27.08.2019,  22:00:55 | 2 comentarii | 1195 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Excursii în Italia pe bani europeni pentru susţinătorii PSD 
de Gheorghe OLTEANU

Vă spune ceva denumirea „Provocare versus dezinformare și euroscepticism”? Posibil ca de ea să fi auzit câteva persoane din interiorul primăriei vulcănene, dar în amănunt îl cunosc numai funcționarii care au lucrat la implementarea acestui proiect.

Fiindcă
așa e. Avem de–a face cu un proiect depus și aprobat la finanțare în cadrul programului „Europa pentru Cetățeni”, în sumă totală de 10.080 de euro, din care suma care-i revine municipiului Vulcan este de 4.000 de euro. Înainte de a vă relata cum a fost primit proiectul în ședința extraordinară din 12 august, să aruncăm o privire în raportul acestui document. Citim că „proiectul a fost depus spre finanțare în februarie 2019, în cadrul programului Europe for citizens – Europa pentru Cetățeni”, Acțiunea 2.1 Town Twinning. Proiectul a fost aprobat în iulie 2019, direct de către Comisia Europeană”. 

Ni se mai face
cunoscut faptul că „informațiile despre proiect vor fi publicate pe site-ul primăriei, va fi creată o secțiune dedicată proiectului și toate materialele rezultate din colaborarea/activitățile de grup comune, cu liderii de parteneriat, vor fi publicate. Vor fi organizate conferințe de presă și grupuri mixte de lucru între cele două organizații partenere pe tema dată, conform titlului proiectului”. Ni se dau amănunte referitoare și la bani: „Bugetul proiectului aprobat este de 10.080 de euro, din care pentru Vulcan sunt prevăzuți a fi transferați în contul proiectului 4.000 de euro. Proiectul va funcționa pe principiul rambursării, cofinanțarea din partea bugetului local este de 0 lei. Singurele cheltuieli acceptate vor fi comisioanele bancare și cheltuielile rezultate din schimbul valutar, dacă va fi cazul. Data de implementare a proiectului: 01.08.2019-20.04.2020”.

Astea sunt, să
le zic așa, datele tehnice. Pentru amănunte, primarul Gheorghe Ile a adus-o în sala de ședințe pe doamna Munteanu, unul dintre realizatorii proiectului. De la dumneaei am auzit date despre care se vorbește și în raport, dar și că „s-a solicitat parteneriat având în vedere proiectele anterioare”.  Pentru Ile chestiunea e mult mai simplă. „Va fi un grup de cetățeni ce va fi angajat în colaborări”. Subțire explicație, astfel că doamna consilier local  Angela Stoica i-a sărit la gât cu o întrebare: „Concret, la ce ajută?” 

S-a văzut clar
că Ile a rămas puțin descumpănit. „Discuții între cetățeni din Vulcan și cetățeni din Italia pe bani europeni”, a pițigăit el. „Un schimb de experiență”, i-a sărit în ajutor viceprimarul Cristian Merișanu. „Vom face și înfrățiri”, a plusat Ile curajos. V-ați prins, așadar, că, de fapt,  este vorba doar despre niscai excursii de plăcere de care vor beneficia, în mod sigur,  28 de persoane aflate în grațiile organizației PSD Vulcan. Că doar nu veți crede că Ile îi va coopta în grup pe semnatarul acestui articol și pe cei care-l mușcă urât de tot pe Facebook. (Normal ar fi ca primul dintre cei 28 să fie colegul Gheorghe Olteanu, astfel ar fi și cineva care ar înțelege și ar relata despre ce e vorba – n.r.)Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (2 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter