02.09.2019,  10:43:51 | 0 comentarii | 272 vizualizari
Două milioane de euro / Proiecte sociale
de Alina PIPAN

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, a lansat în consultare publică ghidul solicitantului pentru accesarea de fonduri europene în vederea derulării programelor ce vizează „Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive din Valea Jiului în corelare cu nevoile pieței muncii”.

Bugetul este de 2 milioane de euro, din care 1,7 milioane reprezintă contribuția UE, iar restul de 300 de mii de euro reprezintă contribuția națională.
Valorificarea potențialului forței de muncă, crearea condițiilor pentru creșterea gradului de participare pe piața muncii și accesul la locuri de muncă de calitate sunt prioritare pentru atingerea obiectivului de 70% rată de ocupare pentru populația în vârstă de 20-64 ani asumat în contextul Strategiei Europa 2020.
Activitățile finanțate în cadrul apelului:
1. Furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, respectiv:
Servicii de informare și consiliere profesională;
Servicii de mediere a muncii, organizate și desfășurate în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare;
2. Organizarea și derularea de programe de formare profesională a adulților;
3. Evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale;
4. Activități de acompaniere, adresate exclusiv persoanelor cu nivelurile de ocupabilitate C și D, respectiv „greu ocupabil” și „foarte greu ocupabil”, în vederea sprijinirii acestora pentru participarea la activitățile proiectului.
Observaţiile şi sugestiile pot fi trimise până la data de 9 septembrie 2019, pe adresa: consultare.pocu@fonduri-ue.ro.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter