11.02.2020,  19:24:58 | 0 comentarii | 762 vizualizari
Lupeni Blocul „partidelor” își va recăpăta măreţia de odinioară
de Corneliu BRAN

Intitulat de localnici până înainte de anul 2000 „blocul partidelor”, locul de groază unde își aveau sediul mai multe organizații de partid locale mai mici (condiții cam improprii, să nu le spunem jenante), după anul 2000 n-a mai putut fi numit nicicum, starea de degradare a imobilului de pe strada Aleea Liliacului de la nr.2 fiind atât de evidentă, încât, la un moment dat, primăria a trebuit să acopere fațada clădirii cu un banner uriaș prin care era ascunsă, cât de cât, imaginea groaznică și se făcea reclamă la Stațiunea Straja.

Primăria a gândit atunci bine, găsind, în lipsa banilor, o rezolvare de moment, mai cu seamă că în zonă apăruse și un supermarket, iar de la strada principală, Tudor Vladimirescu, cei ce treceau înspre Straja din alte localități, inclusiv pelerinii ce vin de Paști din 2000 încoace la Drumul Crucii, observau fără să vrea această clădire hidoasă, o adevărată rușine pentru oraș și cartier până atunci. Încet, dar sigur, partide și firme ce își aveau sediul în fostul cămin socialist de stat, devenit insalubru și nefuncțional, au început să părăsească clădirea-ruină, ce aparține de drept primăriei, moștenită după 1990 de la un trust de construcții ce activa în localitate.
Primarul Lucian Resmeriță ne-a spus când l-am întrebat, încă de la începutul mandatului, că va face totul ca acea clădire din zonă centrală să își schimbe fața. „În funcție și de banii care îi vom avea, că e o reparație foarte scumpă. Dar veți vedea, voi găsi eu cumva o soluție. Nu va trece mandatul acesta fără să nu facem ceva, că, într-adevăr, e o clădire distrusă, pe care noi am moștenit-o și n-avem cum să nu ne gândim ce este de făcut”, ne-a spus primarul atunci. 
A trecut ceva timp de-atunci, să zicem câțiva ani, nu mult defel raportat la cei 30 de ani în care nimeni n-a mai făcut mai nimic pentru această clădire și ca orice lupenean credeam și eu că primarul nu va mai reuși să facă ceva în acest sens în acest mandat. Ei bine, nu mică mi-a fost mirarea când în ziua de marți, 11 februarie, primarul Lucian Resmeriță mi-a transmis faptul că în scurtă vreme, în martie mai exact, blocul va intra în renovare, începând cu acoperișul, care actualmente e praf și pulbere, dar și un real pericol în caz de vreme rea pentru pietoni și mașini ce trec prin zonă, continuând cu ușile de la intrări și geamurile clădirii, plus reabilitarea și amenajarea fațadei!
Iată, o veste bună pentru imaginea orașului, localitate care, prin dezvoltarea fără precedent în ultimii ani a Stațiunii Straja, este deja o localitate turistică de interes național în adevăratul sens al cuvântului, nu doar pe hârtie. Aceste „amănunte”, cum ar fi un bloc renovat, niște acoperișuri reabilitate, un parc amenajat sau un parc nou, o șosea asfaltată, o intrare în oraș amenajată, niște stâlpi vopsiți, un gard viu întreținut, un monument al orașului reabilitat, dau nota de trecere a Lupeniului în ochii celor care vin de peste tot. Iar în ultimii ani, primarul actual și cei din administrația locală sunt tot mai atenți la aceste „mici aspecte”, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru turismul local și, în general, pentru confortul și plăcerea cetățenilor din comunitate, nimeni alții decât plătitorii onești de taxe și impozite locale și care și-au pus speranțe în acest sens în primarul lor și în cei pe care i-au votat.
„Este o clădire care necesita această renovare exterioară și considerăm că este oportun și necesar începerea lucrărilor cât mai repede, în acest sens vom avea prevăzuți banii de lucrare în bugetul din acest an. Ne-am mișcat repede, lucrarea a fost deja licitată, noi am prevăzut 400.000 lei pentru această lucrare, dar s-a licitat la 390.000 lei. În luna martie vor începe cu siguranță lucrările și din acest moment consider că pot spune că am mai rezolvat o problemă de imagine a municipiului nostru, asta după ce anul trecut am reușit să asfaltăm în întregime strada Tudor Vladimirescu, să amenajăm câteva parcuri și să construim de la zero două mai mici, plus alte lucrări de întreținere, trotuare, parcări și așa mai departe. Straja s-a dezvoltat foarte mult, am avut 100.000 de turiști, asta ne face să continuăm lucrările de amenajare și dezvoltare și în oraș, ca să arate cât mai bine. În plus, urmează reabilitarea Cinematografului Cultural din Cartierul Braia, plus ridicarea unui bazin de înot în apropiere de zona turistică și de agrement. Avem și alte proiecte și pe viitor, astfel încât Lupeniul să se dezvolte și să arate cât mai bine, conform așteptărilor cetățenilor noștri, cărora le mulțumim pentru sprijinul și încrederea acordată”, ne-a declarat edilul lupenean Lucian Resmeriță.
Încheiem prin a mai spune că după aceste lucrări, cei ce doresc să închirieze spații, se pot adresa primăriei. Vorbim aici de firme, asociații, ONG-uri, partide și așa mai departe, clădirea având rolul de a găzdui în acest sens. Spațiul va putea fi și cumpărat, nu doar închiriat, în funcție de cum se dorește de către cei interesați. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter