21.10.2019,  21:14:35 | 0 comentarii | 1630 vizualizari
Părintele Constantin Necula - oaspete al Salonului Hunedorean al Cărţii
de Ziarul Vaii Jiului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Agnos din Sibiu, a organizat, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Salonului Hunedorean al Cărții, o întâlnire cu binecunoscutul preot Constantin Necula. 
Cu acest prilej, preotul Constantin Necula și-a lansat cea mai recentă carte, scrisă în acest an, „în una dintre cele mai dureroase veri românești”, cum spune autorul în prefață, carte purtând titlul „Întru Adormire lumea nu ai părăsit… Meditații în Postul Adormirii Maicii Domnului”. Au mai fost lansate alte două cărți ale aceluiași autor: „Duminici în dar. Predici și gânduri” și „Împreună cu Hristos. Cultura creștină a prevenției”. Toate cele trei cărți au văzut lumina tiparului în anul 2019 la Editura Agnos din Sibiu. 

Preotul Constantin Necula este absolvent al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în Teologie, specializarea Catehetică-Omiletică și Pedagogie creștină. Este o personalitate ecleziastă foarte cunoscută în spațiul public, foarte îndrăgită și cu o putere de atracție deosebită la publicul de toate vârstele. Este autorul a zeci de volume de predici, de studii și articole de teologie ortodoxă, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus, de asemenea, numeroase studii în limbile franceză, italiană, germană. Conferințele sale sunt urmărite cu un interes aparte pentru că ele aduc în fața publicului un preot, un teolog cu o gândire suplă, racordat la realitățile secolului XXI, un spirit modern care, profund credincios și iubitor de Dumnezeu, știe să înțeleagă și să tălmăcească starea lumii în care trăim. Mutațiile profunde din știință, din viața oamenilor, efectul considerabil al informatizării asupra gândirii umane nu exclud, în opinia lui Constantin Necula, credința în Dumnezeu Tatăl și în Iisus Hristos. Dimpotrivă, o viață trăită întru credință, urmând preceptele biblice, nu este în contradicție cu progresul rapid al societății omenești. Preotul Constantin Necula găsește punți directe de comunicare cu oameni din toate straturile sociale și de toate vârstele, știe să-și apropie cititorii, auditorii, enoriașii de valorile fundamentale ale creștinismului. 
Preotul Constantin Necula se bucură de prețuirea și admirația unui public extrem de larg, un public care află răspunsuri la întrebările legate de viața, tot mai complicată și mai plină de încercări, pe care o trăiește. Este un slujitor al bisericii care a înțeles perfect provocările secolului XXI, un preot cu o gândire lipsită total de închistare și rigiditate, care ne învață că nimic nu se poate înfăptui în viață fără credință în Dumnezeu și în Iisus Hristos, că oricât de sofisticată ar fi tehnica zilelor noastre și cea a viitorului, dictonul Nihil sine Deo este etern și trebuie să-l avem mereu în suflet.  
De-a lungul timpului, în cărțile, în studiile și în conferințele sale, Constantin Necula a abordat, pe lângă temele teologice firești, numeroase subiecte care îl preocupă pe omul zilelor noastre, s-a apropiat de marile încercări prin care trec oamenii și, în mod deosebit, a înțeles perfect problemele tinerilor, frământările acestora, i-a învățat cum să-l caute pe Dumnezeu și, mai ales, cum să-l afle. 
Și la această întâlnire, în fața unui public extrem de numeros și de interesat, preotul Constantin Necula a găsit subiecte cu care a reținut atenția celor prezenți și tot ceea ce a rostit a rămas pentru multă vreme în sufletele celor prezenți. Ceea ce este esențial, tinerii prezenți vor putea să-și cristalizeze ideile, vor afla răspunsuri la atât de multele întrebări pe care și le pun în aceste vremuri atât de complicate. Preotul Constantin Necula este un model pentru noi toți, în primul rând un model de conduită creștină, un model etic pe care e bine să ni-l însușim în această viață care nu de puține ori ne pune la grea și nedreaptă încercare. 
Ioan Sebastian BARAInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter