31.10.2019,  19:46:11 | 0 comentarii | 980 vizualizari
Vulcan / Ocazie unică de a scăpa de accesorii
de Gheorghe OLTEANU

Un proiect de lege devenit deja hotărâre de consiliu local în toată regula a fost aprobat în ședința ordinară din 24 octombrie. Este cel în care se vorbește despre „instituirea unor facilități fiscale și aprobarea procedurii de anulare a accesoriilor aferente obligațiilor principalelor restante la data de 31.12.2018 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabilii de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Vulcan”.

Anularea accesoriilor,
adică a penalităților, atenție, iar nu a datoriilor propriu-zise s-a făcut în temeiul articolului 32 din O.G nr.6/2019 în care se spune că „În cazul obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 mai mari sau mai mici de 1 milion de lei, datorate bugetelor locale, prevederile acestui capitol se aplică de către unitățile administrativ-teritoriale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București, opțional, dacă consiliul local stabilește, prin hotărâre, aplicarea acestor prevederi”.

La Vulcan
apariția acestei ordonanțe guvernamentale a căzut ca o mană cerească, nu alta. Asta, fiindcă, dacă, în urmă cu un an, gradul de colectare a taxelor și impozitelor locale era undeva peste nouăzeci la sută, în 2019, anul în care s-a tot vorbit de creșterea pensiilor și a salariilor, acesta a ajuns să fie mai puțin cu douăzeci la sută. „Sunt multe persoane fizice și instituții -  a recunoscut însuși Gheorghe Ile – care nu au reușit să-și achite datoriile. Legea zice că dacă își achită la zi datoriile se anulează restanțele (de fapt, majorările – n.a.)”. Dar asta nu este singura gafă verbală  a primarului, o dată sau de două ori el spunând că se anulează dobânzile.

Consilierul local PSD
Nelucu Lung, contabil de profesie, a dorit să afle „cuantumul accesoriilor la obligațiile fiscale existente”. Doamna Claudia Antica de la Impozite și Taxe, care ar fi trebuit să vină la ședință înarmată cu toate datele, a rămas puțin descumpănită. „Nu vă pot spune, a zis ea, sunt diferite de la o lună la alta. Vi le pot scoate”. A intervenit Ile. „Acest proiect de hotărâre este în sprijinul cetățenilor. Nu este o favoare – a argumentat el -, ci este o ordonanță pe care guvernul a dat-o până la 15 decembrie”. 

Un alt consilier local,
pesedistul Ștefan Fezsner, a vrut să afle ce se va întâmpla dacă „nici după data asta (a intrării în vigoare a hotărârii de consiliu local – n.a.) oamenii nu-și plătesc datoriile?”. Răspunsul primarului a fost scurt: „Rămân cu ele!”. Supus la vot, proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. Așadar, vulcănenii care se știu cu datorii care au acumulat majorări pot scăpa de acestea din urmă dacă își achită datoriile până în data de 15 decembrie. La primărie, la parter, vor fi informați în privința demersurilor care trebuie făcute.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter