29.10.2011,  12:18:22 | 0 comentarii | 401 vizualizari
Sport. Ultima ora
de Loredana JUGLEA

Au câştigat „războiul” cu FRF

 

Jiul Petroşani, campioana Ligii a IV-a Hunedoara, a fost acceptată săptămâna aceasta, în Liga a III-a, în locul celor de la ACU Arad. Alb-negrii depuseseră o cerere pentru a juca în acest eşalon încă din luna iunie, de la ratarea barajului cu Flacăra Făget, însă abia luni FRF a făcut rabat de la principiul „meritului sportiv”.

 

 „Războiul rece” dus de Jiul Petroşani cu FRF s-a încheiat cu victoria la masa verde a alb-negrilor. Puşi la colţ de federali care au încercat să îngheţe măcar la nivel declarativ „talciocul cu locuri în Liga a III-a”, alb-negrii şi-au văzut visul cu ochii graţie necazurilor altor echipe. Jiul a fost acceptată în eşalonul trei în locul celor de la ACU Arad care au fost excluşi din campionat din cauza neprezentării la un meci din Cupa României. Pentru a fi acceptată în campionat, Jiul a dat asigurări că are buget pentru competiţie şi o bază sportivă corespunzătoare. „Comitetul de Urgenţă al FRF, compus din Mircea Sandu (preşedinte), Dumitru Dragomir (prim-vicepreşedintele) şi Octavian Goga (vicepreşedintele), a aprobat Referatul Direcţiei Competiţii cu privire la completarea locurilor vacante şi modificarea componenţei seriilor Ligii a 3-a. Schimbările au fost efectuate dată fiind necesitatea de a începe campionatul în formulă completă, fără echipe lipsă”, se arată pe site-ul oficial al FRF. În consecinţă, Jiul va evolua în Seria a V-a din Liga a III-a, iar prima partidă va fi în deplasare, vineri, 19 august, cu echipa Unirea Valea lui Mihai. Din aceeaşi serie mai fac parte alte două echipe hunedorene, respectiv FC Hunedoara şi CFR Simeria. Jiul va avea o echipă şi în Liga a IV-a. Este vorba de formaţia de juniori A1, vicecampioană naţională, echipă de pregătirea căreia se va ocupa Damian Militaru.

 

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia FRF, că Jiul a şi anunţat că obiectivul în noul sezon este promovarea în Liga a II-a, şi că Gigi Borugă, artizanul succesului în lupta cu FRF, va fi investit în funcţia de manager al clubului.

 

Îmbarcată într-un eşalon naţional,  Jiul îşi va aduce şi jucători adecvaţi. Oficialii echipei susţin că îi vor transfera, în această săptămână, pe Mircea Gheorghe, Dumitru Hotoboc şi Adrian Drida, fotbalişti care au mai evoluat pentru „alb-negri” pe vremea când petroşenenii erau în prima ligă. „Sunt foarte bucuros că am fost acceptaţi în cel de-al treilea eşalon. Sper să ne completăm lotul cu Mircea Gheorghe, Hotoboc şi Drida. De altfel, Drida şi Hotoboc s-au prezentat, deja, la antrenamentele echipei”, a declarat antrenorul principal Daniel Huza. Filipescu şi Daj de la Minerul Uricani sunt alte ţinte ale Jiului, împreună cu jucătorul de la Pandurii Târgu Jiu, Bertea.

 

 

Deva ţinteşte aurul la echipe

 

Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au ca obiectiv cucerirea titlului de campioane naţionale pe echipe feminine la ediţia 2011 a Campionatului Naţional care va avea loc la Oneşti, la finalul săptămânii.

 

 „Școala campioanelor” de la Deva va avea de înfruntat doar trei grupări adverse în lupta pentru titlul naţional, întrucât numai patru cluburi din ţară au reuşit să înscrie echipe complete în competiţia maestrelor. „Numai cluburile CNS CSS Cetate Deva, Dinamo Bucureşti, CSS Oneşti şi CSS Focşani au centre puternice şi vor avea echipe în concursul feminin, iar gimnastele de la celelalte cluburi vor concura doar la individual. Conform calcului hârtiei, lupta pentru primul loc la echipe va fi între Cetate Deva şi Dinamo. Sper ca noi să confirmăm că suntem favoriţi şi să câştigăm aurul la echipe şi cât mai multe medalii la individual compus şi în finalele pe aparate”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. Echipa deveană de maestre va fi formată din cinci gimnaste de la loturile naţionale. Raluca Haidu, Amelia Racea şi Diana Trenca, componente ale lotului de senioare pregătit de Octavian Belu şi Mariana Bitang, şi Beatrice Mărgărit şi Maria Balea, de la lotul de junioare, vor fi coordonate la acest concurs de antrenorii Gheorghe Orban şi Adela Popa. Dincolo de lupta pentru medalii, obiectivul principal al gimnastelor de la lotul de senioare este pregătirea pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo, din luna octombrie, unde se poate obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice Londra 2012.

 

În întrecerea gimnastelor tinere de la categoria „speranţe”, Cetate Deva va avea reprezentante doar la individual, nu şi la echipe. Miriam Aribăşoiu şi Andreea Munteanu vor evolua la toate probele, iar Ștefania Stănilă care are unele probleme medicale va concura doar la paralele. Gimnastica hunedoreană va fi reprezentată şi în competiţia masculină de sportivul Andrei Groza, din Călan, legitimat la CSS Reşiţa.

 

Competiţia se va desfăşura, între 26 şi 28 august în Sala Polivalentă „Nadia Comăneci” din Oneşti, iar la start se vor alinia sportivi şi sportive de la următoarele cluburi: CSS Reşiţa, CSS Sibiu, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CSS 7 Dinamo Bucureşti, CSM Lugoj, LPS Bistriţa, LPS Arad – la masculin, respectiv SCM Bacău, Dinamo, Steaua, CSS Buzău, CNS CSS Deva, Farul Constanţa, CSS Focşani, CSM Oneşti, Petrolul Ploieşti şi CSS Sibiu – la feminin. Ca un element inedit, în concurs, dar fără să puncteze în clasamente, se vor afla şi componentele echipelor feminine ale Marii Britanii.

 

Programul competiţiei

 

Vineri, 26 august: 11.00-12.10 Concurs feminin pe echipe de club şi individual Speranţe;  12.45-16.15 Concurs feminin pe echipe de club şi individual Maestre şi Marea Britanie; 18.30-21.00 Concurs masculin pe echipe de club şi individual;

 

Sâmbătă, 27 august: 10.00-13.00 Finale pe aparate Speranţe (sol, cal cu mânere, inele la masculin; sărituri şi paralele la feminin); 16.00 – 19.00 Finale pe aparate Maeştri şi Maestre (sol, cal cu mânere, inele la masculin; sărituri şi paralele la feminin).

 

Duminică, 28 august: 10.00-13.00 Finale pe aparate Speranţe (sărituri, paralele, bară la masculin; bârnă şi sol la feminin); 16.00-19.00 Finale pe aparate Maeştri şi Maestre (sărituri, paralele, bară la masculin; bârnă şi sol la feminin).

 

Start bun în amicale

 

Handbalistele de la Cetate Deva, antrenate de Sabin Dacău şi Ioan Mătăsaru, au început cu dreptul seria jocurilor amicale de verificare. Devencele au câştigat toate cele trei partide disputate la „Memorialul antrenorilor”, desfăşurat la Tg. Mureş şi au cucerit trofeul pus în joc şi titlul de golgheter prin lidera, Carmen Cartaş. Cetate a învins în primul joc cu 34-30 (16-12) formaţia maghiară Eger, iar apoi au făcut instrucţie cu o altă formaţie din Ungaria, Oroshaza (35-27, 15-15 la pauză). În ultimul meci, Cetate a zburdat în faţa gazdelor de la Mureşul Tg. Mureş şi s-a impus la 16 goluri diferenţă, 25-41 (11-18).

 

Rezultatele şi jocul devencele l-ar putea determina pe finanţatorul echipei devene, Marian Muntean, să-l crediteze pe Sabin Dacău cu postul de antrenor. Cetate va debuta în noua ediţie a Diviziei Naţionale, sâmbătă, 3 septembrie, în compania nou-promovatei CSM 2010 Bacău.

 

Încă un bronz pentru canotori

 

Canotorii de la CSS Cetate Deva, antrenaţi de Florin Lupu, şi-au trecut în cont o medalie de bronz şi la Campionatele Naţionale desfăşurate la finalul săptămânii la Iaşi, după ce anterior cuceriseră patru trofee în competiţia pe ţară a cluburilor sportive şcolare. Performanţa a fost reuşită de juniorii I Mihaly Vass şi Robert Laşiţă care s-au clasat pe locul trei în proba de dublu rame.

 

 

Știinţa, şanse mari la Superligă

 

Eşec surprinzător pentru Poli Iaşi în Divizia Naţională de Seniori, liga a doua a rugbyului românesc, la reluarea acestei competiţii. Ieşenii au pierdut la Buzău, 11-27, ratând o şansă importanta de a-şi consolida poziţia în privinţa promovării în prima liga. De acest eşec poate să profite Știinţa Petroşani care alături de Iaşi şi Bârlad va da o luptă interesantă în ultimele 3 etape ramase, pentru accederea în Superligă, mai ales că în următoarea rundă este programat meciul dintre Rulmentul Bârlad şi Știinţa Petroşani.

 

Rezultate Divizia Naţională

 

Stejarul Buzau - Poli Agro 27-11

 

Bucovina Suceava - RC Bârlad 16-52

 

CFR Braşov - Pantelimon 12-26

 

CS Stiinţa Petroşani - a stat.

 

Clasament

 

1. Iaşi 38puncte

 

2. Bârlad 38p

 

3. Petroşani 32p

 

4. Buzău 24p

 

5. Suceava 14p

 

6. Pantelimon 15p

 

7.Braşov -1p

 

   

 

Etapa următoare - 20 august

 

Poli Iaşi - Bucovina Suceava

 

RC Bârlad - Știinţa Petroşani

 

Pantelimon - Stejarul Buzău

 

CFR Braşov stă

 

 

FC Hunedoara şi CFR Simeria, eliminate din Cupa României

 

S-au disputat meciurile din faza a III-a a Cupei României, la fotbal, acolo unde reprezentantele din judeţ CFR Simeria şi FC Hunedoara, au fost eliminate. Dar iată rezultatele:

 

AS Minerul Iacobeni - Gloria II Bistriţa 0-2

 

Prometeu Craiova - Minerul Mătăsari 0-2

 

CSO Plopeni - Unirea Tărlungeni 3-1

 

Electrosid Titu - Chimia Brazi 0-1

 

Becicherecul Mic - FC Școlar Reşiţa 0-2

 

Millenium Giarmata - Poli II Timişoara 4-5, după prel.

 

Pandurii II Târgu Jiu - CFR Simeria 1-0

 

Naţional Sebiş - FC Hunedoara 2-0

 

Luceafărul II Oradea - Unirea Dej 0-2

 

Someşul Oar - Sănătatea Cluj 1-2

 

Europa Alba Iulia - FC Cisnădie 2-0

 

Oltchim Rîmnicu Vâlcea - FC Caracal 1-0

 

FCM Alexandria - CS Vişina Nouă 2-2, 3-5 la pen

 

Rapid Dumeşti - Petrotub Roman 0-2

 

CSM Moineşti - ASC Bacău 0-7

 

FC Gîrceni - Oţelul II Galaţi 0-6

 

Viticultorul Breaza - CSM Focşani 2-0

 

Fortino Ianca - Unirea Slobozia 0-3

 

Phoenix Ulmu - ACS Berceni 3-2

 

FC Voluntari - Dunarea Călăraşi 0-3

 

Dunărea Turris Turnu Măgurele - Rapid II Bucureşti 2-1

 

Concordia II Chiajna - CS Buftea

 

Inter Clinceni - CS Tunari 1-3 după prelungiri

 

Voinţa Livezile - Gaz Metan II Mediaş 1-0

 

 

 

Programul Ligii a II-a, Seria a II-a

 

Etapa I

 

Chindia - Gloria Bistriţa

 

Luceafărul Oradea - Mureşul Deva

 

FC Maramureş - FC Argeş

 

UTA - Juventus

 

Gaz Metan CFR - Arieşul

 

Unirea Alba Iulia - CSM Rm. Vâlcea

 

FC Timişoara - FC Bihor

 

CSM Slatina - Alro Slatina

 

 

 

 

 

Etapa a II-a

 

Mureşul Deva - Chindia

 

FC Argeş - Luceafărul Oradea

 

Juventus - FC Maramureş

 

Arieşul - UTA

 

CSM Rm. Vâlcea - Gaz Metan CFR

 

FC Bihor - Unirea Alba Iulia

 

Alro Slatina - FC Timişoara

 

Gloria Bistriţa - CSM Slatina

 

 

 

Etapa a III-a

 

Mureşul Deva - Gloria Bistriţa

 

Chindia - FC Argeş

 

Luceafărul Oradea - Juventus

 

FC Maramureş - Arieşul

 

UTA - CSM Rm. Vâlcea

 

Gaz Metan CFR - FC Bihor

 

Unirea Alba Iulia - Alro Slatina

 

FC Timişoara - CSM Slatina

 

 

 

Etapa a IV-a

 

FC Argeş - Mureşul Deva

 

Juventus - Chindia

 

Arieşul - Luceafărul Oradea

 

CSM Rm. Vâlcea - FC Maramureş

 

FC Bihor - UTA

 

Alro Slatina - Gaz Metan CFR

 

CSM Slatina - Unirea Alba Iulia

 

Gloria Bistriţa - FC Timişoara

 

 

 

 

 

Etapa a V-a

 

FC Argeş - Gloria Bistriţa

 

Mureşul Deva - Juventus

 

Chindia - Arieşul

 

Luceafărul Oradea - CSM Rm. Vâlcea

 

FC Maramureş - FC Bihor

 

UTA - Alro Slatina

 

Gaz Metan CFR - CSM Slatina

 

Unirea Alba Iulia - FC Timişoara

 

 

 

 

 

Etapa a VI-a

 

Juventus - FC Argeş

 

Arieşul - Mureşul Deva

 

CSM Rm. Vâlcea - Chindia

 

FC Bihor - Luceafărul Oradea

 

Alro Slatina - FC Maramureş

 

CSM Slatina - UTA

 

FC Timişoara - Gaz Metan CFR

 

Gloria Bistriţa - Unirea Alba Iulia

 

 

 

Etapa a VII-a

 

Juventus - Gloria Bistriţa

 

FC Argeş - Arieşul

 

Mureşul Deva - CSM Rm. Vâlcea

 

Chindia - FC Bihor

 

Luceafărul Oradea - Alro Slatina

 

FC Maramureş - CSM Slatina

 

UTA - FC Timişoara

 

Gaz Metan CFR - Unirea Alba Iulia

 

 

 

Etapa a VIII-a

 

Arieşul - Juventus

 

CSM Rm. Vâlcea - FC Argeş

 

FC Bihor - Mureşul Deva

 

Alro Slatina - Chindia

 

CSM Slatina - Luceafărul Oradea

 

FC Timişoara - FC Maramureş

 

Unirea Alba Iulia - UTA

 

Gloria Bistriţa - Gaz Metan CFR

 

 

 

Etapa a IX-a

 

Gloria Bistriţa - Arieşul

 

Juventus - CSM Rm. Vâlcea

 

FC Argeş - FC Bihor

 

Mureşul Deva - Alro Slatina

 

Chindia - CSM Slatina

 

Luceafărul Oradea - FC Timişoara

 

FC Maramureş - Unirea Alba Iulia

 

UTA - Gaz Metan CFR

 

 

 

 

 

Etapa a X-a

 

CSM Rm. Vâlcea - Arieşul

 

FC Bihor - Juventus

 

Alro Slatina - FC Argeş

 

CSM Slatina - Mureşul Deva

 

FC Timişoara - Chindia

 

Unirea Alba Iulia - Luceafărul Oradea

 

Gaz Metan CFR - FC Maramureş

 

UTA - Gloria Bistriţa

 

 

 

Etapa a XI-a

 

Gloria Bistriţa - CSM Rm. Vâlcea

 

Arieşul - FC Bihor

 

Juventus - Alro Slatina

 

FC Argeş - CSM Slatina

 

Mureşul Deva - FC Timişoara

 

Chindia - Unirea Alba Iulia

 

Luceafărul Oradea - Gaz Metan CFR

 

FC Maramureş - UTA

 

 

 

Etapa a XII-a

 

FC Bihor - CSM Rm. Vâlcea

 

Alro Slatina - Arieşul

 

CSM Slatina - Juventus

 

FC Timişoara - FC Argeş

 

Unirea Alba Iulia - Mureşul Deva

 

Gaz Metan CFR - Chindia

 

UTA - Luceafărul Oradea

 

FC Maramureş - Gloria Bistriţa

 

 

 

Etapa a XIII-a

 

Gloria Bistriţa - FC Bihor

 

CSM Rm. Vâlcea - Alro Slatina

 

Arieşul - CSM Slatina

 

Juventus - FC Timişoara

 

FC Argeş - Unirea Alba Iulia

 

Mureşul Deva - Gaz Metan CFR

 

Chindia - UTA

 

Luceafărul Oradea - FC Maramureş

 

 

 

Etapa a XIV-a

 

Alro Slatina - FC Bihor

 

CSM Slatina - CSM Rm. Vâlcea

 

FC Timişoara - Arieşul

 

Unirea Alba Iulia - Juventus

 

Gaz Metan CFR - FC Argeş

 

UTA - Mureşul Deva

 

FC Maramureş - Chindia

 

Luceafărul Oradea - Gloria Bistriţa

 

 

 

Etapa a XV-a

 

Gloria Bistriţa - Alro Slatina

 

FC Bihor - CSM Slatina

 

CSM Rm. Vâlcea - FC Timişoara

 

Arieşul - Unirea Alba Iulia

 

Juventus - Gaz Metan CFR

 

FC Argeş - UTA

 

Mureşul Deva - FC Maramureş

 

Chindia - Luceafărul Oradea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter