05.02.2020,  19:45:05 | 0 comentarii | 1566 vizualizari
Lupeni / 15.319.609 lei pentru reabilitarea corpului vechi al Spitalului Municipal 
de Alina PIPAN

Primăria Municipiului Lupeni a alocat 15.319.609 lei pentru proiectarea, execuția de lucrări speciale și dotarea pentru reabilitarea corpului vechi al Spitalului Municipal Lupeni. Acestea au fost scoase la licitație și câștigate de Hospital Technical Solutions – o firmă din București. 

Proiectul este finanțat din bugetul local și alte surse de finanțare atrase. Obiectivul general vizează îmbunătățirea serviciilor medicale și de prevenție prin investiții în infrastructura medicală și în echipamente și implementarea măsurilor rezultate din colaborarea și schimburile de experiență în vederea reducerii inegalităților în rândul populației. 
Spitalul Municipal Lupeni a fost înființat în 1939 ca spital orășenesc. Investiția propusă prin proiect este justificată, în primul rând, de faptul că actualul spital operează într-o clădire veche de peste 35 de ani. În momentul de față nu sunt respectate sau se respectă cu dificultate regulile organizării spațiale și cerințele igienico-sanitare. Diviziunile spațio-zonale din cele patru zone necesare (curat, murdar, intermediar, neutru) nu sunt pe deplin respectate, ceea ce duce la creșterea riscului de infecții nosocomiale și scăderea eficienței serviciilor medicale. 
Comunicarea între zonele medicale este deficitară, lungă și ineficientă și nu respectă aria de dimensiune obligatorie, normele igienico- sanitare și reglemetările/ procedurile pentru mișcarea pacienților cu handicap.
Dimensionarea spațiilor nu este respectată. Zonarea actuală a spitalului nu permite dimensionarea în conformitate cu reglementările celorlalte spații funcționale, și anume sălile de operații, sălile adiacente, toate facilitățile sunt vechi pentru a face față nevoilor spitalului. În plus, evacuările de canalizare și apele uzate nu îndeplinesc cerințele de lucru. Cele mai multe saloane nu dispun de echipamentele minime necesare, echipamentul medical este pe cale să fie epuizat fizic și moral.
În acest sens este necesară și se va realiza reabilitare termică, reabilitarea încăperilor aparținând Blocului Operator și ATI, și este propusă extinderea în consola etajului doi, în zona Blocului Operator, pentru realizarea salonului pre și post- operator, în suprafață de 27, 3 mp, dar și a sterilizării din Blocul Operator în suprafață de 26,05 mp
Este nevoie de realizarea unei instalații de incendiu cu hidranți interiori. Rețeaua interioară a instalațiilor  de stingere a incendiilor a hidranților interiori se va realiza din conducte de oțel.  Hidranții interiori se vor amplasa aparent pe pereți, conform planurilor. 
Se realizează și o instalație de gaze metalice, formată din stații de alimente cu gaze medicale, țevi de distribuție gaze medicale, sisteme de izolare, monitorizare, și alarmare gaze medicale și accesorii. Gazele medicale propuse: oxigen, aer comprimat medical, vacuum medical, dioxid de carbon, protoxid de azot, evacuarea gazelor anestezice nereutilizabe. Se refac instalațiile de încălzire/ răcire.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter