14.01.2020,  17:43:06 | 3 comentarii | 971 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Ca acum două mii de ani
de Gheorghe OLTEANU

Multe, interesante, unele chiar picante sunt comentariile apărute pe marginea materialelor din ZVJ care au vizat situația jenantă și periculoasă în care a ajuns Spitalul municipal Vulcan din cauza managementului defectuos, a consiliului de administrație, a primarului, dar și a indiferenței manifestate de către consilierii locali.

Voci disperate
ale angajaților din spital roagă să se facă ceva pentru salvarea unității spitalicești, pentru păstrarea locurilor de muncă. Vulcănenii vor ca spitalul să dăinuie, pentru ca, așa cum am văzut scris, să nu fie nevoiți să meargă cu copiii la Lupeni sau Petroșani. Desigur, în discuțiile purtate în ședința de îndată ar fi trebuit să apară intervenții care să ofere soluții care ar conduce la acreditarea cât mai grabnică a spitalului și nu să se transforme într-un prilej de răfuială între tinerii lui Merișanu și bătrânii lui Ile.

Spitalul municipal Vulcan
funcționează și mai primește bani de la CJAS pe baza unui act adițional a cărui valabilitate expiră la 31 martie 2020.  Amănunt aflat chiar de la managerul Cătălin Popa. E posibil ca, punându-și speranțele într-un artificiu la care a apelat și în anii trecuți, domnia sa să nu fi fost așa de afectat și speriat de neobținerea acreditării. Contractările încep la 1 aprilie, dar a fost cazuri în care s-au întins până în iulie. „Dacă se amână, a menționat dumnealui, se va face un act adițional la contractul pe 2019”. Ca în anii trecuți, managerul s-a bazat, din 2015 încoace, pe o ordonanță de urgență care dădea o prologare de termen care-i permitea spitalului vulcănean ca, și în lipsa acreditării, să trateze cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Numai că, la sfârșitul anului trecut, nu a mai apărut o ordonanță de urgență de acest gen. Ceea ce a complicat foarte mult problema.

În atare situație
care e posibil să-l fi speriat și pe dumnealui, managerul spitalului s-a agățat de un fir de pai, în cazul de față de un comunicat al Ministerului Sănătății. „Ieri (miercuri, 8 ianuarie – n.a.) mi-a venit răspunsul că se aprobă înscrierea într-o nouă fază de acreditare, a menționat dr. Cătălin Popa. Conform acestei hârtii, suntem în proces de acreditare. Vom face ce fac și alte spitale aflate în situația de a se afla în proces de acreditare. Va trebui, totuși, să ne gândim la cerința ANMSC ”. După care, spălându-se pe mâini ca înaintea unei intervenții chirurgicale, domnia sa a pasat pe umerii consilierilor locali responsabilitatea unei situații pe care domnia sa, mai mult decât bine plătit, trebuia s-o rezolve cu mult timp în urmă: „În privința acreditării nu am ce să-mi reproșez. Dumneavoastră hotărâți dacă rămânem în a (gradul de clasificare – n.a.),  a IV-a, a V-a sau ca neclasificat”.  Ca Pilat din Pont acum două mii de ani, ce să mai zic?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (3 )

#1 din spital14.01.2020,  20:38:46
Sa plece, si el si directoarea si economista, si toti care s-au dovedit incapabili .Nu ia interesat decat banii pentru stimulente si deplasarile. Rusine, dar nu le este. Rusinea este pentru oameni cu caracter. Daca nu aparea in ZVJ si pe facebook-ul lui Marza , pun pariu ca era noapte cu subiectul acesta. O rezolvau inchizand maternitatea. Si noi, acasa ! Un consilier pare ca le-a mai stavilit naravul la bani, cand mai doreau si un Duster ca Loganul nou e prea jos. Pe cine o pune primarul in locul lui Popa ???
#2 Portar15.01.2020,  08:25:58
Consiliul local sa aduca un specialist sa le spuna punctul de vedere ce e de facut ca managerul de hartie, minte si intoarce tot in favoarea lui ,aveti raportul de acreditare studiați si sa va spuna acela ce trebuie sa faceti pe baza raportului nu pe ce spune managerul de hârtie, care era sa închidă spitalul ca nu la interesat ,chemată curtea de conturi in control ,să verifice anul2019.Rusine Manager de Hârtie din cauza ta 223 de persoane erau să rămână fără loc de muncă, persoane care își fac treaba si nu folosesc mașina spitalului in interes propriu.Demisia manager Popa nu esti bun lasa pe unul capabil care are timp si își face treaba!
#3 Remus15.01.2020,  08:28:11
Daca managerulPopa si Petresc nu sunt eliberați din functie si consiliul local nu cere un audit,o vom face noi cetățenii!Demisia


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter