27.08.2019,  03:38:25 | 0 comentarii | 588 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În cazul garajelor-țarc din Aeroport / Ileana Tecuceanu a avut dreptate
de Corneliu BRAN

Pe data de 21 august publicam în ZVJ un articol intitulat „Petroșani / O zonă în care trebuie intervenit”.

Aminteam atunci faptul că doamna Ileana Tecuceanu, locatară a blocului 19E de vreo trei decenii, de pe strada Gociu Nicușor, ne-a semnalat faptul că bateria de șase parcări dintr-un țarc cu stâlpi și plasă, acoperit (acesta este cuvântul deoarece nu există pereți să le putem numi garaje, așa cum, de altfel, ne-a zis și șeful de la Taxe și Impozite, luni, domnul Alin Gal), este construită ilegal de câteva decenii și astăzi se bucură de parcare doar șase persoane, restul din blocul respectiv și din cel vecin ținându-și mașinile pe unde pot, ceea ce nu-i normal și corect. Asta în loc să se facă o mare parcare unde să poată parca zeci de mașini! 
Promiteam atunci că vom verifica cele susținute de doamna respectivă. Luni, 26 august, asta am făcut. Prima dată am verificat la taxe și impozite. Domnul Alin Gal, șeful de-acolo, a căutat și tot căutat în calculator, iar la final ne-a dat răspunsul clar: nu se plătește nicio taxă pentru acele șase garaje – vorbim de clădirile în sine! Ne-a mai spus că nici n-ar avea cum să se plătească, deoarece legea spune că un garaj trebuie să aibă pereți, or, în acest caz, nu-i cazul. Uitându-se la poza din ziar șeful de la taxe a văzut că este vorba de stâlpi și plasă. Dar ne-a spus să verificăm și la Urbanism în primărie, ca să fim siguri dacă există vreo concesiune de teren sau ceva. De la doamna Aurora Puiu Drăghicescu, șeful Serviciului Urbanism, am aflat faptul că există o concesiune doar pentru un singur loc de parcare din cele șase și că o altă persoană are depuse actele pentru o hotărâre de consiliu în acest sens ce va urma la o ședință viitoare. Deci, celelalte patru locuri de parcare sunt folosite de aceiași oameni, zilnic, abuziv, în detrimentul celor mulți din cele două blocuri. Deci, în mare parte, doamna Tecuceanu avea dreptate!
Mai mult, tot de la Urbanism am mai aflat faptul că respectivii nu au niciun act de proprietate care să justifice că ar fi proprietarii acelui țarc-garaj. Ca atare, primăria are cale liberă la demolare și la amenajarea unei parcări civilizate, spațioase, unde să beneficieze cât mai mulți locatari din cele două blocuri, cu posibilitatea amenajării și în spatele celor două blocuri, unde există foarte mult spațiu. Cum cerere există, odată făcute parcările astea, s-ar putea concesiona, deci s-ar putea atrage bani la bugetul local, cu condiția clară ca fiecare familie să aibă dreptul la a concesiona maxim două parcări (cel mai bine ar fi doar una – n.r.), astfel încât ele să ajungă la toată lumea. Așa ar fi civilizat și normal. Iar dacă se dorește parcare acoperită, atunci va trebui făcut un efort și făcută, dar taxa să fie mai mare, cum s-a procedat cândva la Petrila și unde toată lumea a fost mulțumită, ca și primăria.
Acestea fiind spuse, încheiem materialul nostru, partea a doua la primul articol publicat de ZVJ, cu concluzia că lucrurile se pot face frumos și util dacă se lucrează cu cap. Iar unde-i lege, n-ar trebui să fie tocmeală. Deci, respectivii cetățeni ar trebui să înțeleagă că nimeni nu e mai presus de lege. Și peste lege, ar mai fi și legea bunului-simț. Adică, o comunitate din două blocuri nu poate fi privată de parcări pentru că doar câteva persoane au găsit de cuviință să stăpânească un loc pentru care n-au niciun document care să le ateste proprietatea!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter