29.10.2011,  14:56:00 | 0 comentarii | 543 vizualizari
Sport. Ultima oră. Valvis neagă interesul pentru Minerul! "Nu se pune problema să cumpăr clubul"
de Loredana JUGLEA

În timp ce foşti oficiali ai echipei Minerul Lupeni susţin că Jean Valvis ar fi interesat de fosta echipă de fotbal, fostul acţionar al FC Rapid, Jean Valvis, a declarat că este prima dată când aude de numele clubului Minerul Lupeni, precizând că nu se pune problema să cumpere această grupare.

"Sunt în Grecia acum, pe insula Santorini. Este prima dată când aud de Minerul Lupeni, nu se pune problema să cumpăr acest club", a declarat Jean Valvis.

Fostul antrenor al formaţiei hunedorene, Dan Mănăilă, afirmase că Jean Valvis este interesat să preia echipa de fotbal Minerul Lupeni, care s-a retras din Liga a II-a în urmă cu jumătate de an. Tehnicianul susţine că în cazul în care Valvis va investi la Minerul Lupeni este posibil să ocupe din nou funcţia de antrenor principal.

"Știu din surse sigure că Jean Valvis este interesat să preia echipa Minerul Lupeni şi asta ar fi un lucru îmbucurător pentru fotbalul din Valea Jiului. Oricând voi reveni cu plăcere în Valea Jiului pentru că am avut rezultate acolo, iar lumea m-a susţinut", a menţionat Dan Mănăilă.

Antrenorul a mai primit între timp oferte de la Corvinul Hunedoara şi Unirea Alba Iulia.

 

 

„Specialistul” în VTM

Pilotul brăbean Mihai Cîmpeanu, dublu campion naţional şi medaliat cu bronz la competiile automobilistice de VTM din anii precedenţi, atacă podiumul şi la ediţia 2011 a Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan.

Veteran al competiţiilor automobilistice, Mihai Câmpeanu este singurul hunedorean care va lua startul la prima etapă a Campionatului Naţional de VTM, programată în week-end la Câmpulung Muscel. Brădeanul a rămas fidel pasiunii sale de-o viaţă şi va alerga vineri şi duminică pe traseele argeşene, în ciuda unor probleme de sănătate care l-au obligat să suporte o intervenţie chirurgicală destul de complicată acum mai puţin o lună de zile. „Mă simt deja bine şi sunt sigur că adrenalina curselor îmi va fi cu siguranţă benefică. Raliurile sunt viaţa, iar atmosfera competiţională îmi dă întotdeauna o stare de bine”, a spus Câmpeanu.

Pilotul brădean va concura tot pe puternicul Mitshubishi Evo 6 Tommy Makkinen care i-a dat numeroase bătăi de cap anul trecut, însă acum speră la rezultate mai bune, pentru că îşi cunoaşte mai bine bolidul. „Am efectuat revizii generale la motor, la transmisii şi la suspensii şi sper să scap de problemele tehnice care m-au chinuit anul trecut. A trecut deja mai mult de un an de când am această maşină şi ştiu mai bine ce poate şi unde pot forţa fără să am probleme. Am ca obiectiv clasarea pe podium la grupa A, atât în cele două manşe de la Câmpulung Muscel, cât şi la finalul campionatului. Voi avea adversari cu maşini mai noi şi mai competitive, însă sper să compensez la capitolele experienţă, abilitate şi măiestria pilotajului”, a spus Cîmpeanu care e dublu campion naţional la VTM în 2000 şi 2006 şi medaliat cu bronz în 2009.

La câteva etape de VTM din acest sezon competiţional, Mihai Câpeanu va fi acompaniat şi de  elevi de la şcoala sa particulară de pilotaj sportiv. „La cursele care vor avea loc mai aproape de judeţul nostru voi merge cu mai multe maşini şi cu unii dintre elevii mei de la şcoala de pilotaj. Cei mai promiţători sunt Mihai Faur şi Cosmin Costa, viceprimarul Devei, care abia aşteaptă să debute la VTM”, a spus pilotul brădean.  

 

Protest la adresa  arbitrajului

Echipa Aurul Certej, locul 7 în Liga a IV-a, s-a retras de pe teren în minutul 43 al partidei din deplasare cu CS Vulcan (locul 9), disputată în etapa de sâmbătă a competiţiei judeţene. Nicolae Halga, tehnicianul echipei din Certej, susţine că decizia a fost provocată de o greşeală impardonabilă de arbitraj. „Decizia de părăsire a terenului a fost a jucătorilor. Ei s-au supărat pentru că gazdele au marcat primul gol al  partidei dintr-un ofsaid imens, semnalizat de un asistent, dar nevalidat de arbitrul de centru”, a spus Halga. Petru Sperios, observatorul AJF Hunedoara, a refuzat să comenteze situaţia şi prestaţia brigăzii de arbitrii hunedorene formate din Denis Haidiner – centru, C-tin Rogojină şi Marius Bartoşiu – asistenţi. „Încă nu am finalizat raportul de joc, iar verdictul va fi dat joi de Comisia de Disciplină”, a spus Sperios. 

 

Emoţii şi speranţe în optimile „SuperLigii RealSport”

Sistemul eliminatoriu în care se dispută meciurile din optimile de finală în Campionatul „RealSport” de Fotbal Amatori Deva aduce un plus de corectitudine, dar şi favorizează surprizele.

Din acest motiv, reprezentanţii majorităţii echipelor ezită să se bată cu pumnul în piept că vor câştiga înaintea confruntărilor din turul optimilor, programate duminică, 1 mai.

Meciurile din optimile de finală ale „SuperLigii RealSport”, stabilite prin tragere la sorţi de delegaţii echipelor calificate, se anunţă extrem de încinse. Cu excepţia a două-trei partide în care există câte o favorită, cel puţin la modul teoretic, în rest jocurile stau sub semnul echilibrului.

Echipa „perfectă” din faza grupelor SuperLigii, E.F.C. Anonimii, este una dintre favorite, Grawe fiind un adversar accesibil. „După calculele hârtiei suntem favoriţi, dar confruntarea va fi grea, pentru că Grawe e o echipă incomodă. Vom juca serios şi nu ne vom trata adversarii de sus”, a spus Alin Petraş (Ticeru), delegatul echipei EFC Anonimii. Pe lista echipelor cu prima şansă ar mai putea fi trecute Alfa Team Cristur în duelul cu C.F.R. şi Liverpool în disputa cu FC Săgeata Bar, dar nimic nu e sigur. Judecat prin prisma jocurilor de până acum şi echipa Quasar Primavera ar trebui să se califice mai departe după duelul cu S.L. Gaz Metan, însă Claudiu Mirea, căpitanul de la Quasar, avertizează că nu va fi simplu. „Cu lotul cu care am jucat în grupe am fi favoriţi. Însă  îglar şi V. Munteanu vor să plece, iar fără ei ecuaţia calificării se schimbă radical”, a precizat Mirea, unul dintre cei mai buni jucători ai Campionatului „Real Sport”.

În celelalte meciuri din optimi totul e posibil. Echipa surpriză din faza grupelor, Pera BMW, are din nou un examen dificil, după ce s-a descurcat onorabil în disputele cu Alfa Team Cristur şi Avantaje II. „Amicii e cea mai puternică echipă dintre cele de pe locurile trei cu care putea pica după tragerea la sorţi. Au câştigat cu AS Electroconat, cu Grawe şi Primavera, dar sperăm ca noi să ne calificăm mai departe”, a spus Ovidiu Ioiescu, delegatul echipei Pera BMW. În fine, folosind un limbaj al pasionaţilor de pariuri, am putea  spune că partidele Autonet Deva – Avantaje II, CSS Honved – Partizan şi AS Electroconat – Paloma sunt meciuri de 1X2.

Programul complet al optimilor

Tur: duminică, 1 mai: meciul 1: E.FC. ANONIMII - GRAWE (ora 11.00); meciul 2: PERA BMW – AMICII (ora 11.00); meciul 3: LIVERPOOL - F.C. SÄ‚GETA BAR (ora 12.00), meciul 4: A.S ELECTROCONAT - PALOMA (ora 12.00); meciul 5: ALFA TEAM CRISTUR – C.F.R. (ora 13.00); meciul 6: AUTONET DEVA - AVANTAJE II (ora 13.00); meciul 7: QUASAR PRIMAVERA - S.L. GAZ METAN (ora 14.00); meciul 8: C.S.S. HONVED DEVA – PARTIZAN (ora 14.00). Returul optimilor de finală este programat sâmbătă, 7 mai.

În turneul pentru locurile 17-20, duminică, 1 mai de la ora 10.00, se vor disputa partidele: AS. FC. CRISTUR - AVIS III; AVS DEVA SEWS DEVA I. 

 

 

Liga a IV-a, Juniori                                                                          

Rezultatele etapei a XXIV-a                                                                                   

Dacicus OrăÈ™tie -        FC II Hunedoara 0-6

Club Jiul - Aurul Brad 11-1

Zarandul CriÈ™cior -Victoria Călan 4- 0

Minerul Aninoasa - Universitatea PetroÈ™ani  3- 5

Inter Petrila - Retezatul Hațeg 6- 2

Minerul Uricani - CNS Cetate Deva 0-3

CS Vulcan -    Aurul Certej    15-1

Gloria Geoagiu - Metalul CriÈ™cior, nedisputat         

 

CLASAMENT                                                                    

1.Club Jiul PetroÈ™ani  24        21        2          1          118      22        86

2.FC Hunedoara II     24        19        2          3          123      26        78

3.CS Vulcan   24        19        2          3          94        26        78

4.Universitatea PetroÈ™ani       23        18        4          1          106      19        76

5.CNS Cetate Deva   23        17        1          5          99        35        69

6.Aurul Brad  24        13        3          8          89        49        55

7.Victoria Călan         24        9          4          11        56        80        40

8.Minerul Uricani       24        9          3          12        47        42        39

9.Minerul Aninoasa    23        9          3          11        47        64        39

10.Inter Petrila           24        9          0          15        56        74        36

11.Gloria Geoagiu      23        7          1          15        35        69        29

12.Dacicus OrăÈ™tie     24        6          4          14        52        91        28

13.Retezatul HaÈ›eg     24        4          4          16        60        103      20

14.Zarandul CriÈ™cior  23        4          1          18        16        92        17

15.Aurul Certej          24        3          3          18        32        140      15

16.Metalul CriÈ™cior     23        3          1          19        21        119      13

                                                                                             

Etapa a  XXV-a, sâmbătă, 30 aprilie                                                           

Dacicus OrăÈ™tie - Club Jiul PetroÈ™ani                                                                      

Aurul Brad -   Zarandul CriÈ™cior                                                                

Victoria Călan - Minerul Aninoasa                                                              

U PetroÈ™ani - Inter Petrila                                                                

Retezatul HaÈ›eg - Minerul Uricani                                                              

CNS Cetate Deva -    CS Vulcan                                                               

Aurul Certej - Gloria Geoagiu                                                                     

FC II Hunedoara -     Metalul CriÈ™cior                                            

  

 

Liga a IV-a, Seniori                                                             

CLASAMENT                                                                                

1.Club Jiul PetroÈ™ani  24        19        4          1          83        12        61

2.Minerul Uricani       24        18        5          1          69        13        59

3.Universitatea PetroÈ™ani       24        17        3          4          66        24        54

4.Aurul Brad  24        14        6          4          58        25        48

5.Minerul Aninoasa    23        10        5          8          36        26        35

6.FC Hunedoara II     24        10        4          10        54        45        34

7.Aurul Certej 22        10        2          10        54        48        32

8.Dacicus OrăÈ™tie       24        9          4          11        50        54        31

9.CS Vulcan   23        8          6          9          26        26        30

10.Zarandul CriÈ™cior  24        8          6          10        33        52        30

11.Inter Petrila           23        7          2          14        30        61        23

12.Gloria Geoagiu      23        6          3          14        22        61        21

13.Victoria Călan       24        6          2          16        31        79        20

14.Metalul CriÈ™cior     23        4          4          15        20        51        16

15.Retezatul HaÈ›eg     24        10        1          13        53        45        13

16.CNS Cetate Deva 23        1          5          17        24        87        8

                                                                                             

 

Notă - Retezatul HaÈ›eg este penalizată cu 18 puncte de către FRF                                                                                   

Etapa a  XXV-a, sâmbătă, 30 aprilie                                                           

Dacicus OrăÈ™tie - Club Jiul PetroÈ™ani                                                                      

Aurul Brad - Zarandul CriÈ™cior                                                                   

Victoria Călan - Minerul Aninoasa                                                              

U PetroÈ™ani - Inter Petrila                                                                

Retezatul HaÈ›eg -       Minerul Uricani                                                                    

CNS Cetate Deva - CS Vulcan                                                                   

Aurul Certej - Gloria Geoagiu                                                                     

FC II Hunedoara -     Metalul CriÈ™cior                                                                                           Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter