20.01.2020,  09:25:53 | 2 comentarii | 1448 vizualizari
Așa, pe ultima sută de metri, apel la responsabilitate- semnat CJH
de Alina PIPAN

Consiliul Județean Hunedoara face apel la responsabilitate printr-un comunicat, referindu-se la corecta manipulare a informațiilor în spațiul public,  referitoare la teme sensibile, cum ar fi sănătatea.  

Perioada preelectorală este una acidă,  în care lupta pentru conducerea județului și a administratiilor locale se dă cu încălcarea regulilor. Apelul la responsabilitate este și pentru oamnenii aflați acum în funcțiile cheie, apel venit tardiv, avand în vedere că este anul în care se deconectează incompetența și se premiază competența.  Cine nu a fost în stare 4 ani să își facă treaba cum trebuie poate să și ignore apelul, e prea târziu!

"2020 este anul în care, cei care conducem instituțiile administrației publice locale, vom da socoteală în fața cetățenilor pentru activitatea desfășurată în ultimii ani. Nu propria evaluare, ci aceea a oamenilor este cea care va spune dacă am reușit să facem dovada priceperii și a bunelor intenții sau nu. Pentru ca „examenul” să fie corect, este nevoie de un cadru care să asigure corecta și completa informare a cetățenilor județului Hunedoara cu privire la activitatea și proiectele derulate.
În acest sens, facem un apel adresat tuturor forțelor politice, competitorilor și celor implicați într-un fel sau altul în campaniile electorale ce vor avea loc în acest an, solicitând tratarea cu responsabilitate a temelor care pot avea efecte de panică și neîncredere în rândul cetățenilor. Interesul public și, cu atât mai puțin interesul politic, nu justifică acțiuni de imagine care au ca rezultat slăbirea încrederii cetățeanului în serviciile publice.
Din respect pentru pacienți, pentru familiile acestora, dar și din respect pentru munca întregului personal medical, credem că activitatea Spitalului Județean de Urgență, a sanatoriilor de pneumoftiziologie aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara și a centrelor de îngrijire și asistență, trebuie tratată cu prudență și responsabilitate, dincolo de calculele electorale.
De asemenea, facem un apel către instituțiile mass-media, a căror activitate o apreciem ca fiind vitală pentru sănătatea democrației, să trateze cu precauție informațiile pe care le vor primi în această perioadă. Nu tot ceea ce poate părea „spectaculos” este întotdeauna și adevărat. Avem toată deschiderea de a comunica transparent toate informațiile care ne sunt solicitate pentru a asigura informarea completă a cetățenilor județului Hunedoara.
Sănătatea este un domeniu care este încă departe de a funcționa perfect. Însă, prin eforturile susținute din ultimii 4 ani, Consiliul Județean Hunedoara a reușit să facă pași importanți în modernizarea și îmbunătățirea serviciilor medicale din cadrul SJU Deva. Extinderea Unității de Primiri Urgențe, dotarea cu aparatură medicală, construcția noii secții de Pediatrie, modernizarea secțiilor de Cardiologie și Chirurgie, dotarea noului Bloc Operator, mutarea activității unor secții în corpul nou de clădire și dotarea cu aparat RMN, sunt doar câteva dintre obiectivele realizate sau aflate în curs de realizare.
De asemenea, din punct de vedere economic, situația financiară s-a îmbunătățit prin reducerea datoriilor istorice moștenite acumulate până în 2016. Atât asigurarea hranei pacienților, cât și a condițiilor de spitalizare, a medicamentelor și curățeniei, au fost, sunt și vor rămâne obiective prioritare pentru conducerea Consiliului Județean Hunedoara.
În final, îi asigurăm pe locuitorii județului Hunedoara că eforturile noastre vor continua, sănătatea populației și asigurarea serviciilor medicale de înaltă calitate, în condiții de siguranță pentru pacienți, fiind prioritare pentru noi".
Conducerea
Consiliului Județean Hunedoara



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (2 )

#1 miner pensionar20.01.2020,  10:24:44
Bla ...bla...bla ...limbaj de lemn. Vorba lui Eminescu : înșirați cuvinte goale ce din coada au sa sune!......Nu generalizez, dar mai vedeți cum stau bieții oameni pe holurile spitalelor si policlinicilor, nebăgați in seama de cele mai multe ori. De cei cărora guvernul le-a făcut salarii de miniștri .. indiferent daca sunt medici sau infirmiere !.....
#2 Mihai20.01.2020,  12:24:23
Rugam Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) ca anul acesta pana la alegerile locale din Iunie sa termine de asfaltat drumul judetean din Parang pana sus la scoala sportiva iar acolo sa fie parcare mare . Daca se va asfalta acest drum voi vota cu toata incerderea cu PSD !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter