09.08.2019,  15:39:40 | 0 comentarii | 1474 vizualizari
După 4 ani de repetiții, pregăteli și bani mulți cheltuiți pe documentații, / S-a semnat și contractul pentru Green Line
de Alina PIPAN

Zi festivă (9 august) la Vulcan, unde a fost, în sfârșit, semnat contractul de finanțare pentru Green Line Valea Jiului, după 4 ani de încercări.

Două noi contracte de finanțare prin Regio - Programul Operațional Regional (Regio - POR) 2014-2020, în valoare totală de 95 milioane de lei, peste 20 milioane de euro, au fost semnate astăzi la Vulcan. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și directorul ADR Vest, Sorin Maxim, primarii Vulcanului (Gheorghe Ile), Petroșaniului (Tiberiu Iacob-Ridzi), Petrilei (Vasile Jurca), viceprimarii Iacob Mesaroș (Lupeni), Ioan Sfia (Aninoasa) și administratorul public al orașului Uricani (Florena Markus).
Cu toate că pare o mare reușită, comparativ cu alte proiecte similare implementate sau în curs de implementare, proiectul destinat Văii Jiului este mediocru. Am fi putut să ne alegem cu tronsoane de drum asfaltate, piste pentru biciclete, ecologizarea zonelor verzi, parcări ample în zonele de interes, adică în punctele cele mai aglomerate din Valea Jiului. Nu au evoluat lucrurile chiar atât de bine. Ne vom alege doar cu  26 de autobuze electrice, un depou la Vulcan, 112 stații de transport public, 34 de stații de reîncărcare pentru autobuzele electrice și două stații de reîncărcare pentru automobile. Vor fi reabilitați doar 5 kilometri de drum, între Livezeni și Aninoasa.
Marele beneficiu al acestui proiect este însă faptul că reușește să unească printr-o singură linie de transport toate orașele Văii Jiului, și în plus face mult mai ușor accesul către zonele rurale ale Petrilei și Uricaniului. Într-adevăr, cetățenii vor putea să lase automobilul acasă, și să ajungă în punctele de interes folosind transportul în comun. Administrațiile locale vor trebui să facă eforturi să convingă oamenii că este mai simplu, comod,  să se deplaseze așa, și mai ales mai ieftin. Bineînțeles, în schimb, administrațiile locale vor trebui să se aștepte la costuri suplimentare, pentru că  vor fi nevoite să acorde subvenții importante astfel încât transportul în comun să funcționeze și să își atingă obiectivele.
Proiectul este împărțit pe două componente:
1. Prima, în valoare de 49.089.440,71 lei (TVA inclus), prevede un sistem de transport care deservește principalul traseu de legătură între localitățile Uricani – Petrila și presupune în principal înființarea unui depou în municipiul Vulcan, reabilitarea unor tronsoane de drum (drumul de legătură din zona Kaufland până la intersecția de la Livezeni, dar și drumul spre depoul principal din colonia Vulcan), achiziția unui număr de 8 autobuze electrice, înființarea și modernizarea unui număr de 70 de stații pentru călători, montarea de automate pentru eliberarea cardurilor/ tichetelor de călătorie în 16 stații, precum și amenajarea unui sistem de informare pentru călători în 33 de stații.
2. A doua componentă, în valoare de 46.017.326,14 lei (TVA inclus), deservește sistemul de transport al proiectului de bază și dezvoltă alte 3 trasee (traseul nr. 2 – Aninoasa – DN66, traseul nr. 3 – Petrila – Jieț, traseul nr. 4 – Valea de Brazi – Cheile Buții) și presupune extinderea depoului prin amenajarea a 18 noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice, achiziția unui număr de 18 autobuze electrice, înființarea și modernizarea a 34 de stații pentru călători, montarea a 4 noi automate de eliberare a cardurilor/ tichetelor de călătorie și extinderea sistemului de informare la încă 18 stații.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter