03.12.2019,  19:38:05 | 0 comentarii | 1071 vizualizari
Vulcan / Răfuieli la greu pentru un proiect de hotărâre
de Gheorghe OLTEANU

Este pentru prima oară când scriu despre un  proiect, devenit hotărâre de consiliu local, despre care a ajuns să se discute în contradictoriu, după adoptarea lui, și în media, și în spațiul virtual al Face Book-ului. Și, din câte am constatat, divergențele de opinii pe marginea lui sunt departe de a se încheia.

În ședința ordinară
din luna octombrie a Consiliului Local Vulcan, consilierul Plus+ Florin Govor a venit cu un proiect de hotărâre pe care, însă, el însuși l-a retras, pentru nu mai țin minte ce cauză. Chit este că a revenit cu el în ședința din luna noiembrie. Proiectul, devenit hotărâre, vizează „constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret de pe lângă Consiliul Local Vulcan și aprobarea Regulamentului de Organizare”. Consiliul acesta ar fi unul „fără personalitate juridică care funcționează pe baza dialogului structurat în ceea ce privește elaborarea și monitorizarea politicilor publice în domeniul tineretului la nivel local”.  Referitor la domeniile de lucru abordate  acestea sunt „a) cultură; b) educație și formare; c) ocuparea forței de muncă și antreprenoriat; d) activități de voluntariat; e) participare la luarea deciziilor; f) sport, sănătate și mediu; g) incluziune socială și susținerea tinerei familii”.

A fost cel mai
dezbătut proiect de hotărâre din ședința de luna trecută. Cel care l-a „tocat” a fost consilierul PSD George Bălțatu. Despre cele opt amendamente pe care el i le-a adus proiectului a spus că sunt „modificări de funcționalitate”. Punct de vedere respins vehement de către Florin Govor, care este de părere că, de fapt, prin aceste modificări proiectul ar deveni inutil și nefuncțional. El a susținut asta prin faptul că forma în care el a venit cu acest proiect de hotărâre este asemănătoare cu a unor proiecte de hotărâre similare depuse și în alte județe ale țării. 

Au fost
și alți consilieri locali care au sărit, să zic așa, pe Govor. Vasile Pop i-a cerut să-și retragă documentul și „să revină cu un proiect viabil”. Cristian Merișanu i-a reproșat că „nu ați venit să vă consultați cu noi”, asta deși Govor organizase o dezbatere publică, iar primarul Ile a explicat că „una e retragerea, acum e o amânare, dânsul merge acasă cu tot ce-a scris”. Pus între ciocan și nicovală, secretarul municipiului Gabriel Velea a zis cam cu jumătate de gură că „cred că trebuie introduse câteva amendamente”. Florin Govor a respins însă ideea amânării discuțiilor, așa că s-au supus la vot amendamentele propuse de George Bălțatu. 

Doamna Angela Stoica
și Victor Busuioc, colegul dumneaei, s-au abținut de la vot. Angela Stoica a recunoscut că ea nu mai înțelege nimic din ce se petrece, așa că mai bine stă deoparte. Florin Govor, inițiatorul proiectului, a votat împotriva fiecărui amendament. Acestea au trecut, totuși, prin voturile „pentru” ale celorlalți consilieri locali. Rezultatul a fost un proiect de hotărâre pe care, considerându-l mutilat și devenit nefuncțional, Florin Govor nu și-l mai însușește. Cineva i-a sugerat lui George Bălțatu să-și pună și el numele ca inițiator, numai că acesta a refuzat. 

Ulterior, 
ceea ce s-a consumat în interiorul consiliului local a răbufnit pe net printr-o postare a lui Florin Govor, dar și într-o emisiune a unei televiziuni locale al cărei oaspete a fost. Răspunsul pe Face Book al lui George Bălțatu a fost unul foarte caustic, provocator și  amenințător. Nu-mi dau seama ce va mai fi de aici încolo. Convins că adevărul este de partea lui și că masacrarea proiectului de hotărâre a fost premeditată, consilierul Florin Govor a spus că i se va adresa Prefecturii județului Hunedoara. Voi urmări și eu atent ce se va petrece mai departe.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter