20.01.2020,  20:15:05 | 0 comentarii | 524 vizualizari
Vulcan / 24 Ianuarie cu torţe și pliante, dar, posibil, fără fanfară
de Gheorghe OLTEANU

La ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local al municipiului Vulcan a apărut, în ultimul moment, proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării acțiunii culturale ‹‹Uniți în gânduri și simțiri!››, dedicată, v-ați dat seama, zilei de 24 ianuarie.

Nu-i prima dată
când, la Vulcan, se organizează o paradă militară și defilare cu torțe pe bulevard. Și în acest an, coloana va porni de la supermarketul ”Profi” și se va opri la primărie. Ca întotdeauna, sunt așteptate toate categoriile de cetățeni ai municipiului: elevi, tineri și vârstnici. Pe care, e de subliniat, nu-i obligă nimeni să-și facă apariția, ci, așa cum a fost de fiecare dată, oamenii vin, fiindcă așa vor ei. La giratoriul din vecinătatea clădirii primăriei se va încinge  Hora Unirii, după care, cu mic cu mare, lumea va fi invitată în sala de cununii și pe holul de la parter unde se vor servi gustări, vin fiert și ceai.

Am rugat-o
pe doamna Angela Stoica să întrebe dacă, știindu-se că membrii fanfarei au hotărât desființarea acesteia, muzicanții vor fi, totuși, prezenți în fruntea coloanei de defilare. Ca unul care a auzit asta din gura domnului Ludovic Geczi, m-am mirat sincer auzindu-l categoric pe Ile cum că ”nu se desființează, mai ales că are contract cu noi”. Păi, din câte știu, contractul acela a fost pe 2019 și nici vorbă să fi fost reînnoit! ”Dacă nu vine fanfara, găsim noi o variantă!”, și-a luat el, totuși, să aibă o marjă de siguranță. E posibil, nu zic, ca fanfara să apară, dar, de data asta, mai mult ca sigur că Ludovic Geczi, șeful acesteia, va solicita să primească banii cu o zi înainte. Asta, pentru a evita momentele penibile din trecut când se ținea de Ile, ca să-i dea dreptul pentru care fanfara deja prestase.

”Suma maximă
ce urmează a fi cheltuită pentru această acțiune culturală, (sic!! fără virgulă - n.a.) va fi de 5.000 de lei”, se spune la sfârșitul referatului de aprobare. Nu știu cum din suma aceata se vor rupe 1.500 de lei, atâta cât am auzit de la Ludovic Geczi că ar pretinde pentru ca cei paisprezece fanfariști să sufle în alămuri la 24 ianuarie. Mai ales că din cele cincizeci de milioane de lei vechi urmează să se „achiziționeze torțe pentru paradă și pliante cu evocarea Micii Uniri”. 

Când a venit vorba de pliante,
aripa tânără a PSD a sărit degrabă la gâtul domnului Pompiliu Barbu, președintele comisiei de cultură-sport. George Bălțatu a vrut să știe cine le-a comandat, cine va face pliantele astea, în ce tiraj și care-i costul lor? De ce nu s-a venit cu un model pe care să-l aprobăm aici, în consiliu? i-a tăiat-o el lui Ile care a încercat s-o dreagă cum c-ar fi vorba despre o comandă. Concluzia la care a ajuns George Bălțatu și pe care nimeni nu a avut mai apoi curajul s-o conteste este că „comisia (cultură-sport – n.a.) se substituie executivului”. Ceea ce este destul de grav, desigur!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter