24.10.2019,  19:05:17 | 0 comentarii | 1862 vizualizari
Lupeni / Pesediștii și-au prezentat realizările
de Corneliu BRAN

Miercuri seara, organizația PSD Lupeni a organizat la sediul din Cartierul Nivelt din centrul municipiului două ample acțiuni, una desfășurându-se cu presa, în cadrul unei conferințe de presă, cealaltă desfășurându-se cu conducerea județeană a partidului, la care au participat, alături de senatorul Văii Jiului, Cristian Resmeriță, totodată și amfitrionul întâlnirii, alți doi parlamentari PSD hunedoreni, președintele consiliului județean, toți primarii, viceprimarii PSD și toți șefii de organizații PSD din Valea Jiului, și membrii de partid lupeneni.

Prezentarea realizărilor guvernului social-democrat
Practic toată „spuma” pesedistă hunedoreană, cu mici excepții (câțiva parlamentari și prefectul, sau administratorul public al județului) a fost prezentă miercuri seară la Lupeni, ceea ce, după cum au spus liderii PSD hunedoreni, demonstrează foarte clar că „PSD Hunedoara este mai unit ca niciodată, acum, când partidul trăiește niște momente să nu le zicem grele, ci interesante…”.
Conferința de presă a fost destul de lungă, PSD Hunedoara prezentând pe larg „realizările Guvernului Dăncilă în cei trei ani de guvernare în județul Hunedoara și în țară” (aici greșindu-se puțin după părerea noastră, dar și al unor pesediști din sală, chiar unii primari, deoarece sunt de fapt doi, că o lună, decembrie, nu poate fi pusă ca fiind un an), precum și a „conducerii social-democrate Hunedoara, care conduce destinele județului de peste trei ani de zile, în urma alegerilor locale și județene (aici e corect spus, sunt într-adevăr peste trei ani). Noi vom extrage mai jos doar „bilele albe” ale guvernului actual, demis prin moțiune de cenzură după cum se știe și după cum s-a spus de altfel și în sală, văzute din prisma ochilor PSD Hunedoara și prezentate prin cea mai autorizată voce a organizației județene. Repetăm ca să se înțeleagă, în cele ce urmează vom transcrie ceea ce s-a spus și ceea ce se vede prin ochii PSD Hunedoara, chestiuni pe care social-democrații vor să le transmită membrilor și simpatizanților acestui partid, deci nu părerile sau ideile redacției ZVJ.

Drumuri în Vale și alte investiții legate de acestea
• Modernizarea DJ 709 F și DN 71, Cabana Rusu-Masivul Parâng. Valoarea acestei investiții este de aproape 22 milioane lei, termenul de finalizare fiind 21 noiembrie 2020. Lucrările sunt în curs și deja sunt destul de avansate, iar cine nu crede, conform spuselor în prezentare, „să meargă să vadă…”.
• Modernizarea DJ 709 Slătinioara și DN 7A-Cabana Rusu – o valoare totală de 4 milioane de lei, toată documentația și DALI „fiind predate la cei care trebuie să se ocupe mai departe”.
• Amenajarea sensului giratoriu la intersecția cu drumul ce duce la Petrila de pe DN 66, o lucrare de 618.421,4 lei. În 26 noiembrie conducerea PSD Hunedoara susține că această lucrare va fi gata „cu acte în regulă cu tot”.
• DJ 664 A – covor asfaltic de la kilometrul 2.00 până la kilometrul 5+100, valoarea investiției de peste 92.000 lei.
• DJ 666 A – un kilometru de covor asfaltic și o investiție de peste 256.000 lei.
• DJ 709 – covor asfaltic în valoare tot de aproape 257.000 lei.
• 22 de miliarde lei alocați de ministerul de resort pentru lucrările de la DN 7A, de pe Cheile Jiețului, după trecerea drumului de la DRDP Craiova la DRDP Timișoara, „la intervenția PSD județean”.

Deșeuri menajere
• Punerea în funcțiune a deponeului ecologic din nordul județului. 
• Desființarea platformei de gunoi neautorizate la vremea respectivă și înființarea unui depozit de gunoi temporar autorizat în Petroșani până la punerea în funcțiune a deponeului ecologic, lucru cerut de normativele europene de Mediu, după care a urmat transportul gunoiului menajer colectat de la acel depozit autorizat (din Colonia Petroșani) și ecologizarea zonei. „S-a rezolvat, a costat 520.704,84 lei, recepția de terminare a lucrărilor fiind făcută în 9.09.2019, deci n-am lăsat gunoiul în Valea Jiului”.

Apă și canalizare
• Modernizarea infrastructurii de apă potabilă și apă uzată în Valea Jiului. „Investiție făcută de către Apa Serv Valea Jiului. Lucrări deja executate, recepționate de 593.000 lei”.
• Extindere rețele de alimentare cu apă în zona turistică Pasul Vâlcan – 1,5 milioane lei (consiliul județean-Apa Serv-Primăria municipiului Vulcan).
• Extindere rețele de alimentare cu apă în stațiunea Straja-Lupeni, „cea mai frumoasă stațiune din județ și pe care trebuie să o facem în continuare cea mai frumoasă, chiar dacă vom fi în opoziție ne vom zbate pentru acest lucru” – investiție de 5 miliarde lei vechi, „cu bani de la consiliul județean și Apa Serv”. Total general investiții în Valea Jiului: 29.159.564,90 lei.

Ultima rectificare de buget
„Suntem acuzați pe nedrept că Guvernul Ciuma Roșie – se pare că cei ce acuză sunt Holera galbenă, dă bani numai la primarii PSD…”, a fost următoarea prezentare în sală. Asta a presupus alte exemple date presei locale, pentru a demonstra că, de fapt, la ultima rectificare de buget lucrurile n-au stat așa. Să vedem câteva exemple citate: primării conduse de primari PNL – 18.400.000 mii lei; primării conduse de primari PSD – 14.616.000 mii lei; primării conduse de primari Pro România – 1.052.000 mii lei; primării conduse de primari ALDE – 1.800.000 mii lei.
„Se poate spune că s-au dat bani numai la PSD?”, a venit sec și întrebarea, rămasă desigur fără răspuns. 

PNDL 2
Pentru investițiile pe acest program finanțat de guvern, județul Hunedoara a primit 669.411.10,75 lei. „Toți ne-au acuzat că nu sunt bani, că nu se face…”, s-a spus în sală. „Dar uite ce de bani și ce de lucrări pentru județul nostru numai, dar în toată țara!... (…) Vin ei și spun acum că nu s-a făcut nimic! Păi, nimic a făcut Guvernul Zero, Guvernul Cioloș, dar nu noi, PSD!”, s-a continuat. Au urmat câteva acuze la partidul concurent, la fostul PD-L precum se obișnuiește în orice campanie, atât de unii, cât și de alții, că la acest capitol toți, din toate partidele, nu stau prea cuminți.

Cetățeanul simte pulsul vieții cel mai bine
Ultima parte a prezentării a fost legată de date statistice referitoare la PIB-ul României, la datoria externă și împrumuturi, precum și legate de latura economică și crearea de locuri de muncă în toată România, date cu specific general, de aceea nu vom mai insista pe acestea. Firește, în toate datele prezentate, PSD Hunedoara a prezentat doar cifrele pozitive. Doar e campanie electorală. Celelalte date, negative, le vom auzi, firește, în prezentările din campanie făcute de alte partide. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter