10.11.2019,  22:25:42 | 0 comentarii | 1072 vizualizari
Câteva aspecte de la ultima ședinţă a celor de la Liga Pensionarilor Minieri „Valea Jiului”
de Corneliu BRAN

Sediul ligii s-a mutat mai la etaj
Ultima dată, deși știam că pensionarii de la ligă au ședință, i-am găsit destul de greu, asta pentru simplu fapt că sediul de la parter a fost închis de noul director al casei de cultură. Care, printre altele, ne-a cerut răgaz o lună să se organizeze, să verifice totul și apoi să ne spună care va fi „planul de bătaie al instituției” în viitorul apropiat. Cert este că o clădire centrală și importantă are, din 2015!, închisă sala de spectacole, clădire unde tot de atâta timp numai „acte de cultură” nu se mai organizează, ci orice altceva. Noul director le-a oferit un spațiu la etajul I, aproape de birourile conducerii și de secretariat. Ședințele importante, unde participă zeci de oameni, vor fi organizate tot în sala ce adăpostea cândva biblioteca (tot la etajul I). 

Solidari cu minerii protestatari
La ședință au participat 13 pensionari, mare parte dintre ei din structura de conducere. Au fost luate câteva decizii importante. Deși la ora apariției acestui articol nu mai este de actualitate, consemnăm poziția Ligii față de evenimentele de la SNIMVJ. „Președintele nostru, domnul Nedelcu Preda, președintele Federației Naționale a Pensionarilor, ne-a rugat și vă roagă prin noi pe dumneavoastră, presa locală și în mod special pe cei de la Ziarul Văii Jiului, care au fost mereu aproape de noi, să transmiteți faptul că federația națională se solidarizează cu minerii care sunt blocați la minele din Paroșeni și Uricani. La fel o facem și noi, Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului Petroșani, membrii, dar și toți cei din Consiliul de Conducere al ligii noastre, ne solidarizăm cu acești mineri, și prin ZVJ vrem să transmitem asta.”, a menționat președintele Ion Hortopan.

Invitată de onoare - Carmen Hărău
O altă dorință a pensionarilor în ședință, adresată ziarului nostru, a fost aceea să transmitem că pe data de 22 noiembrie va avea loc Adunarea Generală a Ligii Pensionarilor Minieri, în spațiul fostei biblioteci din casa de cultură petroșeneană. Atenție, ca invitat special al ședinței, cei din conducerea ligii contează pe senatorul liberal hunedorean Carmen Hărău.
„Eu, personal, am fost la doamna senator Carmen Hărău, cu două zile înainte de schimbarea guvernului, și i-am spus: doamna senator, indiferent care va fi rezultatul moțiunii de cenzură, sunteți invitata de onoare a Ligii Pensionarilor Minieri, în data de 22 noiembrie la Petroșani, orele 11,00. La sediul ligii se va desfășura atunci Adunarea Generală. Va fi o zi de vineri și o așteptăm pe doamna senator cu drag în rândurile noastre, că sunt multe de discutat și dumneaei, cu siguranță, poate să ajute mii și mii de pensionari în problemele lor”, a menționat în cadrul ședinței Ion Hortopan.

Vulcănean -  amăgit de primar în problema termoficării?
Apoi, discuțiile au luat-o pe probleme curente, pe ce trebuie făcut în vederea organizării Adunării Generale, chestiuni din „bucătăria” acestei ligi. I-am lăsat să se desfășoare, nu înainte de a-i răspunde unui domn din Vulcan, pensionar minier, care ne-a întrebat ce se mai aude cu termoficarea. I-am spus că nimic, că poate a auzit care sunt acum problemele CEH-ului și că din cauza aceasta probabil termoficarea centralizată în iarna aceasta va lipsi, și, de aceea, să încerce să caute o altă soluție de încălzire în locuință, cât mai repede, până nu vine frigul. Omul s-a posomorât pe moment, ceva normal, și a încercat apoi să se agațe de faptul că primarul Vulcanului ar fi spus la televizor, nu demult, că s-a reabilitat rețeaua din municipiu până la Paroșeni și că de aceea termoficarea va mai merge... Imediat un potop de râsete și de aclamații s-au împrăștiat prin sală. „Ce reabilitare, domnule? Nici vorbă! Astea sunt prostii! N-a reabilitat nimeni rețeaua principală, poate vreuna secundară, dar nici aia nu cred. Iar pe de altă parte, dumneata nu înțelegi că CEH ar trebui să preia acest serviciu public, dar nu poate momentan că are probleme financiare și s-ar putea să intre chiar în faliment? Cu termoficarea e cam gata anul acesta și poate definitiv! Măcar gratuitățile la curent să le mai avem, noi, foștii mineri,că e un drept al nostru, câștigat prin muncă și luptă sindicală, un drept ce nu ar avea voie să ne fie luat, în condițiile în care și Uniunea Europeană a spus clar că drepturile câștigate nu se pot lua de nimeni! Vom vedea. Dar până atunci, caută altă sursă de încălzire, până nu vine frigul. Are dreptate…”, a strigat Ion Hortopan, asta nu înainte să le ceară celor din sală să facă „puțină liniște”. Comic oarecum momentul, dar și cu mult adevăr în chestiunea cu „drepturile câștigate”... 



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter