06.11.2019,  17:25:31 | 0 comentarii | 530 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Stația de Tratare a Apei Jieț / „Povestea Apei”
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

O muncă de echipă, intensă, în parteneriat și un proiect intitulat sugestiv „Povestea Apei”, în care au fost angrenați circa 50 de elevi de la Clubul Copiilor Petrila, alături de doamnele profesoare coordonatoare Ana Maria Biro și Cipriana Chința, de directorul instituției, Radu Chința și de întreg colectivul de conducere al Apa Serv Valea Jiului, în frunte cu directorul Cristian Ionică s-a finalizat într-o primă etapă, marți, 5 noiembrie, la Stația de Tratare a Apei Jieț, printr-o expoziție a lucrărilor legate de Apa Serv.

Amplasată pe peretele coridorului ce însoțește scările de la intrare spre etajul clădirii stației, unde se află laboratoarele și alte birouri importante, expoziția reunește picturile executate de copii în cele două tabere de la munte, de anul trecut și de anul acesta, precum și cele mai bune lucrări executate de ei chiar într-una din sălile stației, nu demult.
Tot în cadrul expoziției, o serie întreagă de sticle pictate de tinerii reprezentanți ai instituției petrilene, amplasate pe cele două laterale a expoziției și peretelui ce adăpostește lucrările, precum și câteva fotografii înrămate cu simț artistic ce reprezintă grupurile de copii petrileni ce au vizitat stația de tratare anul trecut și anul acesta, desăvârșesc expoziția și îi dau un aspect plăcut.
Marți, dimineața, în dreptul expoziției a avut loc, să-i zicem, un fel de vernisaj, la care au fost prezenți câțiva angajați ai Apa Serv și ai stației de tratare. Nu a lipsit nici unul dintre promotorii acestui proiect de suflet: directorul general Cristian Ionică, Daniel Preda, Radu Chința.
Primul care a vorbit celor prezenți a fost gazda evenimentului, directorul Ionică: „E o materializare a proiectului Povestea Apei. Continuăm cu plăcere acțiunea aceasta începută alături de cei de la Clubul Copiilor Petrila, un parteneriat ce se vede a fi foarte plăcut și care a prins în timp. Prima dată am avut pictură pe sticlă. Apoi, copiii au desenat pe pânză. Atunci am zis că dacă copiii au realizat așa picturi frumoase și și-au dat atâta osteneală, trebuie să arătăm toate astea tuturor ce vin la noi, organizând această frumoasă expoziție pe care o puteți vedea cu toții. Tot ce vedeți, toate realizările artistice sunt văzute prin ochii lor, ochi puri de copii, creând fiecare ce au simțit la acele momente, fără să intervină în munca lor cineva. Acest colț de picturi și sticle pictate va sta de-acum aici și, de la an la an, lucrările vor fi tot mai multe, deoarece vrem să continuăm acest frumos parteneriat.
Iată că, prin intermediul cultural-artistic și prin ochii unor copii, putem să transmitem publicului larg, cetățenilor, ce înseamnă Apa Serv. Apa Serv înseamnă viață, înseamnă apă potabilă. Deci, viață, înseamnă un fel de a fi în această Vale a Jiului minunată”.
„Așa cum spunea și domnul director, nu ne vom opri aici, copiii sunt încântați să viziteze stația de epurare, stația de tratare, să viziteze zona de aici de pe Cheile Jiețului, să viziteze Valea de Pești și toate celelalte. Toate acestea îi inspiră și îi fac, într-un fel sau altul, creativi. De altfel, tot ceea ce facem noi la Clubul Copiilor este să le stimulăm creativitatea copiilor, să-i facem să prindă curaj și să capete încredere în ei. În același timp, cu cât ei văd mai multe astfel de lucruri, cu atât sunt mai câștigați. Faptul că pe coridoarele acestea, tehnice, ale unui sediu ce ține de Apa Serv și de prelucrarea apei, avem o expoziție de artă creată de copiii noștri, pentru noi ca instituție școlară este onorant. Pentru că aici va veni de-a lungul timpului foarte multă lume, inclusiv să viziteze și vor vedea expoziția copiilor. Vă spun însă sincer că de la bun început mi-am dorit ca această expoziție a lucrărilor executate de copii să fie un bun ghid de bune practici. Adică, exemplul pe care l-am dat noi, Clubul Copiilor Petrila, să fie preluat și de alții, și de alte școli. Să existe și un alt fel de colaborări precum a noastră, pentru că copilului una este să-i dai doar informația, și alta e să-l pui și să facă altceva cu respectiva informație primită. După cum vedeți, sticlele din expoziție sunt create artistic de copii. Acesta este rodul taberei de anul trecut. Ne-am gândit că nu există un ambalaj pentru apă mai potrivit decât o sticlă frumoasă și pictată de un copil. Faptul că au fost pictate spontan și fiecare dintre ei a realizat ce a simțit în momentul respectiv, pentru mine consider că e chiar un bun mod de a face reclamă, adaptată zilelor în care trăim, firește. Că azi contează foarte mult felul în care îți ambalezi marfa, felul în care știi să vinzi, ca să vorbim așa, cu toate că noi nu vindem, ci oferim doar valoare artistică și creație (…)”, a spus, după discursul directorului general, profesorul și artistul plastic petrilean Radu Chința.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter