02.10.2019,  18:59:11 | 0 comentarii | 319 vizualizari
La Biblioteca „Gheorghe Ittu” Petrila / Programul „Meet and Cod”
de Corneliu BRAN

De la bibliotecara Oana Bălănesc din cadrul Bibliotecii Orășenești Petrila, care funcționează în sediul Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” din localitate, am aflat de un eveniment de mare anvergură ce va avea loc la biblioteca amintită, organizat de către Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Clubul Copiilor Petrila, Biblioteca Orășenească „Gheorghe Ittu” Petrila, în parteneriat cu „Planeta Petrila”.

Evenimentul „Update Heritage Promotion” constă într-o serie de patru ateliere de grafică pe calculator, imprimare 3D, programarea cu micro:bit și realizarea unei machete în cadrul inițiativei „Europe Code Week 2019”, sprijinită de Comisia Europeană. Aceste ateliere se adresează unui grup de 30 de copii cu vârste cuprinse între 9:00 și 14 ani, grup stabilit deja, iar activitățile în cadrul acestor ateliere se vor desfășura în perioada 7-17 octombrie.
„Deschiderea va avea loc luni, 7 octombrie, între orele 17:00-18:00, la sediul bibliotecii noastre, subiectul primului atelier fiind utilizarea unei tablete grafice. Miercuri, 9 octombrie, între orele 15:00-18:00 (câteo oră pentru fiecare grupă, copiii fiind împărțiți în trei grupe), la atelierul echipei de robotică RO063 Wafy din cadrul Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuşi" – structura Grădinița PN2 Petrila, de pe strada 8 Martie, subiectul zilei va fi imprimarea 3D. Vor urma apoi alte două zile, pe data de 14 octombrie și pe data de 17 octombrie, când la sediul bibliotecii noastre vor fi dezvoltate alte două subiecte: placa de dezvoltare BBC micro:bit și realizarea unei machete. Evenimentele sunt finanțate cu ajutorul inițiativei Meet and Code, susținută la nivel european de compania de software SAP. Trebuie spus că Meet and Code este coordonată de Haus des Stifnes gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week din intervalul 5-20 octombrie. Acest proiect are drept scop familiarizarea tinerilor cu tehnologia. Se cunoaște faptul că deocamdată marea majoritate a tinerilor noștri nu au văzut și nu știu ce se poate face cu o imprimantă 3D, sau cu o tabletă grafică ori cu o plăcuță de micro:bit. Astfel, cu cei 300 de euro alocați în cadrul inițiativei Meet and Code, a fost achiziționată o imprimantă 3D și o tabletă grafică, instrumente ce vor servi pentru cei 30 de tineri din cadrul acestui proiect, dar și în proiectele viitoare”, a declarat pentru ZVJ bibliotecara Oana Bălănesc.
Tot de la același interlocutor am aflat  că există un program bine definit, cursiv, în cele patru ateliere de lucru, din care copiii să poată învăța perfect: „În primul atelier vom realiza schița unei căsuțe tradiționale țărănești. Apoi vom începe printarea acelei căsuțe, iar plăcuța micro:bit va afișa un mesaj de bun venit. Toate aceste elemente fi apoi folosite în construirea unei machete de prezentare a acelei case tradiționale. După cum probabil v-ați dat seama, va fi o metodă modernă de promovare a patrimoniului național și o bună cale ca acești copii să învețe și să se perfecționeze în aceste metode moderne de lucru practic într-un domeniu de care ei sunt atrași”.
Mai specificăm faptul în încheiere că în „Planul de Acțiune pentru Educație Digitală”, Comisia Europeană încurajează școlile să se alăture inițiativei celor de la Europe Code Week, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării până în anul 2020. La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin Programul „Meet and Code” s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 euro, cu evenimente susținute în 25 de țări, în cadrul „Europe Code Week 2019”. În țara noastră, 90 de evenimente de programare și tehnologie, organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin acest Program „Meet and Code”, în valoare totală de 27.000 euro. Detalii despre toate evenimentele din cadrul acestui program pot fi obținute de pe: https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter