03.10.2019,  17:57:43 | 0 comentarii | 644 vizualizari
Vulcan / Dată la întors din cauza lipsei unor avize
de Gheorghe OLTEANU

O hotărâre care deja fusese aprobată într-o ședință de consiliu local anterioară va fi pusă din nou pe tapet într-una din ședințele viitoare ale a consilierilor locali vulcăneni. Se va întâmpla asta, fiindcă, în 20 septembrie, a trebuit ca hotărârea în cauză să fie revocată.

Proiectul de hotărâre
pus în ultimul moment pe ordinea de zi a ședinței din septembrie se referă la „revocarea HCL nr.115/ 2019 privind concesionarea prin licitație publică a două parcele de teren intravilan în suprafață de 118 mp și 932 mp, aparținând domeniului public al municipiului Vulcan, situate în Vulcan, strada Romanilor”. Este vorba, ca să se înțeleagă mai bine, de terenurile din jurul fostului cămin de nefamiliști, aflat, în prezent, în proprietatea unui vulcănean cu cetățenie americană, pe care omul dorește să amenajeze parcări auto.

Motivul revocării,
aflat și în raportul de specialitate redactat de Andreea Buțan din Compartimentul Juridic, a fost explicat în ședință de către domnul jurist Gabriel Velea, cel care ocupă temporar funcția de secretar al municipiului Vulcan. La data aprobării concesiunii nu s-a ținut seama de câteva prevederi ale noului Cod Administrativ. În speță, era nevoie și de două avize obligatorii de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și de la Statul Major General  „privind încadrarea concesiunii în sistemul național de apărare, după caz, precum și avizul obligatoriu al structurii de administrare/custodelui ariei naturale protejate, în cazul în care obiectul concesiunii îl constituie bunuri aflate în interiorul unei arii naturale protejate, respectiv al autorității teritoriale pentru protecția mediului competente, în cazul în care aria naturală protejată nu are structură de administrare/custode”.

„Nu știam că
sunt necesare aceste două avize, a explicat domnul Gabriel Velea, Vulcanul nefiind în arie protejată”. Ultimul cuvânt a fost al primarului Gheorghe Ile: „Trebuie să obținem avizele de la cei care le impun!”. Cel mai probabil, discuțiile pe marginea noului proiect, însoțit de avizele cerute, vor avea loc, dacă nu în octombrie, în mod sigur în ședința de consiliu local din noiembrie.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter