14.10.2019,  10:47:24 | 0 comentarii | 966 vizualizari
La Târgul internațional de la Kiev / Adarco Invest a uimit cu 3 tehnologii inovative
de Alina PIPAN

În zilele de 8 și 9 octombrie, ministerul de resort și Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei împreună cu administrația publică locală au organizat în capitala Kiev târgul internațional cu tematică în domeniul managementului deșeurilor. 

Participare în dublă calitate
Cunoscută și apreciată deja de la edițiile anterioare, Adarco Invest a fost invitată să participe la acest eveniment atât în calitate de expozant cu stand propriu, cât și în calitate de conferențiar (la sesiunea de comunicări pe tematica managementului deșeurilor). Firma din Valea Jiului a răspuns invitației și s-a prezentat la Kiev cu o echipă formată din trei membri din conducerea societății, cu un stand amenajat în cadrul pavilionului expozițional al ACCO Internațional AC Kiev din Piața Pușkin, precum și cu subiectul de conferință la Sesiunea de comunicări nr.2 cu titlul: ADARCO INVEST, „România – Actualități și perspective în gestionarea  deșeurilor”.

Conferință în limba ucraineană 
Pentru aceasta ediție, Adarco Invest Petroșani a pregătit sesiunea de comunicări în limba ucraineană. Această inițiativă  s-a dovedit a fi foarte eficientă, vizitatorii având posibilitatea să înțeleagă direct tematica transmisă.   Ca urmare a acestui fapt, specialiștii vizitatori din Ucraina, în principal, au abordat pe parcursul celor două zile standul societății din Petroșani, cu mult interes, înțelegând că Adarco Invest este la curent cu noutățile existente pe plan mondial în industria producătoare de tehnologii și de echipamente pentru activități de sortare-reciclare a deșeurilor. 

Ciur rotativ 3D - tehnologie nouă livrată de Adarco Invest și în SUA
Adarco Invest Petroșani este la curent cu precizările Directivei Europene 2008/98 a Parlamentului European și a Consiliului, care prevede ca până în anul 2020 cca. 70% din deșeurile nepericuloase rezultate din construcții și/ sau demolări să fie recuperate și reintroduse în circuitul economic. Mai mult, în colaborare cu un partener din Germania, Adarco a proiectat și livrat în cursul acestui an către un client din USA un tandem de două ciururi rotative de mari dimensiuni, dintre care unul în versiune 3D. Cu precădere, ciurul rotativ versiunea 3D a prezentat un deosebit interes. Acest nou echipament este deja implementat pe piața managementului deșeurilor din Europa de Vest și din USA.   
Particularitatea acestui nou model de ciur rotativ constă în faptul că acesta are capacitatea să sorteze adițional și deșeurile de mari dimensiuni rezultate din industria de construcții și/sau din demolări.
  
Instalația prototip de separare a fracțiilor grele din masa de RDF
Un alt element de noutate prezentat de Adarco Invest la această ediție a târgului internațional de la Kiev o reprezintă instalația prototip de separare a fracțiilor grele din masa de RDF (Refuse Derived Fuel – combustibil obținut prin tocarea și deshidratarea deșeurilor solide).  Deseori, fabricile de ciment care folosesc RDF ca masă combustibilă acceptă cu greu sau chiar refuză acest material din cauza fracțiilor grele existente incluse în componența acestuia. Pe plan mondial, există instalații pneumatice capabile să separe aceste fracții grele. Un furnizor cunoscut în acest domeniu este o companie din Olanda, dar echipamentul în cauză este unul de mari dimensiuni, complicat din punct de vedere structural și al echipamentelor de acționare conexe, și, nu în ultimul rând, costă mult.
Specialiștii firmei Adarco Invest au realizat cu forțe proprii prototipul unui echipament similar din punct de vedere funcțional, de dimensiuni mici, ușor integrabil în fluxul oricărei instalații de sortare, la un preț mult mai mic. Echipamentul folosește principiul „Air Knife”, este mobil, deplaşabil pe trei axe, cu posibilități de reglare a debitului jetului de aer prin folosirea variatoarelor de frecvență din circuitul turbinelor electro-pneumatice.   
Trebuie precizat că mulți procesatori de deșeuri care operează deja cu stații de sortare aflate în funcțiune au arătat mare interes pentru acest echipament, solicitând oferte tehnice și de preț.
Reprezentanții firmei Adarco Invest vor finaliza în scurt timp omologarea și certificarea acestui nou echipament (aflat în faza de prototip și care a promovat cu succes etapa probelor tehnologice de casă) și în foarte scurt timp acesta va fi ofertat ca produs de serie. 

Instalația de separare a nămolurilor rezultate din săpările de subtraversări ale râurilor, tunelurilor etc.
Cea de-a treia noutate prezentată de Adarco Invest la Târgul internațional de la Kiev este instalația de separare a nămolurilor rezultate din săpările de subtraversări ale râurilor, ale tunelurilor, autostrăzilor, șoselelor etc. Acest echipament, realizat atât în varianta staționară (seria grea), cât și în varianta mobilă, pe pneuri (seria ușoară) a fost proiectat și fabricat în colaborare cu un partener german. Instalația este dotată cu sisteme de cernere prin vibrare, cu cicloane de aer etc. 
Prin separarea nămolurilor, apa rezultată este returnată în circuitul procesului, iar masa sterilă uscată este depozitată în halde special amenajate. 

Interes concretizat în contracte
Elementele de noutate arătate de Adarco Invest la actuala ediție a târgului internațional de la Kiev au prezentat un interes major atât pentru ministerul de resort, cât și pentru autoritățile publice locale interesate și implicate în gestionarea deșeurilor zonale din Ucraina, și nu numai.  Printre vizitatorii interesați s-au numărat specialiști de profil, vizitatori  din Rusia, Moldova, Polonia, Finlanda. 
Rezultatul participării firmei din Petroșani la această importantă expoziție internațională din Ucraina este deja concretizat prin demararea acțiunilor specifice de pregătire a ofertelor tehnico-economice și comerciale, de redactarea unor proiecte de contract pentru potențialii colaboratori care au intrat în contact cu cei trei reprezentanți ai societății Adarco Invest și care s-au arătat interesați în stabilirea unor relații de colaborare.
Ca urmare a aprecierii de care se bucură Adarco Invest în Ucraina, firmei din Petroșani i s-a decernat, din partea comitetului ucrainean de organizare a acestui târg internațional, diplomă de excelență pentru participarea activă și contribuţia în domeniul tehnologiilor și echipamentelor pentru colectarea-sortarea deșeurilor.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter