15.01.2020,  19:29:35 | 3 comentarii | 1085 vizualizari
De la vulcăneanul Ile citire / „Mai sunt și din aceia care nu-și fac treaba, dar, în general, bine”
de Gheorghe OLTEANU

În ședința extraordinară a Consiliului Local Vulcan, programată la ora 11.00 a zilei de astăzi, aleșii locali ar putea afla, pe lângă salariile pe care le vor primi cei din Serviciul Public de Salubrizare, și numele persoanei pe mâna căreia i-a fost dată conducerea acestui serviciu.

Spun asta,
fiindcă, la ședința ordinară din ultima lună a anului trecut, a fost votat proiectul de hotărâre „pentru aprobarea regulamentului privind procedurile și criteriile de organizare a concursului/ examenului pentru ocuparea funcției contractuale de conducere de șef serviciu – Serviciul Public de Salubrizare din subordinea Consiliului Local Vulcan”.  Firește, consilierii locali vulcăneni vor fi nerăbdători să afle cine-i respectivul/ respectiva, mai ales că, la întrebarea cu tâlc a doamnei consilier local Angela Stoica „cine-i (șef la domeniul –n.a) la schiabil?”, primarul Gheorghe Ile i-a răspuns sec că „nu va mai fi domeniul acela!”. 

Tot consilierii locali
vulcăneni au votat, în decembrie, „proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statutului de funcții ale Primăriei municipiului Vulcan”. Spicuim din referatul de aprobare și aflăm, astfel, că „În prezent, organigrama instituției cuprinde un număr de 248 de posturi structurate astfel: 1) Numărul de posturi din aparatul de specialitate al primarului, precum și din instituțiile publice locale este de 187 (175 - aparatul de specialitate, 12 – Club Sportiv Municipal Mihai Viteazu Vulcan; 2) Numărul de posturi din serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor este de 4; 3) Numărul de posturi din serviciul public de poliție locală este de 29; 4) Numărul de posturi din Direcția de asistență socială este de 28 și nu este condiționat de numărul de posturi stabilit și comunicat Instituției Prefectului”. Din același referat mai aflăm câteva noutăți. Anume: 1) Se înființează Compartimentul de Monitorizare proceduri administrative în cadrul Serviciului Administrației Publice Locale, juridic; 2) Desființarea unui post vacant de natură contractuală de muncitor necalificat din cadrul Compartimentului de Întreținere Domeniul Public și Privat; 3)Transformarea a 5 posturi ocupate de natură contractuală din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Vulcan în funcții publice”. Spre liniștea sufletească și trupească a unora cărora este posibil să le fi crescut tensiunea arterială după citirea acestor propuneri făcute de primar, trebuie neapărat să precizez, așa cum apare la sfârșitul referatului, că „față de structura aprobată anterior prin HCL nr.134/2019 se menține același număr de posturi”.

Ile a precizat
că cele 22 de persoane deja angajate la  Serviciul Public de Salubrizare sunt deja în primărie, iar după înființarea cu acte în regulă a serviciului – ceea ce s-a și întâmplat – numărul angajaților ar urma să ajungă la douăzeci și opt. Consilierii locali nu au fost curioși și nu s-au prea înghesuit, ca să afle alte amănunte legate de organigramă. Cu o excepție. Consilierul local PSD Ștefan Fezsner l-a întrebat pe primar dacă e mulțumit de activitatea celor 248 din primărie? Ile nu a zăbovit cu răspunsul. „Mai sunt și din aceia care nu-și fac treaba, dar, în general, bine”, a grăit el. Interesant ar fi fost dacă Feszner ar fi insistat să afle câteva nume ale celor care „nu-și fac treaba”. Mai mult ca sigur că mai toți cei din sală ar fi rămas oarecum surprinși.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Cetatean16.01.2020,  00:29:45
Din aceia care nu-si fac treaba sunt pilele lui, angajate de el si pusi pe posturi prin asa zisele "concursuri organizate", pe care le vezi scotocind prin gubele, piata la cumparaturi, sau cine stie unde mai umla, pe la vecinuti, vecinute, etc.
#2 Remus16.01.2020,  13:18:12
Doar asta s-a discutat? Nu a mai fost nimic pe ordinea de zi?
#3 PSD17.01.2020,  15:48:11
Primaria are autorizare de functionari? Intreb pentru un prieten :) :) :)


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter