02.07.2019,  21:16:31 | 0 comentarii | 311 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Cu Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani, / Despre vara-toamna universitară
de Corneliu BRAN

Zilele acestea este freamăt mare în cadrul administrației Universității din Petroșani. Chiar dacă este vară și anul universitar s-a încheiat, iar până în octombrie, când se va relua, mai e destulă vreme, sloganul „eu vara nu dorm” pare a fi la el acasă.

Finalizarea proiectelor de diplomă
Este perioada de finalizare a proiectelor de diplomă. După care urmează admiterea, că vorba aceea, „toamna se numără bobocii”. Dascălii și conducerea universității speră să fie cât mai mulți, sau cel puțin măcar cum a fost toamna trecută la 1 octombrie.
„Acum este perioada în care finalizăm proiectele de diplomă. Ieri și astăzi, până vineri inclusiv, au fost zile în care se înscriu absolvenții ciclurilor de licență pentru susținerea proiectelor de diplomă. Sperăm ca aceste rezultate să fie pe măsura pregătirii din timpul anilor universitari, respectiv bune și foarte bune. După care, cei care termină și iau proiectul de diplomă se pot înscrie la studiile masterale. Dintre cei mai buni care au terminat masterul, au susținut disertația, se pot înscrie la toamnă la doctorat”, ne-a declarat pentru început prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Bacalaureatul – o cestiune de interes… universitar
Săptămâna aceasta începe pentru absolvenții de liceu examenul maturității, Bacalaureatul bătând practic la ușă, cum s-ar spune. Acest fapt nu poate fi indiferent pentru rectorul Universității din Petroșani, și practic pentru toată lumea de la universitate, în funcție de notele de trecere a „bacului” fiind și numărul de viitori studenți. Că, nu-i așa, fără diploma de bacalaureat nu se poate merge mai departe pe linie educațională.
„Așteptăm cu interes finalizarea examenului de Bacalaureat, care începe în perioada următoare, pentru că de rezultatele acestea depinde și numărul de studenți care vin înspre Universitatea din Petroșani. Noi, de săptămâna viitoare, în jurul datei de 8-9 iulie, vom începe înscrierea la admitere. Avem la licență 615 locuri bugetate și tot atâtea cu taxă, dar în primul rând vom ocupa locurile bugetate. La masterat avem 210 locuri bugetate și tot atâtea cu taxă. Sperăm ca înspre universitatea noastră să vină tot mai mulți absolvenți din acest an, dar și absolvenți din anii anteriori. Avem două sesiuni de admitere, una în vară, alta în toamnă. Din experiența anilor trecuți știm că o bună parte din locuri s-au ocupat la admiterea din vară, iar restul s-au ocupat în toamnă deoarece foarte mulți studenți au optat să vină la Universitatea din Petroșani, după ce n-au reușit la admitere la anumite universități din țară. De regulă, ne mai rămân și pentru toamnă locuri bugetate, dar care se ocupă foarte repede, ținând cont că avem specializări atractive ca toate centrele mari universitare și condiții dintre cele mai bune. Studenții au șansa să studieze la Petroșani, dacă există interes, exact ca în orice altă universitate, fie ea din București sau Cluj-Napoca, ori Timișoara, Craiova sau Iași. Reamintesc faptul că anul trecut s-au ocupat la universitatea noastră toate locurile bugetate și am avut ocupate și destule locuri cu taxă la specializări la licență, iar la masterat s-au ocupat, tot așa, toate locurile bugetate, plus dublu față de licență la locurile cu taxă. Asta ne dorim și anul acesta, deși noi sperăm să fie chiar mai bine. Le urăm succes și pe această cale tinerilor la Bacalaureat și îi așteptăm să vină apoi la Universitatea din Petroșani”, a menționat rectorul Radu Sorin.
 
Înscrierile se pot face și direct pe adresa electronică a universității 
Rectorul Radu Sorin a ținut ca în încheierea discuțiilor pe acest subiect să mai facă o lămurire importantă privind înscrierile ce vor urma.
„Așa cum am prezentat, urmează deci admiterea, un moment important în viața oricărei școli superioare de învățământ și ce vreau să mai spun că Universitatea din Petroșani are o platformă pe net inaugurată anul trecut și în care înscrierile se pot face online. Asta ușurează până la urmă activitatea celor care vor să devină studenți la Petroșani, pentru simplu fapt că pot trimite direct din Deva, Tg-Jiu, Hunedoara, Hațeg, Orăștie, Horezu, Novaci, Lupeni, Vulcan, Uricani, Petrila, sau de oriunde din lume nu doar din țară, documentația de înscriere. Pe site-ul universității noastre, doritorii pot găsi toate informațiile și detaliile care interesează, existând chiar la intrarea pe site un flash care se deschide și în care apar toate informațiile legate de înscriere și admitere. Dacă sunt ceva probleme și neclarități, colegii noștri, care stau în spatele acestui site, trimit, la cerere, lămuriri pe mail-uri sau mesaje pe telefon”, a precizat rectorul universității petroșenene.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter