01.08.2019,  23:58:11 | 0 comentarii | 837 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Fiindcă e august, taberele naţionale de instruire pentru voluntarii Crucii Roșii Petroșani au revenit!
de Corneliu BRAN

Ca și în anii trecuți, Crucea Roșie Română organizează în luna august o serie de tabere de instruire pentru voluntari, în care aceștia sunt perfecționați în acordarea primului-ajutor într-o serie de situații limită, accidente survenite mai ales în caz de dezastre naturale, dar și în alte situații nedorite, cum ar fi cele de circulație, cazurile de înec și așa mai departe.

Așa cum ne-am obișnuit, cei din conducerea Crucii Roșii Petroșani sunt implicați în mod direct în aceste tabere de vară de instruire, an de an fiind trimiși în acestea și voluntari din cadrul subfilialei, tineri cărora voluntariatul în cadrul Crucii Roșii le place și îl fac cu drag, ca o chemare sufletească și de conștiință în a salva vieți omenești în cazuri limită.
De la doamna Felicia Vitan, secretarul Crucii Roșii Petroșani, am aflat care sunt aceste tabere, unde se vor desfășura și perioada, precum și câți voluntari din Petroșani vor participa.
„Vorbim de cinci astfel de tabere, două fiind deja în plină desfășurare. Prima tabără de vară este la Simeria și este în plin proces de desfășurare. Din partea Crucii Roșii Petroșani avem prezenți doi tineri voluntari, Luiza Maydik și Vlad Contesi. Tabăra este specializată anul acesta pe salvarea victimelor în caz de dezastre naturale pe uscat. Tot în desfășurare se află și o a doua tabără de vară de instruire, de data aceasta vorbim de sudul țării, la Giurgiu mai exact, unde de asemenea avem doi voluntari care participă. Mai exact, este vorba de doi studenți la medicină generală de 
anul I, din cadrul UMF Timișoara, domnișoara Smaranda Ivan și tânărul Alex Alexandru. Tabăra de la Giurgiu este specializată anul acesta pe salvarea victimelor în caz de dezastre naturale pe apă. O a treia tabără va urma să se desfășoare luna aceasta tot în sudul țării, la Călărași, unde Crucea Roșie Petroșani va trimite alți doi tineri voluntari. Obiectivul taberei de la Călărași este instruirea voluntarilor prezenți acolo pentru situațiile grele de după dezastre și calamități naturale. Dar taberele acestea de care discutăm acum nu se încheie aici. Între 6 și 12 august, la Bacău, va avea loc o tabără de instruire pe probleme de prim-ajutor la modul general. În fine, cea de-a cincea tabără din această vară va avea loc la finele lunii, în nordul țării, în județul Cluj, mai exact la Valea Ierii, acolo unde se află singura bază de instruire pe probleme de prim-ajutor realizată de Crucea Roșie Română. Vorbim de bază modernă cu tot ce trebuie pentru instruirea voluntarilor Crucii Roșii, construită pentru așa ceva și unde sunt convinsă că cei doi voluntari din Petroșani ce vor fi prezenți vor căpăta experiență și vor avea ce învăța”, ne-a declarat Felicia Vitan.
Am mai întrebat interlocutorul nostru dacă nu cumva vorbim prea mult de dezastre și calamități, de parcă ar veni sfârșitul lumii. „Așa e pregătirea din acest an, așa s-a stabilit la centru și asta se va face. Sunt ani și ani, ani în care voluntarii sunt pregătiți să aibă noțiuni de salvamar și să poată practica această meserie, ani în care sunt pregătiți să intervină pe linia accidentelor rutiere și așa mai departe. Oricum la ce se întâmplă prin lume și prin țară, cu vremea care în multe luni de zile dintr-un an parcă o ia razna, e bine să avem voluntari diferiți, că nu se știe niciodată ce se întâmplă și când. Tinerii sunt instruiți să acorde primul-ajutor în situații limită alături de reprezentanți profesioniști ai instituțiilor acreditate să vină în sprijinul populației în caz de dezastre și calamități naturale, precum ISU, pompieri și personal medico-sanitar din spitale specializate în cazuri de urgență și de o astfel de problematică”, a venit răspunsul.
În imaginile alăturate articolului de față, vă prezentăm imagini recente cu voluntarii petroșeneni și nu numai de la tabăra din Giurgiu ce se află în plină desfășurare și o imagine cum arată singura bază de pregătire a Crucii Roșii Române, situată în județul Cluj la Valea Ierii.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter