12.11.2019,  20:05:38 | 0 comentarii | 649 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Universitatea din Petroșani a inaugurat marţi o sală modernă, destinată programelor europene și activităţilor conexe
de Corneliu BRAN

A doua zi a acestei săptămâni a adus pentru Universitatea din Petroșani inaugurarea Centrului Internațional „#UPETIntPass”, amplasat în clădirea ce găzduiește corpul administrativ de lângă clădirea centrală de pe Dealul Institutului, la etajul trei, într-un spațiu generos, gândit bine de conducerea instituției de învățământ superior din localitate.
Începând cu ora 13:00, sala s-a umplut de cadre didactice și studenți interesați de Programul Erasmus +, evenimentul având legătură directă cu acest program, în sensul că de-acum înainte sala va asigura activitățile și acțiunile ce au loc în cadrul acestui program, dar și activitățile ce vor privi latura de Cercetare pe anumite proiecte europene, fiind utilă inclusiv relațiilor de socializare între studenții petroșeneni și studenții străini ce vor veni la Petroșani să studieze în cadrul acestui program internațional. 
Firește, în calitate de gazde, n-au lipsit de la deschidere rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin, alături de prorectorul pe linie de Cercetare științifică și relații internaționale, prof. univ. habil dr. ing. Roland Moraru, prorectorul pe linie de învățământ, conf. univ. dr. ec. Codruța Dura, precum și președintele Senatului, conf. univ. dr. ing. Nicolae Pătrășcoiu.
La momentul tăierii panglicii tricolore au fost prezenți rectorul Radu Sorin și prorectorul Roland Moraru, alături de directorul de Programe Erasmus + din cadrul universității, Oana Răvaș.
După o alocuțiune a doamnei Răvaș și după ce cei prezenți au avut timp să ciocnească împreună câte o cupă de șampanie, a urmat cum spuneam momentul dedicat tăierii panglicii tricolore, iar, ulterior, rectorul Radu Sorin a făcut o scurtă declarație de presă, legat de acest eveniment din viața Universității din Petroșani.
„Este un proiect câștigat prin fondul special pentru finanțare instituțională, un proiect pentru care am acordat o importanță aparte datorită faptului că internaționalizarea universităților este unul din punctele forte ale învățământului superior românesc. Universitatea din Petroșani se integrează în rândul acestor elemente de internaționalizare, noi acum trei ani regăsindu-ne pe locul 9 între universitățile românești în clasamentele internaționale de profil. Căutăm mereu să promovăm Universitatea din Petroșani prin proiectele europene de tipul Erasmus +, prin proiecte de cercetare europene, prin schimburile de studenți și parteneriate pe care le avem cu universități din Uniunea Europeană și din lume. Proiectul înseamnă acordarea unui spațiu de întâlnire între studenții români și studenții care vin la noi din țările europene și nu numai, este un loc în care facem vizibile întâlnirile și acțiunile de internaționalizare ale studenților și cadrelor didactice și de asemenea este un loc în care se pot ține prelegeri vizavi de această activitate, de colaborările pe care le avem. Nu în ultimul rând, vorbim aici de un loc în care toți cei care vizitează universitatea noastră vor putea să împărtășească convingerile, ideile și cunoștințele. După cum vedeți, ca o concluzie, sala aceasta are un rol multiplu: un rol de discutare și de punere în temă a proiectelor europene, un rol de socializare, de asemenea un rol de organizare de activități care se desfășoară în cadrul proiectelor europene și un rol de prezentare a unor evenimente internaționale pe care Universitatea din Petroșani le are în vedere”, a declarat imediat după inaugurarea sălii, rectorul Universității din Petroșani, Mihai Radu Sorin.
L-am întrebat pe rector dacă poate să ne spună și care vor fi primele activități din această sală modernă, inaugurată marți, 12 noiembrie.
„Prima dată și destul de repede aici vom face instruirea studenților care pleacă prin intermediul Programului Erasmus +. După aceea, când va veni o primă delegație  de cadre didactice sau de studenți, tot în cadrul Erasmus +, aici îi vom primi prima dată. După care vom începe să partajăm împreună, să diseminăm acțiunile comune”, a venit răspunsul rectorului.
Tot de la același interlocutor am aflat pentru dumneavoastră faptul că în cadrul Programului Erasmus + sunt angrenați în prezent circa 70 de studenți din cadrul Universității din Petroșani, și că numărul acesta este prevăzut să crească undeva la peste 130 de studenți anul viitor. „Începând de săptămâna viitoare, studenții care au fost selectați vor pleca cu burse Erasmus la studii în universități europene”, a menționat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter