13.02.2020,  20:30:02 | 0 comentarii | 685 vizualizari
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi despre recentele evenimente edilitar-politice: „Departe de mine gândul de a face scandal, eu nu sunt un tip conflictual”
de Corneliu BRAN

După ce v-am prezentat prima parte a conferinței de presă susținută de trei lideri liberali la sediul PNL Petroșani, miercuri, 12 februarie, continuăm azi cu cea de-a doua parte.

Precizări ale primarului Petroșaniului la Comunicatul emis cu legătură la lucrările Apa Serv
Și vom începe cu ceea ce a transmis primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi cetățenilor localității, prin intermediul presei locale prezentă. Este un subiect legat de lucrările Apa Serv privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, care a tot făcut vâlvă în ultima perioadă, edilul petroșenean ținând să clarifice, după cum a susținut, punctul său de vedere și faptul că probabil a fost înțeles greșit de către cei de la firma care execută lucrările în municipiu.
„Două subiecte vreau să vă transmit acum. Un subiect este legat de Apa Serv. Am dat un comunicat de presă astăzi, ați văzut poziția oficială a primăriei și a mea. Cred că s-a înțeles cumva de către unii în sens greșit… Eu n-am atacat niciodată angajații, nici ai Apa Serv și nici ai firmei care lucrează. Dimpotrivă, întotdeauna am susținut investitorii locali în primul rând. Dar, pe de altă parte, eu am prezentat niște realități din teren, nu am prezentat altceva. Departe de mine gândul de a face scandal, eu nu sunt un tip conflictual, mă cunoașteți foarte bine și întotdeauna știți că am fost un om al dialogului, fiind un om echilibrat. Și nu este scopul meu ca în următoarea perioadă să declanșez aceste scandaluri legate de o problemă sau alta, dar, repet, realitățile din teren trebuie văzute așa cum sunt și nu interpretate într-o altă cheie”, a ținut să precizeze suplimentar, față de comunicatul transmis, primarul Petroșaniului.

Problema câinilor vagabonzi 
Un al doilea subiect pe care Tiberiu Iacob-Ridzi l-a abordat în cadrul conferinței de presă a fost legat tot de administrația locală: problema câinilor fără stăpân. Se știe, după încetarea funcționării acelui ADI de specialitate pe motivul că legea nu permite consiliului județean să mai acorde sume de bani pentru această asociație intercomunitară, consiliul județean fiind „sufletul” acestor finanțări, acest serviciu de ecarisaj din tot județul a rămas pur și simplu în aer, încă de anul trecut. Asta în condițiile în care probabil era cel mai bun ADI, după cel legat de Apa Serv, care funcționa în tot județul Hunedoara și care soluționase în timp această problemă a câinilor de pe străzi. Ca la noi în țară la nimeni, ce merge bine întotdeauna trebuie stricat, că legile sunt create cum sunt și în acest caz ce mergea bine așa-zisa „lege” a stricat totul, lăsându-ne cu haitele de câini din nou pe străzi!.
„Tot județul am rămas fără acest serviciu prin ieșirea intempestivă a consiliului județean din ADI Serviciul de ocrotire a animalelor fără stăpân. Aici este o discuție legată de această ieșire… Eu cred că lucrurile trebuiau făcute altfel, trebuiau anunțate toate administrațiile locale, dat un termen în care fiecare primărie să poată reînființa serviciul de ecarisaj, cum Petroșaniul a mai avut acest serviciu. Am avut o problemă pe care sper ca să o rezolv. Noi adăpostul de la Petroșani l-am dat la această asociație. Cei de la ADI n-au vrut și nu vor să ni-l dea înapoi, decât dacă plătim 6 miliarde lei vechi, bani de investiții pe care ei spun că le-au făcut acolo. M-a sunat chiar înainte să vin la această conferință de presă directorul Oprean sau Oprea, nu știu sigur numele că nu l-am reținut, care mi-a spus că mâine vine în Valea Jiului să discutăm. A spus că e de acord să ne predea adăpostul și, sigur, după aceea să vedem exact ce investiții au fost și să vedem cum facem și cu acele sume, astfel încât noi să putem să ne reînființăm Serviciul de ecarisaj. Pentru că vedeți ce s-a întâmplat cu această problemă, până la urmă e o problemă de siguranță a oamenilor, nu numai în Valea Jiului, ci în tot județul Hunedoara (…). Problema câinilor vagabonzi de pe străzi a cam rămas în aer după ce ADI a căzut după retragerea consiliului județean! Trebuie să reînființăm acel Serviciu de ecarisaj cât mai rapid”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Discursul politic al lui Adrian David
Cel de-al treilea liberal care a luat cuvântul a fost Adrian David, fost președinte al consiliului județean și actual administrator public al municipiului Deva. Discursul său a fost eminamente politic. David a încercat să transmită cum vede situația de până la alegerile din vară, dar și să arate prin mai multe exemple, dar la modul blând și cel mai politicos posibil, ce greșeli fac ori au făcut cei din conducerea județului, un discurs  fără cuvinte urâte la adresa rivalilor politici, cum alții o mai fac câteodată când se încing politic.
„În primul rând, aș vrea să le mulțumesc celor doi colegi din dreapta mea pentru susținerea pe care mi-au acordat-o pentru a obține postura de candidat din partea Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Cred că am obținut această calitate, în principal, pentru un anume aspect, care mă deosebește de ceilalți concurenți, să-i spunem: faptul că sunt un om născut, crescut și educat în Valea Jiului mă leagă profund de aceste locuri și am o datorie de onoare de a munci cu precădere pentru ca Valea Jiului, de la Est la Vest să recupereze din decalajul de dezvoltare față de celelalte localități din județul Hunedoara. De asemenea, am o datorie de onoare ca județul Hunedoara să recupereze din decalajul de dezvoltare față de alte județe.
Și aș vrea să vă vorbesc astăzi despre câteva fotografii de moment ale județului. Una este legată de acea țeavă de apă, care e o țeavă de apă potabilă, de alimentare cu apă a rețelei orașului Hațeg și care este împănată cu niște bucăți de lemn de alun. Se întâmplă lucrul acesta de câțiva ani de zile! O altă poză este acea oferită de mass-media ieri, din păcate e vorba de o tragedie, mai exact de un om care a fost atacat de o haită de câini, pentru că tot consiliul județean n-a fost în stare să gestioneze corect această problemă. Indiferent care au fost rigorile legale, indiferent de ce a fost impus de către Curtea de Conturi, consiliul județean avea obligația ca înainte să părăsească ADI să reglementeze sau să sprijine primăriile pentru că așa scrie în lege: consiliul județean coordonează activitatea administrațiilor publice locale. Asta este prima îndatorire!
O altă poză pe care aș vrea să o aveți în vedere astăzi este aceea că suntem pe ultimul loc în privința accesării și implementării de fonduri europene din întreaga Regiune 5 Vest! Dacă județul Arad a trecut deja la implementarea proiectelor aflate în rezervă, Consiliul Județean Hunedoara n-a reușit să facă nici drumuri, n-a reușit să facă nici muzee, n-a reușit să restaureze nici vestigii dacice, cum ar fi de exemplu cel de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana. N-a reușit să facă nimic! Ni se oferă foarte multe scuze… Asta este ce auzim… Nu se poate pentru că…, nu se poate pentru că sunt contestații, nu se poate pentru că sunt proceduri, nu se poate, nu se poate, asta auzim! Indiferent de care este interlocutorul, mesajul Consiliului Județean Hunedoara este: nu s-a putut… Ba se poate! Se pot face multe lucruri, se pot gândi multe investiții și vreau să vă spun că nici măcar n-au fost în stare să gândească vreo investiție! Toate aceste Programe de care se discută la consiliul județean au fost începute, concepute, de echipa liberală care a condus județul înainte de 2016! La fel cum, o echipă liberală a gândit și proiectul cu modernizarea drumului de la Cabana Rusu spre Parâng. Este un proiect pe care l-am făcut împreună cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, dumnealui și primăria s-au ocupat de documentații, noi la consiliul județean ne-am ocupat de proiectul tehnic. Nu cred că ne-ar fi luat patru ani de zile ca să asfaltăm acest drum! Nu cred. Lor mi se pare că le ia mai mult. La fel am reușit, împreună cu domnul primar aici de față, să fie asfaltată, să fie modernizată o bună parte din centura municipiului Petroșani. E vorba de bucata de la sensul giratoriu cu avionul și până la benzinării. Cealaltă bucată ar fi fost de datoria consiliului județean să sprijine în continuare, dar n-au putut. Asemenea exemple de bune practici am eu, într-un an și jumătate cât am condus consiliul județean, în toate orașele din Valea Jiului. Semn că se poate! Semn că dacă oamenii ne vor acorda încrederea să câștigăm consiliul județean, lucrurile vor merge într-un ritm și într-un flux continuu, fără oprișuri și fără ocolișuri. Sprijin din partea primarilor este, sprijin din partea guvernului este, consiliul județean trebuie să muncească și să-și facă datoria, nu să fugă de responsabilitate. Eu le promit celor care ne urmăresc, le promit tuturor oamenilor din Valea Jiului, că voi fi un om responsabil, un om onest, un om deschis și îmi voi pune la bătaie toată priceperea mea pentru ca județul acesta să fie un județ frumos, un județ cu care să nu ne fie rușine.”, a declarat Adrian David.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter