23.10.2019,  14:49:08 | 0 comentarii | 1870 vizualizari
Pentru câteva școli din Petrila și Petroșani / Calculatoare și programe de learning by doing
de Alina PIPAN

Ateliere Fără Frontiere a donat 150 de calculatoare în cadrul programului Dăm un Byte de Ajutor, implementat cu susținere financiară oferită de Telekom Romania prin competiția de proiecte Teimplici.ro, ediția 2018.

Ateliere Fără Frontiere a decis să susțină cu câte 15 calculatoare recondiționate 10 proiecte educaționale propuse de Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” și Clubul Copiilor din Petrila, Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” și Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroșani, Școala Gimnazială Bretea Română,  Școala Gimnazială „Ion Buteanu” Buceș, Școala Gimnazială Romos și Școala Gimnazială „Dr. Aurel Vlad” din Orăștie. În plus, pe lângă cele 150 de calculatoare echipate cu soluții software, profesorii și elevii implicați în cele 10 proiecte educaționale vor avea acces la platforme de e-learning, kit-uri de educație și sensibilizare cu privire la dificultățile de învățare, dar și conturi pe platforma Junior Achievement (JA) România dedicată programelor de tipul learning by doing, adaptate specificității și categoriilor de vârstă din sistemul educațional românesc.

Inițiativa are ca obiectiv scăderea ratei abandonului școlar în rândul copiilor care provin din medii defavorizate din județul Hunedoara, unul dintre județele cele mai afectate de părăsirea timpurie a școlii.

 

Acest program este necesar în contextul în care România înregistrează una dintre cele mai ridicate rate de părăsire timpurie a școlii (grupa de vârstă 18-24 de ani) din Europa. Potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană, în anul 2018, 16,4% dintre elevii români au renunțat la studii, comparativ cu media europeană de 10,6%, iar procentul tinerilor cu vârsta de 15 ani cu un nivel scăzut de cunoștințe în matematică este de 39,9% comparativ cu media UE de 22,2% și de 38,5% în domeniul științelor raportat la 20,6% media europeană.

 

 

„Calculatoarele au fost primite cu multă bucurie de copii. Aceștia s-au implicat activ de la recepționarea și așezarea în clasă, până la montarea perifericelor calculatoarelor atât de "noi" pentru ei. Cursurile pe care le-am susținut deja cu noile echipamente au fost deosebit de interesante pentru elevi, iar materia mult mai ușor de comunicat de către profesori. În concluzie, calculatoarele sunt extrem de utile actului didactic”, a declarat Ioana Borbel, coordonatorul proiectului Conectați la viitor, propus de Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva”, prin structura Școala Generală nr. 6 Petroșani.

 

 

Mai mult, în luna noiembrie, profesorii coordonatori vor participa și la o sesiune de training susținută de asociația Junior Achievement (JA) România, având ca teme educația economico - financiară și orientarea în carieră. Aceștia vor învăța cum să-i ajute pe elevi să identifice cele mai bune opțiuni de carieră, să înțeleagă legătura dintre educație și viitorul profesional, dar și să dezvolte o atitudine pozitivă față de mersul la școală prin realizarea conexiunilor între necesitatea finalizării studiilor și avantajele economice și beneficiile concrete ale acestui lucru.

 

„Sunt foarte puține școli în România echipate corespunzător din punct de vedere digital, dar și foarte puține programe de formare sau resurse digitale dedicate perfecționării cadrelor didactice. Pentru a nu rămâne în urma statelor europene, sistemul de educație din România trebuie modernizat, iar școlile dotate corespunzător pentru a face față provocărilor generate de o piață a muncii tot mai digitalizată. Ne dorim ca prin competiția Teimplici.ro să sprijinim tot mai multe inițiative prin care să facilităm accesul elevilor la tehnologie și să contribuim la pregătirea cadrelor didactice și astfel la creșterea calității și atractivității procesului de educație”, a declarat Florina Șerban, Expert Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter