27.10.2019,  20:03:27 | 0 comentarii | 1583 vizualizari
File dintr-o istorie a apei în cereri (V)
de Marian BOBOC

Colonia Brătianu No. 123
„Domnule Primar/ Din cauza greutăţilor familiare, având copiii mici, şi soţia cam bolnavă, iar servitoarea neputând ţine din cauza mijloacelor materiale restrânse, iar apa de pe stradă fiind departe, vă rog respectuos să binevoiţi a aproba să mi se aducă apă în curtea locuinţei ce o am la Soc. Lonea, Colonia Brătianu No. 123. Conducta principală de apă se află chiar prin faţa casei, la 3 metri distanţă. Primiţi, vă rog, Domnule Primar, respectul şi Devotamentul meu, I. Grigorescu, funcţionar Soc. Lonea - Petrila”. (26 iulie 1927, Petrila)
La 4 august, funcţionarul Grigorescu primeşte răspunsul: „Noi, primarul comunei urbane Petroşani, prin prezenta autorizăm pe Dl. I. Grigorescu, domiciliat în comuna Lonea, să introducă apa în locuinţa sa din Str. Colonia Brătianu No. 123, cu condiţia ca legătura cu conducta principală să se facă prin mecanicul nostru de apeduct, conform regulamentului conductei de apă a oraşului. Spesele pentru refacerea străzii şi a trotuarului tăiate cu ocazia lucrărilor pentru acest scop, cad în sarcina petiţionarului”.

Oficiul de Întreţinere C.F.R. Petroşani
„Primăria oraşului Petroşani/ Cu onoare Vă rog a ne aproba legarea instalaţiei de apeduct a Pavilionului No. VIII Casa Muncii, aflător în str. Stanca, în conducta D-voastră de apă. Permisiunea de edificare a pavilionului s-a aprobat (…) prin Dv. Pavilionul va avea 8 (opt) closete cu 28 (douăzecişiopt) de încăperi”. (Secţia de întreţinere CFR Petroşani, 22 august 1927)
La 30 august primarul Miocu semnează hotărârea prin care autorizează lucrarea. Despre această lucrare este informată şi cea mai autorizată persoană, mecanicul Sădean, căreia i se atrage atenţia: „Legătura cu conducta principală nu se va face până ce nu se plăteşte taxa cuvenită pentru refacerea străzii”.  
Marian Boboc (din volumul „Vremea apeductului. File din istoria producției și exploatării Apei în Valea Jiului”Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter