29.08.2019,  18:50:17 | 0 comentarii | 1698 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Doar astăzi / Anca „iubește și scrie” la Localul „Românesc”
de Marian BOBOC

În primăvara anului 2017, Cenaclul BOEMA, singurul cenaclu care activează în județul Hunedoara, și-a reluat numărătoarea zilelor (și mai ales nopților…), sub egida Uniunii Scriitorilor din România - filiala Alba-Hunedoara. Ne-au fost alături, printre alții: Localul „Românesc” din Piaţa Centrală a Petroșaniului (Aron Dumitrescu), Asociația „Rosa Multiflora” (președinte – Costel Avram) și cotidianul „Ziarul Văii Jiului” (director – Cătălin Docea). 
După aproape trei ani, plini de brave întâlniri literare, apa Boemei curge în continuare, când nostalgică, când năvalnică. Astăzi pe apa Boemei va naviga, într-o bărcuță de hârtii cu coperte color, Anca Ciolca. Fiind vorba de prima ei ieșire în largul editorial, îi urez: Vânt din pupa!  

Cascadă de cărți de poezie
Comitetul Director al Cenaclului BOEMA a stabilit ca în anul 2019 toate manifestările organizate sub egida sa să aibă loc sub semnul centenarului „Ion D. Sîrbu” și al jubileului a 70 de ani de la înființarea primului cenaclu în Valea Jiului (ba chiar și în județul Hunedoara!). Nu va face excepție de la această regulă nici lansarea care va avea loc vineri, 30 august, de la orele 16, la Localul „Românesc”.
Cum acest an a fost dedicat liricii, în 2019 fiind lansate la cenaclu doar cărți de poezie, cartea Ancăi Ciolca, „iubește și scrie”, continuă această cascadă de lansări.
Cartea a apărut la Editura „Inspirescu”, cu câteva cuvinte înainte ale editorului cărții - George Terziu. Inspiratele coperte îi aparțin tânărului Rareș Fotău (talentat fiu al Ancăi).
Redactorul cărții este mai la vale semnatul, Marian Boboc, care va fi și boemul de serviciu.   

Magister dixit!
În cuvinte bine simțite, montate pe coperta a IV-a, unul dintre poeții cei mai importanți ai patriei noastre, Aurel Pantea, ne introduce, într-un frumos exercițiu de generozitate scriitoricească, în universul poeziei Ancăi Ciolca: „Cartea aceasta este în egală măsură un manual al amorului și o culegere de mostre retorice ale dragostei, o sumă de exerciții stilistice pe o temă dată, în acest caz, iubirea”. Cuvinte frumoase, pline de profunzime, cuvinte care onorează orice poet (cu atât mai mult un debutant), cuvinte care potențează curiozitatea lectorului.
Există speranțe că Aurel Pantea va onora cu prezența lansarea de la Localul „Românesc”. Prilej cu care, nu ne îndoim, va citi din minunata sa operă.

Directorul tehnic
al Cenaclului BOEMA și mai marele Localului „Românesc”, ing. Aron Dumitrescu, va fi, ca de obicei, la înălțime. Va veghea cu profesionalism ingineresc și dăruire boemă ca ușile lansării să nu scârțâie, iar boemilor să le fie localul său casă și paharul pahar…
Dacă întâlnirea cenaclieră va curge lin, ca apa Maleei la ceasurile de miere ale toamnei, poeta Anca Ciolca va oferi un recital de poezie și va participa la o sesiune de autografe, croșetate cu andreaua inimii.
P.S. Din cauza setei, referirile la apă apar repetitiv și obsesiv în text. Sper ca astăzi, în sfârșit, îmi voi potoli setea… Secetă mare!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter