03.09.2019,  21:51:33 | 0 comentarii | 1199 vizualizari
Vulcan / Ile îi dă terenuri americanului
de Gheorghe OLTEANU

Dacă vă gândiți un pic, în mod sigur că vă veți reaminti că, în urmă cu vreo doi ani, pe clădirea de pe strada Romanilor, nr.6 din Vulcan, cea de vizavi de „Penny”, scria cu litere mari „De vânzare”. Acum uriașa inscripție nu mai există, motivul fiind acela că ea și-a găsit cumpărător.

Sunt încă destui
vulcăneni care-și aduc aminte istoricul clădirii ăsteia. Ea și geamăna ei de pe locul pe care acum se înalță supermagazinul au fost cămine pentru nefamiliști. Toți cei care veneau să se angajeze la mină primeau cazare într-unul din ele. Mai sunt încă pensionari mineri ale căror începuturi în Vulcan sunt legate de căminele acestea și care-și amintesc cu nostalgie de anii de burlăcie petrecuți în camerele ale căror dușumele erau date cu motorină. În acesta care a  rămas în picioare a funcționat, în anii ′60, o pușcărie. A devenit, mai apoi, sediul primăriei și al miliției. 

Intrată, de aproape zece ani,
dacă nu mai mulți, în proprietate privată, clădirea de pe Romanilor, nr.6, ar fi ajuns o ruină dacă nu și-ar fi găsit un nou proprietar. Unul cu vizibil spirit de investitor. Cel care i-a schimbat destinul este domnul Florin Druțu, vulcănean prin naștere și stabilit de ani buni în Statele Unite ale Americii. Este aceeași persoană care a scăpat de la o implozie costisitoare pentru administrația publică locală blocul nr. 2 de pe strada Șt. O. Iosif din cartierul Micro 3B „Dallas”, transformându-l în ceea ce nimeni nu și-a închipuit: un bloc de locuințe în care apartamentele sunt dotate la standard american. Fapt lăudat de toți cei care, pentru mai mult sau mai puțin timp, au fost cazați în el.

La începutul lunii iulie,
domnul Florin Druțu a solicitat, în scris, concesionarea a două parcele de teren ce aparțin domeniului public al municipiului Vulcan. Ele sunt în suprafață de 118 mp și, respectiv, 932 mp. Sunt, practic, parcelele care mărginesc imobilul de pe strada Romanilor, nr.6 pe care ar dori să amenajeze parcări auto. „Cererea a fost analizată și de Comisia de Urbanism și Amenajare a Teritoriului, Protecția Mediului și Turism” – aflăm din referatul de aprobare a proiectului de hotărâre supus discuției la ședința de consiliu local din 29 august – aceasta avizând favorabil solicitarea”. 

Asta scrie pe hârtie,
dar, indiscutabil, ultimul cuvânt l-a avut Gheorghe Ile. Fiindcă nimic nu mișcă și nimic nu se dă fără voia lui. Să ne amintim, bunăoară, că, prin 2010-2012, primarul nici nu a vrut să audă de solicitarea aceluiași investitor american care voia să amenajeze o parcare auto pe terenul de peste drum de blocul din „Dallas” pe care, practic, îl construise de la zero. Numai că, între timp, posibil că și la insistențele fostului coleg de bancă din generală al investitorului, mustăciosul s-a înmuiat vizibil la suflet când e vorba de americanul vulcănean. „Consider că e bine să (i - n.a.) le dăm aceste două terenuri”, a grăit el sfătos, așa că nu a mai fost nicio problemă cu trecerea proiectului. Durata concesiunii este de 35 de ani. Raportul de evaluare a stabilit valoarea terenului în suprafață de 118 mp la 19.495 lei, iar a terenului de 932 mp la 111.405 lei. Valori care nu includ TVA, se menționează în referat.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter