10.10.2019,  19:00:13 | 0 comentarii | 402 vizualizari
Vulcan / A fost scoasă la licitaţie proiectarea pentru proiectul de execuţie al bazinului de înot 
de Alina PIPAN

Compania Națională de Investiții a scos la licitație serviciile de proiectare pentru două dintre bazinele școlare pe care le va finanța, unul dintre ele urmând a fi situat în Valea Jiului, la Vulcan, pe Bulevardul Mihai Viteazu. 

Proiectarea se referă la faza de adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivele de investiții. Valoarea estimată pentru bazinul de la Vulcan, care este în lot 2 - este de 8.921.230 lei, fără TVA. 
Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect execuţia de lucrări și prestarea de servicii de proiectare, cuprinde următoarele faze: Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (P.A.C.), inclusiv întocmirea documentației pentru obținerea avizelor necesare emiterii Autorizației de Construire-Stadiul Adaptare la amplasament a Proiectului Pilot; Proiectul tehnic de execuție (PT+CS+DE); Documentația tehnică de atorizarea executării organizarii lucrărilor (D.T.O.E.); Asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor (inclusiv fazele determinante și eventuale modificări ale proiectului); Întocmire raport la terminarea execuției lucrărilor permanente; Elaborare certificat energetic anexă la procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor;  Programul de urmărire a comportării lucrării în timp; Proiect „as-built” pentru obiectivul de investiții Bazin de înot didactic, Bulevardul Mihai Viteazul, municipiul Vulcan, județul Hunedoara.
Bazinul didactic și parcarea aferentă acestuia vor fi construite pe o suprafață de 2954 mp. Lucrările de racordare la utilități vor fi finanțate și realizate de către Beneficiarul Final UAT Vulcan. În caz de declivitate mai mare de 1% longitudinal, respectiv 2% transversal a terenului pe care se va amplasa clădirea, vor fi luate măsuri de amenajare a terenului cu ziduri de sprijin din beton armat, taluzuri de pământ și trepte pentru racordul circulațiilor în incinta. Lucrările de sistematizare verticală nu intra în sarcina constructorului bazinului. Administrația locală va trebui să furnizeze fondurile atât pentru realizarea proiectului, cât și pentru realizarea lucrărilor, și va asigura coincidența între terminarea lucrărilor la platforma cu începerea lucrării la structura construcției.
Construcția propusă are forma dreptunghiulară în plan, cu dimensiunile de 19,50X42,00 m. Infrastructura și structura primului nivel sunt realizate din beton armat, suprastructura fiind din lemn lamelar. Datorită faptului că acoperirea care reprezintă o mare parte din anvelopantă s-a propus ca aceasta să fie realizată din tablă ondulată cu sinus mic. Închiderile laterale se vor placa cu lamele de lemn tratat și băițuit închis la culoare. Suprafața totală utilizată va fi de 840 mp la sol. Dimensiunile în plan nu aduc restricții cu privire la proporția planului și permit o mai mare flexibilitate in alegerea terenului. Suprafața ocupată la sol se transmite asupra suprafeței terenului și prin intermediul indicatorilor urbanistici – cu precădere procentul de ocupare a terenului – care poate scădea substanțial sub 50% în cazul diverselor amplasamente. Conformația propusă oferă o serie de spații anexe suplimentare și obținute fără efort (spre exemplu stația de tratare a apei de sub cuva bazinului, spații de depozitare, atelier mecanic etc. de sub planşeul ce delimitează cuva bazinului). 
Clădirea va fi acoperită în boltă cu arce de lemn ce sprijină în cele două părți laterale ale bazinului. Bolta din elemente de lemn laminat încleiat s-a dovedit a fi un sistem cu bune rezultate în exploatare și care nu a implicat costuri mari de implementare și întreținere.   
Bazinul nu se adresează activității competiționale, suprafețele lui fiind dimensionate atât pentru zona de înot, cât și pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene și naționale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educațional. Suprafețele de gardă ale bazinului și dimensionarea vestiarelor au ținut cont de aceste recomandări, încercând, în același timp, să ofere o suprafață cât mai condensată a construcției.
Bazinul și întreaga zona de desfășurare a activităților sportive vor fi situate la cota +3,10 m față de cota terenului, această cotă fiind relativă: cota de referință în proiectare este +3,00, iar cota planșeului este de 2,90. În funcție de pantele plajei s-au obținut o serie de cote pentru diverse zone ale etajului: cota luciu apa +3,08, cota de călcare la scările către vestiare +3,09 etc. Cuva va avea dimensiunile de 25x12,5 m cu o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80, cota de 1,80 fiind situată în zona de block starturi. Bazinul va fi dotat cu sistem de preaplin și asigurare a luciului de apă pe laturile longitudinale și în capătul cu adâncime mică. Pe zona cu block-starturi s-a optat pentru un rebord pentru reținerea valurilor. Rebordul va avea partea superioară lățită, astfel încât să nu prezinte pericol de alunecare pentru înotătorii care se vor urca pe aceasta. Pe laturile scurte ale bazinului vor fi prevăzute dispozitive pentru ancorarea cablurilor cu plutitor pentru delimitarea a culoarelor de înot. Se vor genera 5 culoare de 2,5 metri lățime. Pe latura scurtă dinspre intrare vor fi amplasate blocstarturi. Suprafața interioară a bazinului va fi realizată din materiale care împiedică aderenta microorganismelor, creând un mediu aseptic și conferind astfel o întreținere ușoară a bazinului. Zona de gardă – plaja - va fi finisată cu materiale antiderapante, cu aderență scăzută a microorganismelor. Se asigură plaja perimetrală pentru bazin astfel: o medie de 2,2 metri pe laterale cu punctul minim în dreptul arcului din ax de 1,80 metri. Se asigură 6 metri în zona de block-starturi și 2,5 metri pe zona din spate, zonă ce este destinată încălzirii cursanților.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter