18.11.2019,  19:03:45 | 0 comentarii | 1473 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Încă un aspect din activitatea știinţifică și profesională a doamnei Felicia Andrioni
de Marian BOBOC

Pentru cine nu știe, doamna Felicia Andrioni este conf.univ.dr.habil. în cadrul Universității din Petroșani, Facultatea de Științe, Departamentul de Științe Socio-umane. Este singurul cadru didactic al departamentului care are conducere de doctorat, calitate pe care a obținut-o după o activitate profesională și științifică laborioasă.

Meritele doamnei sunt multiple și ar trebui o lungă listă doar pentru a le enumera, ceea ce nu este scopul acestui text. Vrem doar să arătăm importanța pentru universitatea petroșăneană a Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi SGCU-CI, Beneficiar: Universitatea din Petroșani. Titlul subproiectului: Centrul Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani. Acord de grant nr.101/SGU/CI/II / 17.12.2018.
Ceea ce a determinat scrierea acestui articol este reprezentat de activitățile desfășurate la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani în perioada 15-16 noiembrie a.c. Conform unui program bine definit, a vut loc SESIUNEA DE INSTRUIRE - ATELIERUL DE LUCRU „COMUNICAREA ASERTIVĂ - O CALE SPRE SUCCESUL PROFESIONAL”. 
Obiective specifice specifice pentru această activitate: O1. Familiarizarea participanților cu noțiuni generale de comunicare, comunicare asertivă, non-asertivă, autocunoaștere, stima de sine, comunicare simbolică, persuasiune; O2. Conștientizarea participanților asupra importanței utilizării comunicării asertive în procesul autodezvoltării personale și profesionale; O3.Cunoașterea fenomenului comunicării persuasive – condiție a îmbunătățirii activității profesionale. Au existat două momente importante de expunere și de conlucrare cu studenții, în principal cei de la asistență socială, dar și câțiva de la alte departamente. 
Prima parte a programului a fost coordonată chiar de doamna Felicia Andrioni și a cuprins, în principal, următoarele aspecte: Icebreaking - Prezentarea participanților Exercițiu de energizare și cunoaștere: Prenume – adjectiv. Prezentare introductivă a importanței comunicării, asertivității, comunicării asertive și ascultării asertive în viața cotidiană. Autocunoașterea, autoaprecierea și stima de sine - Exercițiu aplicativ. Comportament non-asertiv, agresiv,  asertiv - Exerciții aplicative. Importanța comunicării asertive în relația cu stima de sine. Tehnici de comunicare asertivă – Joc de rol. Afirmații asertive – Discuții interactive pe baza unor studii de caz. Doamna Felicia Andrioni a desfășurat această activitate pe baza unui ghid de comunicare asertivă publicat anul acesta la Editura Sitech din Craiova.
Cea de-a doua parte a fost coordonată de domnul Ion Hirghiduș, conf.univ.dr. la aceeași universitate. La începutul activității, Ion Hirghiduș a expus problema complexă a persuațiunii și a raționalității emergente, redată metodologic și științific în cartea intitulată Persuasiune și raționalitate emergentă, Editura „Sitech”, Craiova, 2019. Dintre problemele mari dezbătute pot fi menționate: Prezentare introductivă a problemelor care decurg din fenomenul general al persuasiunii ca fenomen de comunicare. Aspecte ale limbajului persuasiv în viața cotidiană. O analiză a schemei de comunicare persuasivă. Comunicarea și comunicare simbolică. Aspecte introductive ale teoriilor din domeniul cercetării persuasiunii: Teoriile cercetării calitative; Teoria și cercetarea aristotelică; Teoria și cercetarea narativă; Teoria generică; Teoria și cercetarea grupurilor țintă; Teoriile cercetării cantitative. Aspecte privind eficiența unor tehnici de comunicare: tehnicile intergrupale. Cea mai mare parte a activității a fost alocată pentru un exercițiu practic bazat pe comunicarea rotativă.
Activitatea s-a încheiat cu observațiile și sugestiile studenților. Concluzia cea mai importantă a fost că la nivel de grup se poate realiza cea mai bună comunicare printr-o colaborare autentică. Aceasta poate stimula imaginația, dorința de exprimare liberă, creativitatea personală și de grup, disponibilitatea de a-l asculta pe celălalt. Cu alte cuvinte, comunicarea poate face din lumea noastră cea mai bună dintre toate lumile posibile, după o vorbă celebră a, Gottfried Wilhelm Freiherr von Leibniz. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter