12.02.2020,  19:09:41 | 0 comentarii | 1027 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Răspuns în care toate-s bune și frumoase și la locul lor
de Gheorghe OLTEANU

Vulcăneanca Elena Cazamir este o femeie dintr-o bucată, care, dacă are să-ți spună ceva, ți-o spune în față. Și nu i-e teamă să i-o zică chiar și primarului, cum, de fapt, a mai făcut de câteva ori. Ultima fază de acest gen s-a petrecut în plenul ședinței ordinare de consiliu local de la sfârșitul lunii ianuarie, când, văzând-o în sală, Gheorghe Ile s-a uitat în altă parte, numai ca să dea ochi în ochi cu ea.

Problemele cărora
doamna Elena Cazamir le-a solicitat rezolvare urgentă s-au referit la necesitatea suplimentării numărului de containere de la punctele de salubrizare, pentru a fi posibilă colectarea selectivă, la  numărul insuficient de spații verzi existente în Vulcan, la modul defectuos în care-și fac datoria polițiștii locali, la starea degradantă în care se află Parcul Avram Iancu și la chestiuni legate de lipsa iluminatul public în anumite zone. Ceea ce se pare că ar fi iritat la culme administrația publică locală vulcăneană este faptul că, înainte  de ședința din 30 ianuarie, vulcăneanca sesizase aceste probleme Guvernului și Instituției Prefectului județului Hunedoara.

Numai așa 
poate fi explicată atenția cu care a fost tratată doamna Elena Cazamir pe adresa căreia a ajuns, în 7 februarie, un răspuns la sesizările pe care aceasta i le adresase Guvernului României. În problema prețului apei potabile dumneaei i s-a recomandat să se ducă și să întrebe la SC ApaServ SA Petroșani. Nu sunt spații verzi în Vulcan? Sunt, cum să nu fie! Dacă te uiți din primărie vezi o suprafață de 725,081 mp. Nici de terenuri de joacă pentru copii nu duce lipsă municipiul. Numărate pe degete, ar fi nevoie să le iei la rând de două ori pe cele de la ambele mâini și să mai pui unul la sfârșit. Parcul Aram Iancu? „Va intra într-un amplu program de modernizare”, lucru care, e adevărat, se poate deja vedea în această perioadă.

Cum vine treaba asta
că poliția locală nu-și face datoria?  Își face, cum să nu, iar polițiștii locali merg oriunde sunt solicitați. Albiile pârâurilor sunt colmatate din cauza cetățenilor „civilizați”, ghilimelele apar în text, așa că, urmează avertismentul, „să nu dezinformați și să faceți acuzații nefondate”. „Cum puteți afirma că iluminatul public este aproape inexistent, când există o societate care are contract de delegare de gestiune…” și care percutează pe baza comenzilor emise de primărie și intervine la orice solicitare a cetățenilor? Așa este trasă de urechi doamna Elena Cazamir, omițându-se faptul că, în realitate, din cauza relațiilor deloc cordiale dintre primar și administratorul acelei societăți cu contract de delegare de gestiune, există încă aspecte negative care privesc iluminatul public.

Reproșul,
de fapt o atenționare de genul fii atentă, la faptul că vulcăneanca - trăită zeci de ani în străinătate, respectiv în Italia, unde cetățenii sunt tratați cu totul altfel - a cutezat să le scrie unor foruri superioare o găsim la sfârșit. „În consecință - se poate citit pe ultimele rânduri ale răspunsului semnat de greii ing. Gheorghe Ile, primar, jr. Gabriel Velea, secretar general, și ing. Cristian Popa, director ADPP -, avem rugămintea ca înainte de a mai face petiții, plângeri sau alte afirmații calomnioase și neadevărate, să vă interesați, să prezentați adevărul în totalitatea lui, iar noi vă asigurăm de toată deschiderea noastră, de preocuparea zilnică vis a vis de întreg municipiul și de faptul că se caută soluții și resurse financiare pentru a acoperi și satisface în cel mai scurt timp cu putință și legal toate nevoile cetățenilor municipiului Vulcan”.
În condițiile astea și la un asemenea răspuns puternic parfumat în care toate-s bune și frumoase și la locul lor îți mai vine să lași o sesizare la Registratura Primăriei municipiului Vulcan? Ce părere aveți?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter