27.01.2020,  19:29:59 | 0 comentarii | 397 vizualizari
Universitatea din Petroșani / 21 de senatori, printre care și rectorul Sorin Radu
de Corneliu BRAN

În urma scrutinului care a avut loc pentru alegerea membrilor Senatului din cadrul celor trei facultăți ale Universității din Petroșani (Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, Facultatea de Mine și Facultatea de Științe), corpul academic a desemnat 21 de cadre universitare.

Astfel, patru cadre universitare vor face parte în viitorul Senat din cadrul Departamentului de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Energetică, respectiv: șef lucrări dr.ing. Vali Chivuța Sîrb, conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu, conf.univ.dr.ing. Ilie Pătrășcoiu și conf.univ.dr.ing. Marius Daniel Marcu.
Din partea Departamentului Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi vor face parte trei cadre universitare, respectiv: prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, conf.univ.dr.ing. Iosif Dumitrescu și conf.univ.dr.ing. Gabriel Praporgescu.
Departamentul de Inginerie Minieră, Topografie și Construcții va avea în următorul Senat două cadre universitare, pe conf.univ.dr.ing. Larisa Filip și pe conf.univ.dr.ing. Tudor Goldan.
Alte două cadre didactice pe Senat au fost alese din cadrul Departamentului de Management și Inginerie Industrială, respectiv prof.univ.dr.ing. Andreea Ionică și prof.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser.
Trei membri va avea în Senat Departamentul de Ingineria Mediului și Geologie. Este vorba de conf.univ.dr.ing. Emilia Dunca, de conf.univ.dr.ing. Eugen Traistă și de prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr.
Cel de-al șaselea departament din cele opt în total, Departamentul de Științe Economice, va avea tot trei membri în Senat pentru viitorii patru ani, aici fiind vorba de următoarele cadre universitare, trei doamne: conf.univ.dr.ing. Imola Drigă, conf.univ.dr.ing. Mirela Monea și conf. univ.dr.ing. Codruța Dura.
Departamentul de Matematică-Informatică va avea în noul Senat doi membri, respectiv pe lectorul univ.dr. Marius Heljiu și pe prof.univ.dr. Wilhelm W. Kecs.
În fine, cel de-al optulea departament, Departamentul de Științe Socio-Umane îi va avea în viitorul Senat pe conf.univ.dr. Gabriela Dumbravă și pe lectorul univ.dr. Robert Prodanciuc.
„Trebuie subliniat că acestor cadre universitare li se vor adăuga în Senat reprezentanți ai organizațiilor studențești și care vor avea Statut de membri observatori. Pe data de 12 februarie va avea loc alegerea președintelui Senatului, iar alegerile pentru structurile de conducere ale universității noastre se vor încheia pe data de 25 februarie, prin alegerea rectorului Universității Petroșani, cu un mandat, ca și în cazul Senatului, de patru ani de zile”, ne-a declarat rectorul Radu Sorin.
Pe măsură ce vor evolua lucrurile și se vor finaliza alegerile, în luna februarie, pentru șefia Senatului și pentru funcția de rector, ZVJ vă va ține la curent în continuare. Ca și până acum, „Ziarul Văii Jiului”, în spiritul deontologiei care-l caracterizează și care a făcut din el cel mai longeviv cotidian post-decembrist din Valea Jiului, va relata cu obiectivitate și echidistanță faptele și întâmplările din lumea universitară petroșeneană.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter