29.10.2011,  12:05:08 | 0 comentarii | 686 vizualizari
Sport. Ultima ora
de Loredana JUGLEA

„Încălzire” cu Dinamo pentru Superligă

 

Echipa de rugby Știinţa Petroşani, recent promovată din Divizia Naţională în Superliga României, are şansa de a se acomoda cu forţa echipelor din eşalonul de top în partida cu Dinamo, din optimile de finală ale Cupei României. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul „Știinţa” din Petroşani.

Rugbiştii antrenaţi de Alexandru Lupu vor simţi „aerul tare” al Superligii României înainte de startul noii ediţii de campionat, programat în martie 2012. Calificaţi în etapa optimilor de finală ale Cupei României, după ce au dispus cu 48-13 de CS Năvodari (Divizia A, eşalonul trei), „studenţii” îşi vor măsura forţele cu Dinamo, sâmbătă, la Petroşani. „Alb-roşii” ocupă locul cinci în Superligă, după Știinţa Baia Mare, Steaua, Farul Constanţa şi U. Timişoara, dar reprezintă una dintre echipele de prim-plan ale sportului cu balonul oval în România. „Dinamo este o echipă puternică şi are o mare tradiţie în rugby. Au avut un start mai slab, dar jocul lor este în creştere în ultima perioadă şi sunt convins că, până la final, vor urca mai sus în ierahia Superligii. Piesa lor de bază este internaţionalul Cosmin Raţiu care este în această perioadă la Cupa Mondială, în Noua Zeelandă, însă chiar şi fără el Dinamo e o forţă. Sperăm într-un rezultat onorabil, deşi noi suntem în scădere, după terminarea campionatului şi pentru că am pierdut câţiva jucători”, a declarat antrenorul Știinţei, Alexandru Lupu. Cosmin Raţiu, singurul internaţional al dinamoviştilor este născut la Lupeni şi a evoluat atât la Știinţa Petroşani cât şi la Minerul Lupeni. 

Programul complet

Tragerea la sorţi a optimilor de finală a avut loc luni la sediul Federaţiei Române de Rugby, iar meciurile se vor desfăşura sâmbătă. Programul complet al acestei faze a competiţiei este următorul: RCM Galaţi - CSM Bucureşti; CSO Pantelimon-RCJ Farul Constanţa; RC Stejarul Buzău- CSA Steaua; Știinţa Petroşani - Dinamo Bucureşti; CS Metrorex – CS UAV Arad; RC Bârlad – RC MUV Timişoara; Poli Agro Iaşi - CSM Știinta Baia Mare; Arsenal Târgovişte - CSU Cluj.

Sferturile de finală sunt programate în 24 septembrie, semifinalele în 1 octombrie, iar finala în 3 decembrie.

 

 

Cum a fost Chivu aproape de a juca la Jiul

Fost şef la Jiul, Miron Cozma a dezvăluit povestea transferului la Petroşani al lui Cristi Chivu, fostul căpitan al României

Luceafărul huilei” a vorbit în Ziarul Libertatea despre perioada de glorie a fotbalului din Valea Jiului, sport de care a răspuns la mijlocul anilor ’90. “Mă iubesc şi jucătorii pe care atunci nu i-am primit la echipă. De exemplu, Luţu voia să vină la Jiul, dar nu se încadra în tiparul nostru. Eu deja gândisem o reconstrucţie, pentru că unii dintre fotbaliştii noştri erau bătrâni. Lobonţ era la mine, semnasem cu taică-su, că el avea doar 18 ani. De asemenea, aveam o înţelegere cu Mircea, tatăl lui Cristi Chivu, să-l aducă, de la Reşiţa, la Petroşani. Ne înţelesesem la bani, la tot! Doar că, în 1997, m-au legat ţărăniştii”, spune Cozma, care, însă,  nu se opreşte aici. “Mircea Lucescu trebuia să fie antrenor la Jiul, am avut o discuţie preliminară, la Nicuşor Năstase la Vox Maris, şi ne înţelesesem. Lucescu era în Italia atunci, apoi a semnat cu Rapidul, după ce am fost eu închis. Dintre echipele bucureştene, simpatizez cu Rapidul şi am primit un echipament de la Răzvan şi Mircea Lucescu, când eram la puşcărie”.

Se dădeau prime de 100.000 $!

La mijlocul anilor ‘90, la clubul Jiul Petroşani se plăteau salarii şi prime fabuloase. Cozma confirmă: “La promovarea în Divizia A (n.r.- sezonul 1995-1996), antrenorii au luat prime de 100.000 de dolari, întrebaţi-i pe Liţă Dumitru şi pe Ion Ion! Jucătorii se băteau să ajungă la Jiul, aveau prime de instalare de 30.000 de dolari, luau 3.000 de mărci la victorie în deplasare şi 1.500 de mărci la victorie acasă”.

 

 

Auru-i la putere în fotbalul mic

Echipa Aurul Brad a avut un parcurs perfect în primele patru etape ale Ligii a IV-a Hunedoara şi e lideră cu maximum de puncte. Startul de campionat în cele două serii ale Ligii a V-a a fost marcat de o „sete de goluri”, în prima etapă înregistrându-se o medie de aproape cinci reuşite pe meci. 

Trupa din Brad e la fel de strălucitoare ca şi aurul în acest start de sezon. Cu un lot omogen ce îmbină experienţa veteranilor cu elanul tinerilor, Aurul Brad are punctaj maxim în campionat, după patru victorii în tot atâtea etape. Ultima victimă a trupei antrenate de Alin Gomoi a fost Aurul Certej, învinsă cu 1-0, după golul lui Viorel Miclean. „Moţii” merg ceas şi au un golaveraj de invidiat, cu nouă goluri marcate şi nici unul primit.  Aurul este urmată în clasament de CS Vulcan şi Minerul Uricani. Echipa vulcăneană se laudă şi ea cu o linie de clasament perfectă, însă are un joc mai puţin disputat, aşa că a strâns doar nouă puncte. Formată în mare măsură din juniori, Minerul Uricani a urcat pe locul trei după victoria surpriză cu Universitatea Petroşani şi este revelaţia startului de sezon. 

Dacă echipele de pe podium nu au reclamaţii de făcut, antrenorul Daniel Huza, de la Jiul II Petroşani (locul 6), spune că în Liga a IV-a arbitrii încurajează violenţa. „Acum două etape, am pierdut cu scorul de 2-0 în deplasare cu Aurul Certej,  pentru că gazdele ne-au urcat pe garduri. Copiii din echipa mea au fost loviţi cu coatele şi tălpile în plină figură chiar sub ochiul arbitrului, iar acesta nu a luat nicio decizie. Am fost şocat de cele întâmplate”, a spus Huza.

Cele 24 de echipe care au jucat, în week-end, în prima etapă a celor două serii ale Ligii a V-a au dovedit o poftă de gol demnă de laudă. Astfel în seria I s-au marcat 35 de goluri în şapte meciuri şi s-a înregistrat o medie de cinci goluri pe meci, iar în seria a II-a s-au înscris 23 de goluri în cinci meciuri, ceea ce reprezintă o medie de 4,8 goluri pe meci. Trebuie remarcat că până şi în partidele cu cele mai puţine goluri s-a marcat de două ori: Real Sântandrei – Silva Hărău 0-2, Hercules Lupeni – Unirea G. Berthelor 1-1. În schimb, în trei dueluri în care atacanţii au fost la putere s-au marcat câte şapte-opt goluri, după cum urmează: Unirea Buceş - Sprint Luncoiu 1-6, CS Ghelari – Streiul Baru Mare 6-2 şi AS Sântămăria – Dacia Boşorod 2-6.

 

 

Curse cu ghinion

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu a obţinut doar şase puncte din cele 40 puse în joc în cele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, desfăşurate în week-end la Rânca (Tg. Jiu). Cîmpeanu s-a clasat pe locul patru la grupa A în prima cursă, iar în a doua a ratat startul din cauza unor probleme tehnice. „Sunt supărat, pentru că maşina m-a trădat încă o dată. În prima etapă, parcă n-a avut deloc putere, iar în cursa a doua am ratat startul, pentru că mecanicii n-au reuşit să o seteze corespunzător. E frustrant să lupţi cu material sportiv depăşit în faţa unor bolizi bine puşi la punct. Am pierdut lupta pentru titlul de campion, dar încă sunt în cărţi pentru o clasare pe podium la grupa A. Am nevoie de cât mai multe puncte în ultimele două curse ale sezonului la Râşnov şi sper să le obţin”, a spus Cîmpeanu.

 

 

Deţinătoarea Cupei joacă la Vaţa

Aurul Brad, câştigătoarea ediţiei trecute a Cupei României, faza judeţeană, va juca, în turul II al noului sezon cu Ponorul Vaţa, au stabilit oficialii Asociaţiei Judeţeane de Fotbal Hunedoara, prin tragere la sorţi. Programul complet al partidelor contând pentru turul II al Cupei României etapa judeţeană este următorul: Unirea Gen. Berthelot - „U” Petroşani; Ulpia Traiana Sarmis - CS Vulcan; CS Ghelari - Retezatul Râul de Mori; Victoria Dobra - Șoimul Băiţa; Berianul Beriu - Gloria Geoagiu; Sprint Luncoiu de Jos - Metalul Crişcior; Silva Hărău - Dacia 2010 Orăştie; Real Sântandrei - Aurul Certej; Cetate Răchitova - Inter Petrila; Măgura 2010 Pui - Minerul Aninoasa; Dacia Boşorod - Victoria Călan; Unirea Veţel - Retezatul Haţeg; Ponorul Vaţa - Aurul Brad; Agrocompany Băcia - Minerul Teliuc; Clubul Jiul Petroşani - Minerul Uricani; Key Systemsro Ribiţa - Zarandul Crişcior. Partidele se vor disputa în data de 28 septembrie, ora 16.00, iar primele echipe sunt gazdă. Dacă după 90 de minute scorul se menţine egal, se vor juca două reprize de prelungiri de câte 15 minute fiecare, iar dacă egalitatea persistă se vor executa lovituri de departajare.      

 

 

Liga V Seria 1       

Rezultatele etapei I       

Hercules Lupeni - Unirea Gen.Berthelot 1-1

Cerna Lunca Cernii - Berianul Beriu 5 - 0

Măgura 2010 Pui - Sargeţia Bretea Română 2 -1

Ulpia Tr. Sarmis - Cetate Răchitova 1- 4

CS Ghelari -  Streiul Baru  6-2

AS Sântămăria Orlea - Dacia Boşorod 2 - 6

Narcisa Sălaşul de Sus - Agrocompany Băcia 1- 3

CLASAMENT       

1.Cerna Lunca Cernii 1 1 0 0 5 0 3

2.CS Ghelari 1 1 0 0 6 2 3

3.Dacia Boşorod 1 1 0 0 6 2 3

4.Cetate Răchitova 1 1 0 0 4 1 3

5.Agrocompany Băcia 1 1 0 0 3 1 3

6.Măgura 2010 Pui 1 1 0 0 2 1 3

7.Unirea Gen.Berthelot 1 0 1 0 1 1 1

8.Hercules Lupeni 1 0 1 0 1 1 1

9.Sargeţia Bretea Română 1 0 0 1 1 2 0

10.Narcisa Sălaşul de Sus 1 0 0 1 1 3 0

11.Ulpia Tr. Sarmis 1 0 0 1 1 4 0

12.Streiul Baru 1 0 0 1 2 6 0

13.AS Sântămăria Orlea 1 0 0 1 2 6 0

14.Berianul Beriu 1 0 0 1 0 5 0

        

Etapa a II-a, duminică, 18 septembrie     

Berianul Beriu - Hercules Lupeni      

Sargeţia Bretea Română - Cerna Lunca Cernii   

Cetate Răchitova - Măgura 2010 Pui      

Streiul Baru -  Ulpia Tr. Sarmis      

Dacia Boşorod - CS Ghelari      

Agrocompany Băcia - AS Sântămăria Orlea    

Unirea Gen.Berthelot - Narcisa Sălaşul de Sus

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter