09.12.2019,  19:19:21 | 0 comentarii | 359 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Așa da! / Apa Serv încheie încă un an pe plus
de Corneliu BRAN

Apa Serv „Valea Jiulu”  trage concluziile finalului de an. Cum a fost an am aflat chiar de la persoana cea mai autorizată din firmă, directorul general Cristian Ionică.

Lucrările la proiectul integrat sunt realizate la Petroșani în proporție de peste 50%!
Referitor la stadiul lucrărilor proiectului integrat, directorul general Cristian Ionică ne-a declarat:
„Lucrările pe care noi le executăm sunt lucrări care sunt programate chiar și în această perioadă mai rece. Iar la lucrările pe care le execută constructorul la marele proiect, vremea de-afară nu le mai permite muncitorilor să înainteze. Încet, încet ei, finalizează lucrările începute, undeva după 20 decembrie probabil că o să se retragă, dar asta nu înseamnă că ce au făcut ei până acum nu e funcțional sau nu este și nu va va fi supravegheat. Pentru că toate lucrările care sunt parțial terminate, ele vor fi în continuare supravegheate de ei și, normal, exploatate de noi, fiind rețele de bază pentru activitatea noastră. Pe Petroșani, dacă vedem cu arată orașul, căci am ajuns din partea de sud – încet, dar sigur constructorul aducând acolo terenurile la forma inițială - în partea centrală, lucrările sunt la zi. Constructorul, la anul pe vremea aceasta, încheie contractul la Petroșani, unde în momentul de față lucrările sunt realizate în proporție de peste 50%. Firește că toate aceste lucrări realizate până acum mai necesită niște operații și probe, abia după aceea vom putea spune că cele cinzeci de procente sunt finalizate”.

Pregătiri pentru sezonul rece
De la directorul general Cristian Ionică am aflat cum se pregătește operatorul regional de apă și canalizare pentru provocările iernii: „Apa Serv are un comandament de iarnă care a fost constituit încă de acum două săptămâni, când au apărut primele temperaturi cu minus, noaptea mai ales. Pe lângă activitatea de bază, acest comandament de iarnă are niște activități specifice, începând de la partea de primire a reclamațiilor, din cauza înghețului, dispecerul având o altă modalitate de a transmite aceste reclamații venite pe această linie, în afară de reclamațiile și sesizările obișnuite, legate de branșamente sau defecțiuni rețele. La nivel de stație de tratare a apei, echipele, pe lângă Programul de mentenanță pe care-l fac oră de oră, acționează și în captare, deoarece de acolo ne pleacă apa și trebuie să ne asigurăm că la minus 10 grade, de exemplu, apa va veni normal. Avem stocuri de reactivi, de clor și așa mai departe, astfel încât dacă apare o ninsoare puternică să putem reacționa, chiar și în condițiile în care furnizorul de materiale nu ar mai putea ajunge cu mașinile să ne aprovizioneze din cauza zăpezii și viscolului. Pe partea de exploatare, echipele care asigură funcționalitatea serviciului, 24 de ore din 24, au fost suplimentate cu câteun om, iar angajații aceștia sunt pregătiți să intervină oricând în caz de îngheț al branșamentelor. Totodată, și ei au un stoc de materiale în plus, ca să depășim momentul acesta de iarnă, mai ales că avem experiența anilor anteriori. Dacă iarna trecută a fost una cu zăpadă, dar cu temperaturi mai suportabile, acum două ierni știm cu toții ce ger a fost, aproape trei luni a fost temperatura doar pe minus, ceea ce a dus la multe deficiențe în ceea ce privește funcționalitatea întregului sistem. Dar și atunci, chiar și așa, populația n-a simțit prea tare efectele gerului, deoarece am găsit alternative ca să aibă lumea apă în locuințe”.

Respect pentru angajații Apa Serv de sărbători
În fine, întrebat dacă și anul acesta vine Moșul la angajații Apa Serv, directorul de la ape a spus că da, deoarece firma s-a încadrat în bugetul de venituri și cheltuieli trasat pe anul acesta: „Ne apropiem de sfârșitul anului, avem și un bilanț, putem spune că ne-am încadrat în bugetul de venituri și cheltuieli. Asta înseamnă că angajații noștri care duc tot greul, indiferent că e vară sau iarnă, noapte sau zi, că e luni sau e sâmbătă sau duminică, vor beneficia de tichete cadou și vor beneficia de o primă de bani cel puțin la nivelul celei de anul trecut. Iar când finalizăm plățile tuturor cheltuielilor pe care le avem, în primul rând la Apele Române, datoriile la stat, tot ce mai rămâne încercăm să reușim să ajutăm puțin ca fiecare angajat de-al nostru să simtă altfel sărbătorile”.
Una peste alta, un an din nou bun pentru S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroșani, semn că normalitatea începe să devină o obișnuință la operatorul regional de apă și canalizare. Ceea ce este foarte bine și demonstrează faptul că „oamenii potriviți sunt la locul potrivit”. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter