04.09.2019,  20:54:50 | 0 comentarii | 1906 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Boema cu florile pe masă / Cronica unui debut anunţat (de ZVJ)
de Ziarul Vaii Jiului

Vineri, 30 august, pe o ploaie bacoviană, în saloanele Localului „Românesc”, a avut loc o nouă ședință a Cenaclului „Boema”, care ființează sub egida Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara. Pe ordinea de zi s-a aflat un singur punct: lansarea volumului de versuri „Iubește și scrie” (Editura INSPIRESCU) de Anca Ciolca.

Nici ploaia, nici tunetele, nici fulgerele nu i-au înspăimântat pe cei 44 de iubitori ai poeziei care au luat drumul Localului „Românesc”, pentru a-i fi alături poetei Ciolca.
Universitarul și scriitorul Ion Hirghiduș a spart gheața… ploii, ținând un consistent discurs despre poezie și rostul cenaclului în aceste timpuri, care a electrizat atmosfera.
La rubrica obișnuită „Antologia lirică BOEMA”, Marian Boboc a citit celebrul poem „În fiecare zi ne batem joc” a lui Romulus Vulpescu. Nu a uitat că este „boem de serviciu” și a trecut la cartea Ancăi Ciolca, al cărei redactor a fost. A citit un text, bine prizat de cunoscători, „La curtea Ancăi”, pe care îl puteți lectura în pagina 6. Anca a răspuns relativ telegrafic întrebărilor lui Marian Boboc, menite a-i contura profilul scriitoricesc. În simțitele sale cuvinte, Anca a fost emoționată până la lacrimi de debutul său editorial.
Marian Boboc i-a oferit Ancăi o diplomă trimisă de George Terziu, editorul cărții.
Minunatele colege de serviciu, de la Serviciul Taxe și Impozite al Primăriei Petroșani, i-au amintit Ancăi că peste câteva ore este ziua sa de naștere, oferindu-i un dar dulce: un tort aniversar. Prilej cu care onorata asistență a cântat, fiecare cum s-a priceput, MULȚI ANI TRĂIASCĂ, LA MULȚI ANI! 
Știind aproape exact cine va participa la lansare, Anca a pregătit dedicațiile de acasă. Prin urmare, s-a scurtat mult din timpul lansării, nemaipierzându-se timp cu scrisul dedicațiilor, Anca doar oferind cărțile celor prezenţi.
În afara familiei, prietenilor și amicilor, au onorat cu prezența artiștii plastici Adrian Cerchez, Robert Hummel și Liviu Țabrea, poetele Ionela Ablai și Mariana Ghicioi, traducătorul din limba rusă Gheorghe Tereblecea, polisportivul Avram Iancu. 
Merită aplaudat gestul universitarului Gheorghe Urdea, nelipsit de la ședințele Boemei, care a ținut să participe și la această lansare, la puțin timp după o dificilă intervenție chirurgicală. Și pe această cale boemii îi urează însănătoșire grabnică!
În nota obișnuită, de gazdă (aproape) perfectă, a evoluat și Aron Dumitrescu, directorul tehnic al Cenaclului BOEMA. 
O notă bună și pentru doamna Elvira, care, deși mai mereu în spatele tejghelei, a avut o bună și eficientă vizibilitate la invitați.
Chiar dacă mulți dintre boemi s-au aflat în concediu, cei prezenți au purtat stindardul Boemei cu cinste și patriotism literar. Dat fiind momentul aniversar, putem spune că a fost o ședință nu doar cu cărțile pe masă, ci și cu florile pe masă. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter