09.10.2019,  15:21:17 | 0 comentarii | 1248 vizualizari
Comunicat de  presa  privind începerea proiectului "CENTRU SOCIAL DE ZI - PERSOANE VÂRSTNICE - REABILITARE ŞI DOTARE CLĂDIRE, REFACERE CĂI DE ACCES ŞI BRANŞAMENTE UTILITĂŢI ÎN INCINTA OBIECTIVULUI DE INVESTIŢIE" - Cod My Smis 127911
de Ziarul Vaii Jiului

(click aici pentru a vedea comunicatul în format PDF - se deschide în pagină nouă)
Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Aninoasa, cu sediul în orașul Aninoasa, str. Libertăţii, Nr. 85, Jud. Hunedoara derulează, începând cu data de 06.06.2019, proiectul “CENTRU SOCIAL DE ZI - PERSOANE VÂRSTNICE – REABILITARE ȘI DOTARE CLĂDIRE, REFACERE CĂI DE ACCES ȘI BRANȘAMENTE UTILITĂȚI ÎN INCINTA OBIECTULUI DE INVESTIȚIE”, în baza contractului de finanțare nr. 4401/06.06.2019.
Proiectul ”CENTRU SOCIAL DE ZI - PERSOANE VÂRSTNICE – REABILITARE ȘI DOTARE CLĂDIRE, REFACERE CĂI DE ACCES ȘI BRANȘAMENTE UTILITĂȚI ÎN INCINTA OBIECTULUI DE INVESTIȚIE”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Aninoasa și are o valoare totală de 4.334.472,88 lei, din care 4.247.783,31 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, Organism Intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect. Data de finalizare a proiectului: 31.05.2022.
Obiectivul general al proiectului este prevenirea instituționalizării persoanelor vârstnice (care au împlinit vârsta de 65 de ani) din localitatea Aninoasa, județul Hunedoara, dezvoltând infrastructura locală de servicii sociale fără componentă rezidențială. Implementarea proiectului în cadrul căreia va fi înființat un centru social pentru persoane vârstnice este relevantă pentru Obiectivul tematic: „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a discriminării”.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. 1. Reabilitarea şi dotarea unei clădiri cu rol de infrastructură de servicii sociale în care va funcţiona un Centru social de zi - persoane vârstnice, respectiv centru de zi (de asistenţă şi recuperare şi de socializare şi petrecere a timpului liber).
2. Contribuirea la folosirea eficientă a resurselor prin includerea în proiect a unui sistem de management al clădirii (BMS) concretizat prin monitorizarea şi controlul sistemului de încălzire şi preparare a apei calde, monitorizarea şi controlul sistemului de climatizare, măsurarea de la distanţă şi înregistrarea consumurilor energetice (pentru un management energetic eficient şi corect optimizat), monitorizarea şi controlul sistemului de iluminat interior, monitorizarea şi controlul sistemului de iluminat exterior (iluminatul exterior va fi controlat de BMS, care va prelua date privind cantitatea de lumină cu ajutorul unui senzor crepuscular), monitorizarea sistemului de avertizare la efracţie.
Datorită implementării proiectului va crește gradul de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil ”persoane vârstnice”, prin crearea serviciilor sociale fără cazare destinate pentru minim 60 de beneficiari unici din orașul Aninoasa, județul Hunedoara.
Informații suplimentare se pot obţine de la Primăria oraşului Aninoasa (Compartiment Achiziţii), str. Libertăţii, nr. 85, Aninoasa, judeţul Hunedoara, tel: 0254.512108, fax: 0254.512758, www.orasulaninoasa.ro, persoană de contact: Răzvan Nicolae Moroşanu.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter