08.10.2019,  18:42:00 | 2 comentarii | 406 vizualizari
Directorul general al Apa Serv asigură cetățenii nemulțumiți: „Prin contract există OBLIGATIVITATEA constructorului (…) să readucă terenul la stadiul iniţial! Dacă nu e adus terenul la stadiul iniţial, înseamnă că nu e îndeplinită clauza din contract, or noi nu ne jucăm cu treburile astea!”
de Corneliu BRAN

Și fiindcă tot ne-am dus cu treabă marți, 8 octombrie, la Apa Serv, după cum puteți citi într-un material alăturat, i-am spus directorului general Cristian Ionică și de nemulțumirile a tot mai multor petroșeneni și, mai nou și cetățeni din Uricani, privind aducerea terenului la starea inițială la lucrările ce se fac și se vor mai face prin toată Valea Jiului. „Lumea consideră că după ce s-a terminat de montat țevile și tot felul de conducte mai mari sau bazinele, ar trebui la final adus și terenul la starea inițială. Oamenii se plâng că se lasă pământ în urmă peste tot, inclusiv pe trotuare și străzi reabilitate nu demult, că zonele verzi nu sunt refăcute și așa mai departe”, i-am spus printre altele directorului de la Ape.
„Eu am tot explicat prin intermediul mass-mediei dar probabil sunt cetățeni care nu au prins chiar atunci explicațiile mele. Sunt etape tehnice care trebuie respectate și de aceea la un moment dat lumea se întreabă băi, de ce nu pleacă ăștia odată de la blocul meu, după ce au pus conducta? Păi, n-au cum, pentru că nu s-a finalizat întregul inel de alimentare cu apă sau întreaga rețea de canalizare din zona respectivă, ca să se facă apoi și toate probele, rețineți, pentru că toate astea ce se fac se fac cu rețelele vechi în funcțiune! În momentul în care, după probe și probe, știm că noua lucrare e ok, se conectează rețeaua veche la rețeaua nouă. Și atunci se taie, iar omul nici nu simte acasă că în perioada de două săptămâni, trei săptămâni sau două luni de zile s-a tot săpat, s-a tot montat și s-a tot verificat”.
L-am întrebat pe Cristian Ionică dacă mai rămâne valabil ceea ce spunea la începutul lucrărilor, anume că Apa Serv promite că nicio zonă unde s-a lucrat nu va rămâne vraiște și că dacă lucrurile nu vor sta așa, într-o zonă sau alta, indiferent de oraș, Apa Serv nu va recepționa lucrarea?
„Prin contract, rețineți, există OBLIGATIVITATEA constructorului, și vă rog când scrieți să scoateți în evidență cuvântul obligativitate, să readucă terenul la stadiul inițial! Dacă nu e adus terenul la stadiul inițial, înseamnă că nu e îndeplinită clauza din contract, or noi nu ne jucăm cu treburile astea! Oamenii să stea liniștiți din punctul acesta de vedere. Acolo unde nu s-a adus încă terenul la starea inițială, mai este încă de lucru ori nu sunt verificările gata. Că, gândiți-vă, nu se poate aduce terenul la starea inițială și apoi să se constate că ceva nu merge bine… și iar să se apuce de săpat. N-ar fi logic. Bine, aici vreau să spun că am mai avut zone unde, spre exemplu, exista un copac de 10-20 de ani, care, din cauza săpăturilor exact acolo a trebuit sacrificat. Acum, nu are cum să planteze acolo, constructorul, un copac tot la fel de bătrân, va planta un copac tânăr care va ajunge apoi la maturitate în timp. Sunt chestiuni din astea unde, inevitabil, n-ai cum să faci, nici când tai copacul, că trebuie și n-ai ce face nici când îl plantezi, că nu poți planta un copac de zece ani. Au fost și situații unde tehnic am putut să ocolim cumva copacul și a scăpat. În Dimitrov de exemplu dar și în alte părți. Dar și zone unde nu am putut face nimic în acest sens. În concluzie, lumea trebuie să știe că ne preocupă să urmărim și aceste chestiuni, să nu se creadă cumva că nu, iar la sfârșitul lucrărilor totul va fi așa cum trebuie”, a răspuns directorul de la Ape.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Gogu de la Bragadiru09.10.2019,  08:44:16
Dle director vezi in teren cum se respecta clauzele din contract.Totul e varza.....
#2 Bica10.10.2019,  08:28:09
D le director. Va rog sa verificați la lucrarea efectuata în vara în Petrila, lângă BL. 115.sc.3. Au spart trotuarul, l au lăsat cu bolovani și denivelări. Betonul spart de la trotuar l au aruncat ascuns, în lateralul blocului unde sa nu se vadă, pe iarba. V am dat concret. Sa vedem urmarea.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter