30.10.2019,  19:44:24 | 0 comentarii | 1675 vizualizari
Din volumul / „Schimbarea ești tu” de Avram Iancu (XXI)
de Ziarul Vaii Jiului

UN REGIZOR INSPIRAT
Revin la Sabin Dorohoi, un tânăr regizor român. Încân-tat de proiectul meu, în primăvară m-a contactat. Mi-a cerut permisiunea să mă urmeze pe Dunăre și să realizeze un film documentar. Am acceptat. Și Sabin și-a făcut treaba. El este omul care m-a însoțit 89 de zile pe fluviu și alte câteva pe râurile patriei, unde m-am antrenat pentru incursiunea pe Dunăre. Aceeași performanță de a sta lângă mine 89 de zile a mai reușit-o Vanea Eniko Emese (Tunde), fiind membru de bază și lider al echipei de suport. Ceilalți membri ai echi-pei au contribuit parțial la întregul efort care m-a ajutat să ajung la kilometrul zero al Dunării. Sabin Dorohoi a realizat și un film documentar, SW!M, care a rulat deja de câteva ori pe TVR1 și a rulat și la câteva festivaluri de film.

MULŢUMIRI
Sponsorilor: Canah, RFD beton Petroșani, Pensiunea Gruia, Adarco Invest, Arcelor Mittal, Criomec SA, Dupu Impex SRL, ApresSki&Rent Parâng, Auto Alex, Primăria Petroșani
 Echipei de suport: Aniko Emese (Tunde) Vanea, Ulise Galu, Călin Ene, Viorel Gheorghe, Iuliana Piscoi, Lucian Co-man, Valerică Rîmbu, Mihai George Ionescu Heroiu, Răzvan Căpățînă, Laurențiu Petrescu.

NIŢICĂ STATISTICĂ…
Am înotat 89 de zile consecutiv fără nicio zi de pauză. Distanța cea mai mică înotată într-o zi a fost de 12 km, cea mai lungă - 53 de km, viteza medie de deplasare zilnică - 31 de km/ zi.
Am înotat fără costum de neopren, ceea ce reprezin-tă o premieră mondială.
În urma acestei performanțe, americanii de la WORLD OPEN WATER SWIMING ASSOCIATION au făcut o nominalizare istorică pentru România: Avram Iancu - Man of the year 2017. Este o premieră pentru România ca un înotător român în ape deschise să fie nominalizat pentru acest titlu.

EPILOG (DESCHIS)  
LA PARCURGEREA DUNĂRII. 
UN NOU ÎNCEPUT…

Dunărea se varsă în mare și, odată cu ea, se termină și povestea Pilotului de pe Dunăre. Jules Verne a murit, iar pilotul său rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Nu același lucru îl pot spune și despre „Pilotul de pe Dunăre” al României. Pentru că, nu-i așa, noi trebuie să ducem povestea mai de-parte. Să scriem povești, de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul, ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Îmi propun să înot și marea! O fac și pentru a le reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic. Îmi propun să celebrez centenarul Marii Uniri înotând în Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter