19.11.2019,  18:46:55 | 0 comentarii | 1446 vizualizari
Centrul Remedial Educaţional al Studenţilor Capacitaţi ai Universităţii din Petroșani- C.R.E.S.C. – UPET
de Ziarul Vaii Jiului

Centrul Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani- C.R.E.S.C. – UPET este un proiect câștigat prin competiție națională, finanțat de către Ministerul Educaţiei Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, din Schema de granturi pentru universități - Centre de învăţare (SGCU-CI), derulată în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar - ROSE, proiect finanțat conform Acordului de Împrumut nr. 8481-RO semnat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare .
Proiectul își propune, în prima etapă crearea Centrului Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani (C.R.E.S.C.-UPET) în Campusul Universității din Petroșani, al cărui obiectiv general este îmbunătățirea gradului de participare activă la procesul educațional, al unui număr de 210 studenți din anul I ai Universității din Petroșani, cu rezultate slabe la învățătură, aflați în situații de risc, în perioada 2019 - 2021, în vederea creșterii șanselor acestora la o calitate a vieții mai bună. 
CRESC vizează trei obiective specifice: 
Obiectiv specific 1 (OS1) Dezvoltarea capacităților de învățare, explorare, aprofundare, consolidare a competențelor cognitive, a performanțelor școlare a unui număr de 210 studenți din anul I (70 studenți/anual) ai UPET, cu minim 30%, față de nivelul inițial de dezvoltare cognitivă al acestora, în perioada derulării proiectului;  
Obiectiv specific 2 (OS2): Dezvoltarea armonioasă în plan personal și profesional al celor 210 studenți vizați de proiect, în vederea lărgirii orizonturilor autocunoașterii, identificării domeniilor de interes, aptitudinilor, resurselor și al creșterii factorului motivațional  bazat pe stimă de sine, încredere în forțele proprii, în perioada derulării proiectului; 
Obiectiv specific 3 (OS3) Conștientizarea importanței procesului educațional și al eficientizării performanțelor studenților în situații de risc pe baza dezvoltării unei retele parteneriale SUCCES cu diverși stakeholderi ce vizează triada student-cadru didactic-părinte, ce va facilita accesarea si utilizarea resurselor multiple existente în folosul celor 210 studenți beneficiari, în perioada derulării proiectului. 
Pentru atingerea obiectivelor planificate vor fi realízate următoarele activități: 
A1. Activități de dotare și amenajare a Centrului Remedial Educațional al Studenților Capacitați ai Universității din Petroșani (C.R.E.S.C. - UPET); 
A2. Consiliere profesională și orientare în carieră: 
Evaluarea membrilor grupului țintă și elaborarea planului personalizat de învățare, consiliere individuală și de grup, dezvoltare personală și profesională; Analiza/evaluarea multidimensionala a membrilor grupului tinta; Elaborarea planului personalizat de învățare, consiliere individuală și de grup, dezvoltare personală și profesională;
A3. Ateliere de lucru în domenii specifice; 
A4. Furnizarea de servicii prin C.R.E.S.C.
Grupul țintă este constituit din studenții din anul I care provin din cele trei facultăți ale Universității din Petroșani: Facultatea de Științe, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică și de la Facultatea de Mine, studenți cu risc de abandon și/sau care au un mediu de proveniență din grupuri socio-economice defavorizate.Din punct de vedere cantitativ, acest grup țintă se ridică la 210 studenți din primul an de studii care vor beneficia direct de activitățile incluse în cadrul proiectului. Dimensionarea grupului țintă la 210 studenți pleacă de la intenția UPET de a se adapta nevoilor studenților, de a-i încuraja, motiva, capacita în depășirea propriilor auto-limitări și implicit de a  spori performanțele studenților prin transferul de cunoștințe/ abilități/ experiențe între experții proiectului și studenții beneficiari.
Valoarea grantului: 841834,206 LEI
Perioada de implementare: 17.12.2018-17.12.2021
Director de grant
Conf.univ.dr.habil. Felicia ANDRIONI Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter