06.10.2019,  20:29:03 | 0 comentarii | 2912 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Centrul Remedial Educaţional al Studenţilor Capacitaţi ai Universităţii din Petroșani - C.R.E.S.C. – UPE
de Ziarul Vaii Jiului

Universitatea din Petroşani a câştigat un proiect prin competiţie naţională - Centrul Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani - C.R.E.S.C. – UPET, finanțat de către Ministerul Educaţiei Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, din Schema de granturi pentru universități - Centre de învăţare (SGCU-CI), derulată în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar - ROSE, proiect finanțat conform Acordului de Împrumut nr. 8481-RO semnat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Proiectul își propune, în prima etapă, crearea Centrului Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani (C.R.E.S.C.-UPET) în Campusul Universității din Petroșani, al cărui obiectiv general este îmbunătățirea gradului de participare activă la procesul educațional al unui număr de 210 studenți din anul I ai Universității din Petroșani, cu rezultate slabe la învățătură, aflați în situații de risc, în perioada 2019-2021, în vederea creșterii șanselor acestora la o calitate a vieții mai bună. 
CRESC vizează trei obiective specifice: dezvoltarea capacităților de învățare, explorare, aprofundare, consolidare a competențelor cognitive, a performanțelor școlare a unui număr de 210 studenți din anul I (70 studenți/anual) ai UPET, cu minim 30%, față de nivelul inițial de dezvoltare cognitivă al acestora, în perioada derulării proiectului; dezvoltarea armonioasă în plan personal și profesional a celor 210 studenți vizați de proiect, în vederea lărgirii orizonturilor autocunoașterii, identificării domeniilor de interes, aptitudinilor, resurselor și al creșterii factorului motivațional bazat pe stimă de sine, încredere în forțele proprii, în perioada derulării proiectului; conștientizarea importanței procesului educațional și al eficientizării performanțelor studenților în situații de risc pe baza dezvoltării unei reţele parteneriale SUCCES cu diverși stakeholderi ce vizează triada student-cadru didactic-părinte, ce va facilita accesarea şi utilizarea resurselor multiple existente în folosul celor 210 studenți beneficiari, în perioada derulării proiectului. 
Pentru atingerea obiectivelor planificate vor fi realizate activități de dotare și amenajare a Centrului Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani (C.R.E.S.C. - UPET); consiliere profesională și orientare în carieră prin evaluarea membrilor grupului țintă și elaborarea planului personalizat de învățare, consiliere individuală și de grup, dezvoltare personală și profesională; analiza/evaluarea multidimensională a membrilor grupului ţintă, elaborarea planului personalizat de învățare, consiliere individuală și de grup, dezvoltare personală și profesională; ateliere de lucru în domenii specifice şi prin furnizarea de servicii prin C.R.E.S.C.
„Grupul țintă este constituit din studenții din anul I care provin din cele trei facultăți ale Universității din Petroșani: Facultatea de Științe, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică și de la Facultatea de Mine, studenți cu risc de abandon și/sau care au un mediu de proveniență din grupuri socio-economice defavorizate. Din punct de vedere cantitativ, acest grup țintă se ridică la 210 studenți din primul an de studii care vor beneficia direct de activitățile incluse în cadrul proiectului. Dimensionarea grupului țintă la 210 studenți pleacă de la intenția UPET de a se adapta nevoilor studenților, de a-i încuraja, motiva, capacita în depășirea propriilor auto-limitări și implicit de a spori performanțele studenților prin transferul de cunoștințe/ abilități/ experiențe între experții proiectului și studenții beneficiari”, a declarat conf.univ.dr.habil. Felicia Andrioni, director de grant.
Valoarea grantului este de 841.834,206 lei, iar perioada de implementare este 17.12.2018-17.12.2021.
Despre acest proiect Roxana Herbei, cadru didactic CRESC, a precizat: „Din punctul meu de vedere CRESC este un drum spre lumină și o deschidere spre noi orizonturi. Este o întâlnire între generații care oferă oportunitatea studenților din anul I să se acomodeze la mediul academic și să evolueze în plan personal și profesional”.
În cadrul întâlnirii cu studenţii din grupul ţintă, studenţii tutori au vorbit despre proiect şi ce înseamnă pentru ei echipa CRESC-UPET.
„Sunt studentă în anul III la Universitatea din Petroșani. În luna mai a acestui an am ales să mă alătur echipei CRESC UPET, în calitate de student tutore. Eu iubesc oamenii frumoși sufletește deoarece aceștia mă inspiră și mă fac să cred că bunătatea este un dar divin. Astfel, de-a lungul întâlnirilor, pe care le-am avut cu beneficiarii acestui proiect, am reușit să-i ajut, să-i susțin și să-i informez, iar aceștia la rândul lor mi-au dăruit puțin din lumea lor, înfrumuseţând-o și pe a mea. Tot în cadrul acestui proiect am descoperit că mai sunt oameni care dăruiesc pur și simplu, fără să aștepte ceva în schimb, iar aici fac trimitere la cadrele didactice implicate. De la acestea am învățat că pentru a fi în armonie cu alții trebuie să ai o relație frumoasă cu tine însuți. Mai exact, să știi să te ierți, să te accepți și să înveți permanent. Așadar, implicarea în acest proiect reprezintă pentru mine cea mai frumoasă experiență din viața de student. Aici am învățat unii de la alții și am reușit să-mi îndrum colegii mai tineri”, s-a prezentat Roxana-Maria Avram.
„Mă simt onorat să fac parte din echipa acestui proiect în calitate de student tutore. Pentru mine, CRESC înseamnă o deschidere spre noi orizonturi din care cu toții avem de învățat ceva nou. Împreună construim un viitor frumos! Scopul principal al acestui proiect este dezvoltarea personală și profesională a studenților, dar și dezvoltarea capacității de comunicare și interrelaționare între aceștia și, mai ales, de a deveni oameni de succes prin efort și muncă în echipă”, a adăugat Alexandru Malairos. 
„Pentru mine, proiectul C.R.E.S.C este precum o bază unde fiecare om devine un element important în a construi. Încă de la început l-am considerat a fi o provocare, din dorința de a cunoaște și experimenta lucruri noi.
Am ales să fiu student tutore în acest proiect deoarece consider că fiecare persoană întâlnită îmi este superioară prin ceva și de la fiecare în parte am câte ceva de învățat.
Poziția de student tutore mi-a dat oportunitatea de a cunoaște persoane noi, a fi deschisă cu cei din jur, a socializa, a deveni un mic sprijin pentru cei care au nevoie și mai ales cel mai important lucru de a lucra în echipă”, a spus Diana-Elena Dodoi, studentă în anul III la Asistență Socială în Universitatea din Petroșani.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter