17.11.2019,  20:30:15 | 0 comentarii | 1460 vizualizari
Prospeţimea poeziei 
de Ziarul Vaii Jiului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat la mijlocul lunii noiembrie lansarea volumului de versuri „Roze și ghimpi” al tinerei Teodora Larisa Petruț, elevă în clasa a XII-a a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. 

Este cel de-al doilea volum de poezii, după „Explozia sufletului”, lansat în anul 2018, cu care această sensibilă și talentată tânără se prezintă în fața iubitorilor de poezie. Și acest volum a apărut la Editura Pim din Iași, prefața fiind semnată de Eugenia Mihu, care face o prezentare extrem de elogioasă a tinerei poete: „De o tenacitate și o perseverență ce multora le este străină, Teodora Larisa este o tânără extrem de inteligentă și de talentată. Scrie poezii, pictează și cântă cu aceeași măiestrie și cu aceeași bucurie în suflet.” Avem, deci, de-a face cu un talent nativ, un talent a cărui precocitate nu slăbește deloc valoarea poeziei pe care o scrie Teodora Larisa Petruț. Cei care o cunosc pe Teodora Larisa Petruț știu că, într-adevăr, ea este la fel de talentată și la desen, și la muzică, fiind deja remarcată la numeroase concursuri, spectacole, la emisiuni de radio și televiziune ca solistă de muzică populară și ușoară. A participat cu succes la concursurile „Lectura ca abilitate de viață”, „Cultură și spiritualitate românească”, „Biserica și școala din sufletul meu”, concursul interjudețean „Mihai Eminescu”, la care a obținut premii și mențiuni.
Poeziile din volumul „Roze și ghimpi” sunt o dovadă a faptului că autoarei îi place să jongleze cu cuvinte, cum singură mărturisește, cuvinte al căror sens îl stăpânește perfect, iar din această „jonglerie” se naște poezie de bună calitate. 
Și acest volum, ca și „Explozia sufletului”, este alcătuit din poezii cu o tematică vastă ce ne fac cunoștință cu o personalitate lirică complexă care transpune în versuri sentimente profunde, în primul rând de dragoste: de la iubirea primordială cântată de toți poeții, la dragostea față de țară, față de locurile de baștină, de Țara Moților cu oamenii și locurile ei atât de dragi sufletului poetei, de dragostea față de natură și față de părinți. Versurile scrise pe aceste teme dezvăluie profunzimea unui suflet sensibil, plin de speranțe și vise atât de firești în cazul unei adolescente care pășește în viață și vrea să-i descifreze tainele. 
Referindu-se la tehnica poetică adoptată de Teodora Larisa Petruț, prefațatoarea volumului ne spune că poeta „se perindă prin toate stilurile de poezie, clasică sau modernă, cu rimă sau în vers alb”, iar ceea ce rezultă este o poezie care merge la sufletul cititorului, o poezie delicată, sinceră, curată asemenea sufletului celei care o scrie. 
Am fost foarte bucuroși pentru că am putut oferi, din nou, prilejul unor tineri dăruiți cu talent să-și lanseze cărțile, suntem bucuroși că, în acest fel, ne putem îndeplini una dintre cele mai importante meniri ale unei biblioteci publice: propagarea culturii, a literaturii de bună calitate.  
La această nouă întâlnire cu poezia tinerei Teodora Larisa Petruț au fost prezenți iubitori ai poeziei, profesori și colegi ai autoarei, cei care o cunosc și o apreciază. La final Teodora Larisa Petruț a oferit autografe pe noul său volum de versuri.
Ioan Sebastian BARA


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter