25.09.2019,  19:07:39 | 0 comentarii | 2367 vizualizari
Studenţii, asiguraţi gratuit până la 26 de ani
de Ziarul Vaii Jiului

Peste doar câteva zile începe un nou an universitar. De aceea, studenții, masteranzii și doctoranzii trebuie să știe că, până la vârsta de 26 de ani, beneficiază de asigurare de sănătate gratuită.

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara reamintește că,  potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, art.224 alin (1), sunt asigurați fără obligația plății contribuției „a) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenții de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenți, studenții-doctoranzi care desfășoară activități didactice, potrivit contractului de studii de doctorat, în limita a 4-6 ore convenționale didactice pe săptămână, precum și persoanele care urmează modulul instruirii individuale, pe baza cererii lor, pentru a deveni soldați sau gradați profesioniști”.
„Întrucât CNAS nu a finalizat protocolul de colaborare cu MEN cu privire la transmiterea bazelor de date de către instituțiile de învățământ universitare și postuniversitare pentru tinerii care au împlinit 18 ani și sunt studenți, masteranzi sau doctoranzi, înregistrarea acestora în sistemul informatic ca asigurați se face în baza adeverinței eliberată de instituția de învățământ pe care o frecventează și a documentului de identitate. Documentele pot fi depuse la sediul CAS Hunedoara din Deva în fiecare zi de luni, între orele 08:30-18:30 și marți-vineri, în intervalul orar 08:30-16:30. De asemenea pot fi transmise prin fax la numărul 0254.218.911, sau pe e-mail creantehd@cjashd.ro.
Totodată, vă reamintim că puteți verifica dacă sunteți înregistrați ca asigurați accesând Platforma Informatică a asigurărilor de Sănătate, respectiv http://www.cnas.ro/cjashd/page/verificare-asigurat.html.
În ceea ce privește studenții care urmează cursurile universitare sau postuniversitare într-o altă țară din UE/SEE/Elveția nu mai sunt asigurați în România. Potrivit prevederilor Regulamentului European nr.883/2004, studenții care urmează o formă de învățămant într-un stat membru UE sau pe teritoriul SEE ori al Confederației Elvețiene, se vor asigura în statul de reședință, respectiv în statul unde sunt studenți și locuiesc temporar, în conformitate cu art.11 alineatul (3) litera e) din Regulamentul nr.883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Pentru perioada vacanțelor sau vizitelor în România, pentru a beneficia de asistență medicală decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, aceștia vor solicita cardul european de sănătate casei de asigurări de sănătate din statul membru UE/SEE/Elveția, în evidența căreia se află”, mai precizează Biroul de presă al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter