23.07.2019,  21:03:06 | 0 comentarii | 360 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroșani / Inspectorii de mediu au surprins într-un singur trimestru zeci de poluatori cu deșeuri nemenajere
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Avem datele serviciului de Mediu din cadrul Poliției Locale Petroșani legate de gunoiul nemenajer și de chitanțele „tăiate” de inspectorii de mediu celor care au fost prinși cu „ocaua mică”, aruncând materialele provenite din lucrări de construcții la punctele de prin tot Petroșaniul amenajate pentru gunoiul menajer, lucru, se știe, total interzis. 

Astfel, conform datelor oferite marți, 23 iulie, de către Artur Ambruș, șeful acestui serviciu, și de către cele trei inspectoare de la sediul instituției, în perioada 1 aprilie 2019 – 30 iunie 2019 s-au efectuat controale periodice în municipiul Petroșani, la punctele de precolectare a deșeurilor municipale, cu privire la depozitările necontrolate de deșeuri din construcții, amenajări interioare și deșeuri menajere asimilabile. În urma controalelor, persoanele care s-au făcut vinovate de astfel de depozitări necontrolate au achitat în total la casieria primăriei municipiului suma de 3.940 lei. S-au întocmit, de asemenea, și cinci sancțiuni contravenționale celor care nu au vrut sub nici un chip să plătească la casierie suma stabilită de către consiliul local, prin hotărâre de consiliu, pentru un metru cub de deșeuri nemenajere. Este vorba de trei avertismente și două amenzi în valoare de 1.000 lei.
„Protecția mediului reprezintă un obiectiv de interes public major, această obligație revenind atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice, dar și administrației publice locale, cetățenii având dreptul la un mediu sănătos și echilibrat ecologic. Inspectorii de la protecția mediului, alături de agenți din cadrul Serviciului Poliția Locală a Primăriei municipiului Petroșani s-au implicat în cursul trimestrului II pentru protejarea perimetrului zonelor de locuit, cât și a locurilor de joacă pentru copii, parcuri, piețe publice și zone aglomerate ale orașului. Deși principala preocupare a fost prevenirea faptelor antisociale din domeniul protecției mediului prin campanii de presă - și mulțumim pe această cale de sprijinul acordat, inclusiv de ziarul dumneavoastră –, am avut de lucru și pe partea de supraveghere și prindere a celor ce se fac vinovați de poluarea zonelor orașului cu materiale nemenajere, provenite în mare parte din lucrări de construcții diverse. Vom intensifica și pe viitor atât acțiunile de prevenție și de informare a cetățenilor, cât, mai ales, acțiunile de surprindere a celor ce se fac vinovați de această poluare de care vorbim acum”, ne-a declarat Artur Ambruș.
Spuneam că au fost zeci de persoane surprinse aruncând gunoiul rezultat din construcții, moloz și alte cele, în zonele amenajate pentru containere, care au ca și rol colectarea gunoiului menajer. Aproape toți s-au conformat și au trecut pe la casieria primăriei, plătind acea taxă ce există pentru așa ceva. Au fost însă și vreo cinci persoane care n-au prea vrut să treacă pe la casierie. Vreo trei, după ce au primit avertisment, s-au conformat și ele într-un final. Celelalte două n-au vrut cu nici un chip să plătească la casierie. Ca atare, acestea au fost amendate. Cu câte 500 lei, fiecare. Adică, mai mult decât dublu decât ar fi trebuit să plătească. Să nu mai spunem că la Dărănești, persoana în cauză, o femeie (T.M.) a poluat și apa curgătoare, deci posibil ca cei de la garda de mediu să intervină cu sancțiuni suplimentare (deși, din câte știm, nu se poate plăti contravenție de două ori pentru aceeași faptă). A scăpat, părerea noastră, destul de ieftin, dar, data viitoare, dacă se repetă fapta, amenda va fi mult mai mare după cum ne-au spus doamnele inspector și după cum e și corect să se întâmple. A doua persoană este un bărbat pe nume C.V. din Colonie, care a depozitat pe domeniul public deșeuri de proveniență animală în afara locurilor destinate în acest scop.
În încheiere vă mai spunem faptul că Poliția Locală Petroșani reamintește numărul de telefon la care cetățenii pot apela să semnaleze astfel de situații, toate sesizările fiind urmate de verificări pe teren ale inspectorilor de mediu: 0254.541114.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter