19.11.2019,  18:44:32 | 0 comentarii | 849 vizualizari
Vulcan / Despre cabluri și canale
de Gheorghe OLTEANU

În ședința extraordinară din 13 noiembrie, consilierii locali vulcăneni au discutat și, mai apoi, votat proiectul de hotărâre „privind aprobarea regulamentului pentru stabilirea condițiilor de exercitare a dreptului de acces pe proprietatea municipiului Vulcan, în vederea instalării, întreținerii, înlocuirii sau mutării rețelelor de comunicații electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora, precum și măsurile privind construirea de noi rețele electronice”. 

Pe scurt,
hotărârea recent adoptată, împreună cu anexele sale, vorbește despre ceea ce trebuie să facă furnizorii de rețele de comunicații electronice, „pentru a beneficia de acces pe proprietăți, pe deasupra sau în imobilele aflate în proprietatea publică, inclusiv pe drumuri, poduri, tuneluri, galerii tehnico-edilitare, pasaje și viaducte, stâlpi, piloni și terenuri agricole” și condițiile pe care ei trebuie să le îndeplinească. Regulamentul este stufos, iar contractul-cadru cuprinde  drepturile și obligațiile părților, durata și condițiile în care pot fi făcute modificarea și încetarea contractului. Însuși primarul Gheorghe Ile a recunoscut că „am avut probleme suficiente în urma controlului Curții de Conturi, ne-a impus să refacem calculul firmelor care au rețele electronice …Am fost nevoiți să facem această hotărâre, ca oricare firmă ar veni să-și facă un proiect TV, telefonie, iluminat, să-l prezinte la Investiții, ca să primească acordul”.

Despre mutarea
în canale subterane a tot ce înseamnă rețele de cabluri se vorbește din 2013. În vremea aceea, îmi amintesc foarte bine, Gheorghe Ile spunea că problema va trebui rezolvată în doi-trei ani, altfel se lasă cu sancțiuni UE. Au trecut ani de atunci, dar situația nu s-a schimbat prea mult. În Vulcan există canale subterane numai pe bulevard și pe străzile recent reabilitate: Traian, Nicolae Titulescu, o porțiune din ea, și cam atât, dacă nu greșesc. Consilierul Florin Govor a vrut să știe cum se măsoară aceste rețele, pentru ca proprietarii lor să fie taxați corect. I s-a răspuns că în serviciul de specialitate al primăriei există personal anume instruit pentru a face asta.  

Pesedistul Ștefan Feszner
a dorit să afle dacă firmelor respective le este permis să spargă asfaltul, atunci când trebuie subtraversate străzile. Ing. Ion Drăgoi i-a explicat că aceste săpături sunt interzise, mai ales când e vorba de lucrări la drumuri făcute pe fonduri europene. Iar Ile a completat imediat cu „la lucrările pe care le facem, din start introducem conducte de trecere”. Ulterior, cineva m-a întrebat cum se procedează cu deviațiile de cabluri din aceste canale de sub trotuare? Fiindcă, a argumentat persoana în cauză, dacă tot e ca ele să fie întinse numai sub pământ, ar trebuie să existe alte canale, tot subterane, desigur,  care să ducă spre imobile. Or, în ședință nu s-a amintit de așa ceva. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter