24.02.2020,  14:12:04 | 0 comentarii | 1657 vizualizari
Două proiecte care vor beneficia anul acesta de finanțare CNI: Bază sportivă și sală de sport la Petroșani 
de Alina PIPAN

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob- Ridzi, s-a aflat la București la sediul Companiei Naționale de Investiții și al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, însoțit de Adrian David administratorul public al municipiului Deva. Aici edilul s-a întâlnit  cu secretarul de stat Vetuța Stănescu, pentru a verifica stadiul celor două proiecte depuse de Primăria Petroșani în vederea finanțării, la Compania Națională de Investiții.

„În urma discuțiilor,
pot spune cu certitudine că cele două investiții au parcurs toate etapele birocratice de verificări și avizări, iar in cel mai scurt timp vom semna contractele de finanțare”, a menționat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Teren de fotbal - la dimensiuni oficiale
La Petroșani se va construi  un teren de fotbal, la dimensiuni oficiale, cu tribună de 500 de locuri, instalație de nocturnă și suprafață artificială de joc, în cadrul complexului sportiv „Jiul Petroșani".
Anul trecut CNI a trimis anul trecut adrese către Primăria Petroșani, cât și Primăriei Lupeni, propunând realizarea investițiilor în anumite condiții. 
Una din aceste baze se află la Petroșani, în cadrul Complexului Sportiv Jiul, suprafața de teren care să corespundă cerințelor specificate a fost transmisă către CNI SA. Investiția a fost luată în evidența Companiei Naționale de Investiții în luna septembrie, în vederea executării obiectivului de investiții proiect tip „Construire bază sportivă TIP 1 în municipiul Petroșani, strada Lunca, nr. 100, Complex sportiv Jiul”.
Valoarea estimată pentru baza sportivă de TIP 1 este de 1,7 milioane de euro. Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:
– Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105 m x 68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
– Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m;
– Clădire vestiare și administrativă;
– Parcare autovehicule și autocar.
Pentru ca investiția să poată fi realizată, Consiliul Local Petroșani va trebui să aprobe această trecere a terenului în administrarea CNI.
În dosarul de candidatură depus la sediul UEFA în 2014, pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de fotbal 2020, una dintre condițiile asumate de Guvernul României a fost construirea și modernizarea unui număr de 400 de terenuri de fotbal. Acestea vor fi de TIP 1, de TIP 2 și de TIP 2 pentru nevăzători. 
Federația Română de Fotbal a selectat și transmis către CNI SA un număr de 175 de amplasamente în vederea construirii de Baze sportive de TIP 1, pentru realizarea cărora este nevoie de o suprafață minimă de teren de aproximativ 13202 mp (dimensiunile minime de lungime de 164 m și lățime 80,50 m).

Sală modernă de sport - la sediul nou al Școlii „I.G. Duca”
Este vorba despre o sală care va fi construită pe o suprafață de 855 mp. Din bugetul local se vor asigura cheltuielile generate de racordurile la utilități, respectiv energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat.
În vederea realizării unei săli de educație fizică la sediul nou, conducerea Școlii Gimnaziale „I.G. Duca” a solicitat sprijinul Primăriei Petroșani.
În luna martie a fost trimisă către CNI solicitarea privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul „Săli de sport” pentru acest obiectiv de investiții, pe amplasamentul vechiului teren de sport.
În luna septembrie a anului trecut, CNI a luat în evidență proiectul. Sala de sport va avea configurațiile tuturor sălilor finanțate de CNI. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter