață. Acelea dizgrațioase care au făcut obiectul glumelor și al miștoului vulcănenilor. Pe când ele erau montate, oamenii se opreau și îi întrebau mirați, dar și indignați, pe constructori cum de se mai face așa ceva? Așa e proiectul, se dezvinovățeau aceștia, pe bună dreptate, asta ni s-a dat, asta facem!

Al cui naiba,
Doamne, iartă-mă! o fi proiectul acela dizgrațios nu am putut afla, ci doar am bănuit! La vremea invaziei de grinzi de lemn în partea estică a străzii care străbate Vulcanul se vorbea că este posibil ca vreun grangur să fi avut nevoie de material lemnos de acest fel. Dar, uite, nu am scăpat de vechiul kitsch, pe care iată-l acum prezent și pe Preparației și, în viitor, cine mai știe unde! Nu se putea ca proiectul acesta tâmpit să fi fost abandonat, iar aici să fi fost montate gărdulețe metalice de genul celor care există pe strada Traian, de jos, de la intersecția cu bulevardul, și până la școala 5? 

Gărdulețe frumoase,
executate cu gust, de aceeași constructori care au fost nevoiți să monteze grinzile de lemn din preajma halei pieței agroalimentare. Închei cu un amănunt pe care nu-l știu mulți. Tot firma aceasta din Vulcan a executat și gărdulețul metalic pe care îl vedeți lângă zonele verzi cu flori situate de la un capăt la altul al clădirii cu spații alimentare din vecinătatea pieței. E acolo de zece sau doisprezece ani, e încă trainic și, țineți seama, în intervalul acesta de timp nu a fost vopsit niciodată!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter