07.07.2019,  19:13:21 | 0 comentarii | 623 vizualizari
Vulcan / Ile și urgenţa unui proiect de hotărâre
de Gheorghe OLTEANU

Se vede că-i vremea concediilor. Doar 14 consilieri locali din cei 19 au fost prezenți la ședința extraordinară, convocată conform dispoziției nr.661/2019 a primarului Gheorghe Ile, pentru dimineața zilei de vineri, 5 iulie. Număr suficient, însă, pentru „a trece” cele două proiecte de hotărâre aflate la ordinea de zi, dar și pe cel suplimentar adăugat în ultimul moment.

Este posibil
ca rectificarea bugetului local pe 2019 să fi necesitat urgența care să motiveze ședința extraordinară. În ceea ce privește următorul proiect, cel „privind aprobarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico economici pentru investiția ‹Înființare centru social pentru copii – centru activități extrașcolare pentru elevi, bibliotecă și spații‹”, am rezerve. Ar fi putut foarte bine aștepta „ordinara” de la finele lunii. Am fost convins de asta după ce am auzit răspunsul oferit de Gheorghe Ile unui consilier local, dornic să afle mai mult, decât a catadicsit primarul să le relateze aleșilor locali.

Mai întâi,
este necesară o explicație pentru cititorii care au scăpat ediția în care am scris despre ce se va întâmpla cu clădirea neterminată  a ceea ce ar fi trebuit să fie școala 7. Cea de lângă sala de sport. Administrația publică locală vulcăneană a solicitat ministerului de resort ca ea să-i fie trecută în patrimoniu, pentru ca, astfel, să-i dea o utilizare. Cedarea s-a petrecut, astfel că primăria a decis ca, în vastul imobil de pe strada Parâng, să funcționeze centrul social de copii și centrul de activități extrașcolare pentru elevi, biblioteca și felurite spații pentru diverse activități cultural-artistice. Adică, aici să fie mutat tot ce-i acum la Clubul Elevilor „Șansa”,  iar clădirii de mai încolo de școala 6 să-i fie redată destinația pentru care a fost ridicată. Aceea de creșă. 

La solicitarea beneficiarului,
proiectantul a întocmit devizul general încă de la data de 1 mai, indicatorii tehnico-economici fiind prezentați în raportul la proiectul de hotărâre pus în dezbatere la extraordinara de vineri. „Lucrările sunt cuprinse pe GAL, a informat  Gheorghe Ile, și se apropie să primim și finanțarea pentru ele”. Cam atât a explicat primarul și posibil ca să se fi trecut deja la vot, dacă nu ar fi apărut intervenția interesantă și bine plasată, apreciez eu, a unui tânăr consilier local. Întrebarea pesedistului George Bălțatu adresată șefului său local de partid a fost simplă: „Ne puteți avansa un calendar al lucrărilor pe GAL?”. Vizibil incomodat, dar, mai ales, deranjat de întrebarea neașteptată venită chiar de la unul de-al lui, Ile a bălmăjit un răspuns care sunt sigur că nu l-a satisfăcut nici măcar pe cel care-i pusese întrebarea, darămite pe ceilalți consilieri locali nelămuriți întru totul de ceea ce ar vrea proiectul de hotărâre pus în discuție. Și care consilier local, la sfârșit, posibil, să fi ajuns la aceeași concluzie ca și mine.

„O delegație
va fi la Ministerul Dezvoltării, a dat-o pe povești Ile, s-a întârziat programul, după ce vom ști programul național vom face o reeșalonare, sincer, noi suntem gata cu toate, dar nu este finanțarea!”. 
V-ați dat seama, acum, unde era urgența adoptării, într-o ședință extraordinară de consiliu local, a unui proiect de hotărâre asupra căruia se va reveni negreșit? N-ar fi de mirare dacă, și în acest caz, se va sta după finanțare până când tuturor celor implicați li se vor lungi urechile. Mai există o situație asemănătoare, drumul de Crividia, dacă ați uitat, cumva! Așa că graba despre care vorbeam ar putea avea o singură explicație. Aceea ca administrația publică locală vulcăneană, Ile, în speță, să se poată spăla pe mâini în eventualitatea că, din bugetul deja stors și pus la uscat al țării, banii vor întârzia să vină sau că nu va apărea nicio lețcaie. Cum ar veni, noi am făcut tot ce ține de noi, dar ministerul nu ne-a dat bani!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter