22.07.2019,  23:26:59 | 0 comentarii | 871 vizualizari
Din volumul / „Schimbarea ești tu” de Avram Iancu (IV)
de Ziarul Vaii Jiului

Câteva recorduri
Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte. După tot acest periplu, am satisfacția că am stabilit un record ce nu va mai putea fi bătut niciodată: începerea „revoluției” românești în ceea ce privește traversarea înot a Canalului Mânecii. În 7 august 2014, stabileam o premieră pentru România. Și chiar dacă nu am reușit atunci, în site-ul CSA, această tentativă reprezintă PRIMA urmă românească în canal, consemnată în mod oficial, în analele înotului mondial.
De asemenea, sunt primul român născut și crescut în România care a reușit traversarea, ducând spre țărmul francez drapelul românesc.
Prin cei 62 de kilometri parcurși în traversarea cu succes, în 17 h 54 de minute, am stabilit un nou record național absolut de anduranță în înotul în ape deschise, în mod oficial și fără neopren. Viteza de deplasare, pe 62 de km, a fost de 1,36/100M.

Epilog…
Nimic nu este imposibil dacă crezi cu adevărat. Nimic nu este imposibil, dacă lupți până la capăt. Nimic nu este imposibil dacă-ți urmezi, neabătut, drumul. Te las cu bine, drag Canal al Mânecii.

Mulțumiri…
Lui Dumnezeu, fără ajutorul și îngăduința Lui, n-aș fi reușit. Îți mulțumesc Ție, Creator al tuturor lucrurilor. Este un lucru măreț să traversez marea, dar, cât de măreț trebuie să fie actul Creației în sine? Slavă Ție! Mulțumesc tuturor românilor care ați fost alături de mine.
Mulțumesc echipei de suport.
Mulțumesc piloților și observatorului.
Mulțumesc prietenului turc, Kamil.
Mulțumesc antrenorului meu, Ioan Cordea.
Se cuvin mulțumiri sponsorilor mei: Sponsor principal - Canah International.
M-au mai ajutat, într-un fel sau altul: Complex Montana (Emil Părău); Best Consulting Arad; Pensiunea Floare de Colț; Apa Perla Retezatului; Ted Internațional; Mârza Romulus (primar Țaga); G5 Consulting Dej; Pensiunea Băile Băița Gherla; MCN Caffe; Cabana Estera; Vila Melinda; Pensiunea Iancu; Restaurant Medieval Petroșani; Restaurant Csiser Petroșani; Club Keops Petroșani; SC Buncilă SNC Petroșani; London Caffe; Muzeul Momârlanului Petroșani; Pensiunea Juliana Brad; Pensiunea Alina Maria; Motel Orizont Jepiu; Traian Gavrilaș; Viceprimar Iclod, Iacob Bunești; Pensiunea Ioana Gherla; Restaurant Vișina; George Bețianu; Mertecom Tg. Jiu; Latino Expres; Cabana Vânătorul Obârșia Lotrului; Pensiunea Transalpină Lac Voineasa.

NOI ORIZONTURI
Odată trecut Canalul Mânecii, s-au deschis noi și noi orizonturi. Cărțile din Biblioteca Municipală Petroșani au continuat să fie sursă de inspirație. Rezonanța aventurilor mele pe care o regăseam în sufletele compatrioților mei m-a făcut să acționez, să continui.

MIRAJUL DUNĂRII - O PROVOCARE IREZISTIBILĂ
De la izvoare la vărsare, din Pădurea Neagră la Marea Neagră, de la Donauschingen la Portul Sulina, aceasta a fost următoarea provocare ce m-a chemat într-un mod irezistibil! Am înotat 2.860 de kilometri, 89 de zile încontinuu, cu o medie de 31 de kilometri și 6-10 ore de efort, zilnic, fără costum de neopren. Am străbătut 10 țări și 4 capitale, fluturând drapelul patriei noastre de-a lungul întregului curs al bătrânului fluviu, între 20 iunie 2017 și 16 septembrie 2017.

Inspirația proiectului 
Și ideea acestei noi provocări mi-a venit tot în bibliotecă. Am recitit romanul „Pilotul de pe Dunăre” de Jules Verne, în care am redescoperit o poveste fascinantă. Cu exact 100 de ani înaintea nașterii mele (1876-1976), Jules Verne dădea viață unei călătorii celebre. Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), câștigătorul concursului de pescuit a Ligii Dunărene, anunța faptul că va naviga la bordul unei șalande (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la vărsare, trăind numai din peștele pescuit în timpul călătoriei. Călătoria este fabuloasă, plină de mister, de suspans, de conotații profunde, diverse. Personajul romanului și-a propus să parcurgă, cu barca, câte 50 km pe zi. Eu mi-am propus să parcurg această distanță înot. Am vrut să dau, pur și simplu, viață acestui roman. Și pentru mine, această călătorie a fost plină de conotații.

Motivația
În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj, într-un mod mult mai greu, am dorit să atrag atenția asupra lecturii cărților care, iată, pot schimba vieți, pot scrie și rescrie povești care se pot transforma, la rândul lor în… romane. Mi-am dorit ca generația tânără să descopere plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 89 de zile de înot. În timpul lecturării, această generație a avut posibilitatea ca, în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor. Astfel, s-a făcut o simbioză nemaiîntâlnită între clasic și modern, între aventura imaginară a romanului și cea reală, între suportul îngălbenit al hârtiei și display-ul modern al telefoanelor mobile.
Mândria noastră națională: o izvorî Dunărea din Germania, o străbate ea 10 țări și 4 capitale însă nu trebuie să uităm un lucru: peste 1.000 de km din totalul celor 2.860 se află pe teritoriul României. Să nu uităm că la noi se varsă Dunărea, într-o Deltă unică în lume. Eu sunt mândru de asta. Să redescoperim frumusețile patriei noastre și să le facem de cunoscut lumii întregi. Reamintesc faptul că toate țările riverane Dunării trebuie să păstreze curat acest ecosistem fascinant al Deltei.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter