04.11.2019,  18:40:15 | 0 comentarii | 661 vizualizari
Felicia Andrioni și Lavinia Hulea / Au făcut cu studenţii câţiva „Pași pentru o carieră de succes”
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

În data de 31 octombrie a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, seminarul de consiliere pentru carieră intitulat „Pași pentru a carieră de succes”, organizat de Casa de Cultură a Studenților din Petroșani în colaborare cu Centrul Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani (C.R.E.S.C.).

Moderatori ai acestui eveniment au fost conf. univ. dr. Felicia Andrioni și lector univ. dr. Lavinia Hulea, totodată și directorul instituției ce a găzduit evenimentul. Participanții au fost studenți ai Universității din Petroșani, cu precădere de la specializarea „Asistență Socială”.
„Scopul acestui proiect constă în sprijinirea tinerilor în vederea identificării posibilităților de afirmare profesională și extraprofesională, identificarea unor repere care pot determina creșterea încrederii în sine, modalități de completare a educației formale cu forme ale educației non-formale. Consilierea în carieră, ca mijloc de asistență în cadrul procesului complex de adaptare la piața muncii, poate ajuta tinerii în evidențierea aptitudinilor necesare pentru practicarea cu succes a unei profesii, le poate deschide orizontul preferințelor și intereselor pentru anumite profesii și îi poate ghida în evaluarea realistă a șanselor de reușită”, ne-a declarat doamna Felicia Andrioni, un dascăl mereu implicat într-o serie de proiecte cu caracter social și creștinesc, fapte despre care ZVJ a relatat de atâtea și atâtea ori cu multă reverență.
Și Lavinia Hulea a precizat pentru ziarul nostru: „A fost reliefată în cadrul acestui seminar importanța conștientizării faptului că studiile de specialitate nu înseamnă automat și o carieră de succes, cheia împlinirii profesionale însemnând mult mai mult decât cunoștințele acumulate în cadrul educației formale. Aici intervine rolul educației non-formale precum și al educației pe tot parcursul vieții, care contribuie la conturarea personalității și dezvoltarea acesteia în contextul societății actuale în care pregătirea pentru o carieră de succes este o continuă provocare. Totodată, s-a subliniat modul în care personalitatea este influențată de mediul unde se formează, care poate contribui decisiv la încrederea în sine și aspirația spre dezvoltarea carierei”.
Utilitatea acestui proiect s-a dovedit prin interesul crescut al tinerilor studenți petroșeneni, care și la acest seminar din cadrul proiectului, ca și la evenimentul de deschidere al proiectului, au umplut sala și au fost foarte atenți la explicații, ba, unii dintre ei chiar au ținut să participe activ la dezbaterile pe tema „carierei de succes”. Astfel de teme și de proiecte sunt foarte utile în contextul vieții tinerilor de azi și de aceea sunt salutare astfel de seminarii, proiecte sau întâlniri cu studenții și elevii de liceu.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter